Teleman

Pyszne 25 (9)

magazyn kulinarny Polska 2015
zdjęcie

Emisje w TV

Program archiwalny.

Anna Starmach poda przepis na rozpływające się w ustach kotlety drobiowe i aksamitne purée selerowe. Następnie pokaże, jak przygotować chrupiące udka kurczaka marynowane w miodzie. Drób to bardzo lubiane i doceniane mięso wśród Polaków. Jest łatwy w przygotowaniu i wyjątkowo smaczny. Na początek prowadząca poda przepis na rozpływające się w ustach kotlety drobiowe. Widzowie dowiedzą się również, jak przygotować aksamitne puree selerowe. Ania Starmach zdradzi, co zrobić, by warzywo było delikatne w smaku i nie straciło podczas gotowania swojego koloru. Następnie pokaże, jak przygotować chrupiące udka kurczaka marynowane w miodzie i musztardzie podawane z pieczoną papryką. Na koniec zaproponuje danie, które przypadnie do gustu nie tylko miłośnikom kuchni hinduskiej - słynnego kurczaka tikka masala.

Zobacz także

Ładuję...