Kuchenne rewolucje: Bobowa - Paleta Smaków (2/12)

W skrócie
Magda Gessler trafia do restauracji Paleta Smaków mieszczącej się w Bobowej. Właściciele otworzyli lokal, nie mając doświadczenia. Gościom nie smakują ich dania.
Oglądaj w telewizji

Opis
Nieustraszona restauratorka, Magda Gessler, powraca. Przemierzy ona Polskę wzdłuż i wszerz, ratując upadające lokale. Jej wprawne oko i profesjonalne podniebienie będą rozwiązywać tajemnice niepowodzeń restauratorów. Na kulinarnej mapie w tym sezonie znajdą się między innymi Podkowa Leśna, Rawicz, Włocławek, a także Toruń, Łódź, Kraków i Zielona Góra.
Magda Gessler trafia do niewielkiego miasteczka Bobowa, w którym restauracja Paleta Smaków nie spełnia oczekiwań gości, zaczynając od problemów z zapachem, a kończąc na nieidealnych smakach. Bobowa słynie z unikalnej koronki klockowej i jest miejscem o bogatej historii, wspomnianym nawet przez Jana Długosza. Lokal w małym mieście prowadzą Jan i Mariola, którzy po latach emigracji zdecydowali się wrócić do kraju i zainwestować w gastronomię, choć nie mieli wcześniej doświadczenia w tej dziedzinie. Marzenia o przeniesieniu londyńskich klimatów do Bobowej okazały się trudne do zrealizowania, a restauracja zaczęła przynosić straty finansowe. Magda Gessler będzie musiała zmierzyć się nie tylko z wyzwaniem poprawy jakości kulinarnych doznań, ale także z przekonaniem właścicieli, że problem leży w otoczeniu, a nie w samym podejściu do prowadzenia restauracji.