Makłowicz w Polsce (3/8)

magazyn kulinarny Polska  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Robert Makłowicz odwiedza nadodrzańskie miasteczka. Degustuje m.in. jagnięcinę z rusztu z miejscowymi dodatkami, podziwia jedną z pierwszych winnic w III RP oraz przyrządza ekologiczną sałatkę.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Po 18 latach Robert Makłowicz znowu lekko i z humorem opowiada o kulinarnych tradycjach i atrakcjach Polski. Poznaje lokalnych producentów żywności i odkrywa kolejne przepisy inspirowane kuchnią regionalną.

Tym razem Robert Makłowicz odwiedza nadodrzańskie miasteczka. Na terasie jego podróży znajdą się: Cigacice, Górzykowo, Gryżyna, Budachów, Krosno Odrzańskie i Gostchorze. Krakowski smakosz degustuje m.in. jagnięcinę z rusztu z miejscowymi dodatkami, podziwia jedną z pierwszych winnic w III RP, gdzie próbuje produkowanego tam rieslinga, oraz przyrządza ekologiczną sałatkę w ogrodzie sferycznym.

Twórcy

Ładuję...