Pyszne 25 (8)

magazyn kulinarny Polska 2015  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Anna Starmach przedstawia przepisy dla amatorów włoskiej kuchni. Przyrządza gnocchi z gorgonzolą i orzechami oraz lasagne z łososiem i szpinakiem. Pokazuje też, jak zrobić spaghetti z klopsami.

Oglądaj w telewizji

Pon 9.12 4:15
Food Networklogo

Opis

Anna Starmach piecze, szatkuje, miesza, gotuje, smaży i czaruje. Prowadząca uważa, że na naukę sztuki kulinarnej nigdy nie jest za późno, dlatego w kilku odcinkach nowej serii podzieli się wskazówkami dla początkujących kucharzy. Widzowie dostaną od ekspertki gotowe przepisy na pierwszą zupę, nietypowe kanapki, zapiekanki, makarony i kluseczki. Będzie też zdrowo, ale niebanalnie. Prowadząca zdradzi, jak przyrządzić na trzy sposoby pyszną rybę i inne lekkie dania. A na deser poda recepturę na kruche ciasto w wielu odsłonach. Część przepisów zaprezentuje w bajkowej scenerii mazurskich jezior.

Kolejny odcinek dedykowany jest miłośnikom włoskich smaków. Na początek Ania zdradzi przepis na wyśmienite gnocchi z gorgonzolą i orzechami, czyli leniwe kluski w wersji włoskiej. Do ziemniaków gotowanych w łupinach doda pieczone buraki, dzięki czemu danie będzie miało nie tylko wspaniały smak, ale również piękny różowy kolor. Następnie przygotuje wyborną makaronową zapiekankę, czyli lasagne. Nie będzie to jednak klasyczna wersja tego dania z mięsem i sosem pomidorowym. W przepisie Ani znajdzie się łosoś i zdrowy szpinak. Na koniec prowadząca przyrządzi swoje ulubione danie makaronowe, czyli spaghetti z klopsikami, które pokochają zarówno dzieci, jak i starsi amatorzy kuchni włoskiej.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...