Food NetworkProgram TV na Niedziela 9.02.2025
6:00 |
Anna Starmach przedstawia przepisy dla amatorów włoskiej kuchni. Przyrządza gnocchi z gorgonzolą i orzechami oraz lasagne z łososiem i szpinakiem. Pokazuje też, jak zrobić spaghetti z klopsami.
|
---|---|
6:35 |
Anna Starmach poda przepis na rozpływające się w ustach kotlety drobiowe i aksamitne purée selerowe. Następnie pokaże, jak przygotować chrupiące udka kurczaka marynowane w miodzie.
|
7:10 |
Robert pojawia się na kambodżańskiej prowincji. Mieszkańcy odwiedzanej przez niego wioski po raz pierwszy goszczą przybysza z Europy. Pieką na powitanie prosiaka i urządzają wielkie przyjęcie.
|
7:45 |
Robert Makłowicz odwiedza najciekawsze miejsca kambodżańskiej prowincji położonej przy granicy z Wietnamem i Laosem. Do cudów miejscowej kuchni należą: makaron z owocami morza czy sałatka z papai.
|
|
|
8:20 |
Przeciętny Polak wypija niecałe 12 litrów soków rocznie. Katarzyna Bosacka sprawdzi, czym należy się kierować przy ich wyborze. Przyjrzy się sokom jednodniowym. Przetestuje też ekspresy do kawy.
|
9:05 |
Kasia zdradzi, ile barszcz w proszku ma w sobie warzyw, a ile chemii. Dzięki ukrytym kamerom widzowie dowiedzą się też, czy w restauracjach podaje się prawdziwy barszcz.
|
9:50 |
Nadużywanie alkoholu jest przyczyną wyższej liczby zgonów niż przemoc, AIDS i zapalenie płuc. Uszkadza między innymi żołądek, wątrobę i trzustkę. Katarzyna Bosacka porozmawia z lekarzami.
|
10:35 |
W wieprzowinie znajdują się ogromne ilości nasyconych kwasów tłuszczowych. Wywołują one zmiany w tętnicach, sercu czy mózgu. Kasia zaprosi na badanie rodzinę, która co dwa miesiące kupuje pół świni.
|
11:20 |
Mieszkanki Łodzi, Ania i jej partnerka Justyna, razem prowadzą firmę. Mają stawić czoła duetowi matki i córki, Izie i Paulinie. Mimo że pary nie szczędzą wysiłków, nie wszystko idzie zgodnie z planem.
|
12:20 |
Robert Makłowicz odwiedza nadodrzańskie miasteczka. Degustuje m.in. jagnięcinę z rusztu z miejscowymi dodatkami, podziwia jedną z pierwszych winnic w III RP oraz przyrządza ekologiczną sałatkę.
|
12:55 |
Dawniej okolice Zielonej Góry otaczały winorośle. Po latach PRL-owskiej zapaści odradza się tutejsza produkcja wina. Robert Makłowicz przybliża widzom teraźniejszość lubuskiego winiarstwa.
|
13:30 |
Miłośnicy rajdów typu off-road, Magda i Maciek, kupili pensjonat z restauracją w Kościelnikach Górnych. Postanowili wydzierżawić lokal doświadczonemu szefowi kuchni. Ten jednak się nie sprawdził.
|
14:30 |
Paulina i Andrzej otworzyli restaurację Garnuszek w Łodygowicach. Początki były obiecujące, jednak z czasem goście zaczęli przychodzić tylko na tanie obiady. Zmiana karty dań nie poprawiła sytuacji.
|
15:30 |
Autorka książki kucharskiej i kulinarnego bloga, Molly Yeh, w swojej przytulnej kuchni przyrządza potrawy inspirowane jej żydowskimi i chińskimi korzeniami.
|
16:05 |
Autorka książki kucharskiej i kulinarnego bloga, Molly Yeh, w swojej przytulnej kuchni przyrządza potrawy inspirowane jej żydowskimi i chińskimi korzeniami.
|
16:35 |
Podczas kulinarnej podróży po Stanach Zjednoczonych Guy Fieri odkrywa nowe, kreatywne odsłony klasycznych dań.
|
17:10 |
Podczas kulinarnej podróży po Stanach Zjednoczonych Guy Fieri odkrywa nowe, kreatywne odsłony klasycznych dań.
|
17:40 |
Rywalizację rozpoczyna zadanie w parach, które pojawi się w pierwszej części odcinka. Uczestnicy muszą przygotować wspaniale wyglądające, okazałe desery, inspirowane znakami zodiaku.
|
19:10 |
Następni kucharze zamienią się miejscami. Kamil Kędzierski gotuje w Warszawskim Bocca Bistro and Bar. Lokal wystrojem nawiązuje do nowojorskich barów, ale w menu można znaleźć polskie dania.
|
20:10 |
Jagna Niedzielska jest gościem u dziewczyn i ich wyjątkowego psa. Poznaje ich problemy i dzieli się przepisem na danie azjatyckie w stylu zero waste. Ma też zdrowe przysmaki dla pupila.
|
20:45 |
Armando Reed odwiedza zarówno restauracje, jak i fast foody, by następnie przygotować trzy dania z azjatyckim akcentem. Jego wiedza i doświadczenie pozwalają mu na skuteczne eksperymentowanie.
|
21:15 |
Włoski cukiernik i mistrz projektowania ciast, Renato Ardonino, w swojej pracowni przygotowuje desery, które dzięki jego wyrafinowanemu kunsztowi zamieniają się w słodkie rzeźby.
|
22:15 |
Benedetta Rossi, popularna we Włoszech blogerka kulinarna, ujawnia swoje przepisy na przepyszne dania.
|
22:50 |
Benedetta Rossi, popularna we Włoszech blogerka kulinarna, ujawnia swoje przepisy na przepyszne dania.
|
23:25 |
Robert pojawia się na kambodżańskiej prowincji. Mieszkańcy odwiedzanej przez niego wioski po raz pierwszy goszczą przybysza z Europy. Pieką na powitanie prosiaka i urządzają wielkie przyjęcie.
|
23:55 |
Robert Makłowicz odwiedza najciekawsze miejsca kambodżańskiej prowincji położonej przy granicy z Wietnamem i Laosem. Do cudów miejscowej kuchni należą: makaron z owocami morza czy sałatka z papai.
|
0:30 |
Anna Starmach przedstawia przepisy dla amatorów włoskiej kuchni. Przyrządza gnocchi z gorgonzolą i orzechami oraz lasagne z łososiem i szpinakiem. Pokazuje też, jak zrobić spaghetti z klopsami.
|
1:05 |
Anna Starmach poda przepis na rozpływające się w ustach kotlety drobiowe i aksamitne purée selerowe. Następnie pokaże, jak przygotować chrupiące udka kurczaka marynowane w miodzie.
|
1:40 |
Mieszkanki Łodzi, Ania i jej partnerka Justyna, razem prowadzą firmę. Mają stawić czoła duetowi matki i córki, Izie i Paulinie. Mimo że pary nie szczędzą wysiłków, nie wszystko idzie zgodnie z planem.
|
2:25 |
Na stole zagości spaghetti a'la carbonara. Prowadząca wzbogaci je o wędzoną słoninę i szynkę prosciutto. Druga propozycja to kurczak faszerowany w hiszpańskiej tapenadzie.
|
2:50 |
Magda Gessler zaserwuje dorsza z vongole oraz z puree ziemniaczanym z porami i smażonymi karczochami. Według restauratorki dorsz musi znaleźć się w każdej kuchni.
|
3:15 |
W kolejnym odcinku dojdzie do pojedynku kobiet. Rywalizować będą Hania i jej córka. Młoda kobieta odziedziczyła kulinarne zdolności po mamie. Z kolei Hania często puszcza w kuchni wodze fantazji.
|
3:40 |
Do konkurencji stają przyjaciółki. Zawodniczki upieką ciasta z wykorzystaniem wylosowanego wcześniej składnika. Agata przyrządzi szarlotkę, a Marta bułeczki drożdżowe. Rezultat oceni ekspert.
|
4:05 |
Kinga Zawodnik porozmawia z Ewą Narkiewicz-Nejno, by dowiedzieć się, czy emocje mogą przyczynić się do otyłości. Czeka ją zestaw prywatnych pytań. Na koniec ekspertka podsunie pomysł na terapię.
|
4:40 |
Dwie pary konkurują ze sobą w kulinarnym starciu. Wymagający jurorzy - Roberto, Csaba oraz Diego - oceniają, której drużynie należy się tytuł "perfekcyjnych gospodarzy".
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Red Carpet TV
Romance TV
SCI FI
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.