Kuchenne rewolucje: Barlinek - Limba (7/14)
W skrócie
Barlinek. Działa tu gospoda Limba, prowadzona przez Andżelikę i Grzegorza. Podają tradycyjne polskie potrawy. Gości brakuje. Na pomoc przybywa Magda Gessler.
Oglądaj w telewizji
Opis
Magda Gessler już po raz dwudziesty piąty pokazuje, czym jest prawdziwa zmiana. Jesienią niestrudzona specjalistka w dziedzinie gastronomii wyrusza na kolejne misje, które mają na celu pomoc upadającym lokalom. Jubileuszowi sezon zostanie zrealizowany między innymi w Barlinku, Chorzowie czy Puławach. Jednocześnie, po raz pierwszy w historii programu, ekspertka odwiedzi Kępno, Kamionki i Zakręt, gdzie czekają ja zmagania z kuchnią gruzińską.
Barlinek leży nad jeziorami Zachodniego Pomorza. Jest zamieszkany przez niecałe piętnaście tysięcy mieszkańców. Kilkaset metrów od centrum miasteczka swoje podwoje otwiera gospoda Limba, prowadzona przez Andżelikę i Grzegorza. Współpracująca z nimi doświadczona kucharka Magdalena czuwa nad smakiem tradycyjnych polskich potraw. Niestety, goście nie doceniają serwowanych dań. Do restauracji prawie w ogóle nie przychodzą indywidualni klienci. Właściciele popadają w coraz większe problemy finansowe, a biznes utrzymuje się wyłącznie dzięki imprezom okolicznościowym. Andżelika jednak nie traci zapału, jakiś czas temu znalazła w sobie siłę, żeby wyrwać się z toksycznego małżeństwa, i nadal czuje moc. Wierzy razem z partnerem, że restauracja może odnieść sukces. By stał się on faktem, proszą o pomoc Magdę Gessler.