Kuchenne rewolucje (10/15)
W skrócie
Miłośnicy rajdów typu off-road, Magda i Maciek, kupili pensjonat z restauracją w Kościelnikach Górnych. Postanowili wydzierżawić lokal doświadczonemu szefowi kuchni. Ten jednak się nie sprawdził.
Oglądaj w telewizji
Opis
Podczas swoich podróży po Polsce Magda Gessler zdążyła poznać setki właścicieli i odwiedzić upadające restauracje, którym pomogła wrócić do czasów świetności. Ekspertka nieraz mierzyła się z trudnymi metamorfozami. W czternastym sezonie programu wyrusza po raz kolejny, by zrewolucjonizować rodzimą gastronomię.
Miłośnicy rajdów typu "off-road", Magda i Maciek, kupili pensjonat z restauracją w Kościelnikach Górnych, gdyż zawsze chcieli zamieszkać w tej okolicy. Ponieważ nie mieli pojęcia, jak prowadzić lokal gastronomiczny, postanowili wydzierżawić ją doświadczonemu szefowi kuchni, Gabrielowi. Ich pomocnik pracował jako szef kuchni i szef gastronomii w sieciowych hotelach, więc wydawał się idealnym kandydatem, który mógłby stworzyć klimatyczny i dochodowy lokal. Niestety od samego początku restauracja pod rządami Gabriela przynosiła tylko straty. Żeby zapłacić rachunki, Magda i Maciek musieli wykładać pieniądze z własnej kieszeni. Gdy jednak zostali zmuszeni do sprzedania kolejnej rajdowej terenówki, żeby pokryć koszty utrzymania restauracji, doszli do wniosku, że jedyną osobą, która może im pomóc, jest Magda Gessler.