Kuchenne rewolucje: Łódź - Burger i Spółka (11/12)
W skrócie
W Łodzi działa Burger i Spółka. Darek musi dokładać do restauracji nawet 10 tys. zł miesięcznie. Wszyscy zapewniają, że lokal serwuje pyszne jedzenie, a nieliczni klienci są zadowoleni.
Oglądaj w telewizji
Opis
Czas na nowe pomysły, smaki, wystrój lokali, a przede wszystkim znaczące zmiany w życiu właścicieli upadających restauracji. Jesienią, w kolejnym sezonie swojego programu, nieustraszona kulinarna ekspertka Magda Gessler ponownie dociera w każdy zakamarek kraju, ratując przed zamknięciem gastronomiczne biznesy. Widzowie przekonają się, czy "Kuchenne rewolucje" przyniosą wreszcie kolejnym bohaterom upragniony sukces w tej trudnej branży.
Na jednym z osiedli w Łodzi, Retkini, na którym żyje około 70 tysięcy ludzi, Darek postanowił otworzyć swój biznes. Jego lokal Burger i Spółka był jedną z pierwszych burgerowni w okolicy. Początkowo udało mu się odnieść wielki sukces. Jednak obecnie właściciel musi dokładać do restauracji nawet 10 tys. zł miesięcznie. W lokalu pracuje kucharz Kamil i kelnerzy - Kasia oraz Łukasz. Darka wspomaga też czasami jego siostra, Ania, która dowiedziała się, że brat planuje zamknięcie lokalu. Nie chciała jednak, żeby ten poddał się w walce o swoje marzenie i zgłosiła go do "Kuchennych rewolucji". Wszyscy zapewniają, że lokal serwuje pyszne jedzenie, a klienci, których jest zaledwie kilku dziennie, są bardzo zadowoleni. Magda Gessler spróbuje rozwiązać zagadkę niepowodzenia tej burgerowni.