Szczypta smaku (1/8)

magazyn kulinarny Polska 2013  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Prowadzące pokażą jak urozmaicać śniadania. Agata zaprezentuje przepis na jajka zapiekane w parmeńskich kokilkach, a Olga zdradzi recepturę na ekspresowe bułeczki idealne na początek dnia.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Olga Kwiecińska do perfekcji opanowała sztukę gotowania i różnorakie kuchenne sztuczki. Agata Ziemnicka jest dietetyczką z pasją, która bez wytchnienia wynajduje różne sposoby na to, żeby jeść zdrowo i smacznie. Obie gotują nowoczesne i lekkie potrawy, wzorując się nie tylko na kuchni tradycyjnej. Każdy odcinek jest pełen inspiracji z innego zakątka świata. Olga i Agata sprawdzą, jak gotują prawdziwe włoskie mammy oraz zaserwują tradycyjne dania kuchni francuskiej. Nie zabraknie też pomysłowych łakoci.

Prowadzące pokażą widzom, jak urozmaicać i celebrować śniadania, zwłaszcza w weekendy, gdy ma się na nie więcej czasu. Agata zaprezentuje przepis na jajka zapiekane w parmeńskich kokilkach a Olga zdradzi recepturę na ekspresowe bułeczki idealne na dobry początek dnia. Dziewczyny pokażą też jak sprytnie przemycić dużą ilość warzyw w niepozornym omlecie.

Twórcy

Ładuję...