Food NetworkProgram TV na Niedziela 10.11.2024
| 6:00 |
Tadeusz Müller zdradzi swoje ulubione receptury na potrawy z dyni. Odwiedzi ekologiczne gospodarstwo, by poznać sekrety uprawy tego warzywa. Pod gołym niebem przyrządzi gulasz.
|
|---|---|
| 6:35 |
Tadeusz Muller chce dowiedzieć się więcej o rodzajach ziemniaków i sposobach ich uprawy. Przyrządzi m.in. pieczone bulwy z pastą z papryki. Zdradzi też przepis na kotlety z boczniakami.
|
| 7:10 |
Miasto Ałmaty, choć nie jest już stolicą Kazachstanu, pozostaje największą aglomeracją w kraju. Zjeżdżając kolejką linową ze stacji narciarskiej do miasta, Robert odkrywa jego kulinarne wizytówki.
|
| 7:45 |
Podróżujący kucharz wyrusza do Kanionu Szaryńskiego. Podziwia krajobrazy i posila się baranimi szaszłykami pieczonymi na wiejskim ruszcie. Widzowie poznają tradycyjne dania regionu: besparmak i syrne.
|
|
|
|
| 8:20 |
Co trzeci dorosły Polak i co piąte dziecko ma nadwagę, która zwiększa ryzyko chorób kręgosłupa i stawów, cukrzycy, miażdżycy, nadciśnienia czy zawałów serca. Katarzyna Bosacka podpowie, jak schudnąć.
|
| 9:05 |
Polacy zajmują drugie miejsce w kategorii lekomanów Europy. Na preparaty na przeziębienie wydają 1,5 mld zł rocznie. Katarzyna Bosacka sprawdzi, czy da się sprzedać tani produkt za podwójną cenę.
|
| 9:50 |
Katarzyna Bosacka wyjaśnia, czy ufać rekomendacjom na produktach. Eksperci tłumaczą, jak odróżnić certyfikaty gwarantujące jakość od oszustwa. Widzowie dowiedzą się też, jak wybrać czajnik.
|
| 10:35 |
Według statystyk co trzeci Polak przynajmniej raz w tygodniu korzysta z dań w proszku, głównie z zup. Prowadząca Katarzyna Bosacka dowie się, jakie konsekwencje niesie to dla organizmu.
|
| 11:20 |
Abner i Amanda pokazują, że najlepszy posiłek to ten domowy. Przygotowują smash burger sliders z sosem Abner's burger sauce na brioszkach, wedge salad oraz mandarynkowe napoje tangerine slushies.
|
| 11:50 |
Abner i Amanda Ramirez przygotowują swoje ulubione potrawy. Jako rodzice trójki dzieci i zawodowi muzycy, oddają się przyjemności gotowania, łącząc ją z życiem rodzinnym i twórczymi przedsięwzięciami.
|
| 12:25 |
Jeff Mauro zabiera trzech kucharzy do różnych dzielnic w Ameryce, gdzie uczestnicy mają przyrządzić posiłki ze składników pozyskanych z kuchni przypadkowych ludzi. Na zdobycie produktów mają 10 minut.
|
| 13:25 |
Marian zawsze marzył o kierowaniu restauracją. Przejął podupadły lokal w Bielsku-Białej. Relaks kiedyś był popularnym dancingiem, ale teraz jest podrzędnym barem. Właściciela nie stać na inwestycje.
|
| 14:30 |
Beata prowadziła w Gubinie sklep z ubraniami, ale gdy biznes przestał się opłacać, otworzyła restaurację. Lokal nieźle prosperował, dopóki nie zachorowała Elżbieta, doskonała kucharka i organizatorka.
|
| 15:30 |
Molly Yeh, autorka książek kucharskich i blogerka kulinarna, prowadzi spokojne życie na wsi. W swojej kuchni przygotowuje potrawy inspirowane jej żydowskim i chińskim pochodzeniem.
|
| 16:05 |
Molly Yeh, autorka książek kucharskich i blogerka kulinarna, prowadzi spokojne życie na wsi. W swojej kuchni przygotowuje potrawy inspirowane jej żydowskim i chińskim pochodzeniem.
|
| 16:40 |
Piętnastu kucharzy amatorów mierzy się z produktem doskonałym będącym bazą, z wykorzystaniem której można skomponować idealne dania. Chodzi o naleśniki. Zadanie pozornie wydaje się proste.
|
| 18:10 |
Gwiazdy HGTV oraz Food Network łączą siły, by zbudować z piernika jadalny dom naturalnych rozmiarów. Na wykonanie zadania mają 72 godziny. W jednej drużynie jest Ron Ben-Israel oraz Jonathan Scott.
|
| 19:10 |
Bobby Flay i Michael Symon jako kapitanowie drużyn biorą udział w rywalizacji w grillowaniu. Mogą stracić całą swoją drużynę i odpaść tuż przed finałem. Są gotowi na wszystko, aby pozostać w grze.
|
| 20:15 |
Elizabeth Poett zajmuje się prowadzeniem rancza o powierzchni 14 tysięcy akrów. W swoim programie ukazuje codzienne życie oraz przygotowuje regionalne potrawy ze składników z własnego ogródka.
|
| 20:50 |
Elizabeth Poett zajmuje się prowadzeniem rancza o powierzchni 14 tysięcy akrów. W swoim programie ukazuje codzienne życie oraz przygotowuje regionalne potrawy ze składników z własnego ogródka.
|
| 21:25 |
Jeff Mauro zabiera trzech kucharzy do różnych dzielnic w Ameryce, gdzie uczestnicy mają przyrządzić posiłki ze składników pozyskanych z kuchni przypadkowych ludzi. Na zdobycie produktów mają 10 minut.
|
| 22:30 |
Benedetta Rossi przedstawia pyszne, domowe przepisy, których nauczyli ją rodzice. Prowadząca wybiera do swoich potraw lokalne produkty, tworząc zdrowe przysmaki oraz sycące obiady.
|
| 23:05 |
Prowadząca szykuje dania idealne na pierwsza randkę: lasagne z karczochami, filety z czerwonym pieprzem i ciasto red velvet.
|
| 23:40 |
Podróżujący kucharz przemierza tym razem Wielkopolskę. Przybliża ciekawostki historyczne. Węgorz stanie się podstawą dania, które przyrządzi razem z miejscowym rybakiem.
|
| 0:15 |
Robert Makłowicz odwiedza Wielkopolskę. W Grodzisku Wielkopolskim smakuje piwo, znane już w średniowieczu jako grodzisz. Poznaje lokalne specjały takie jak ser smażony, pyry z gzikiem i leberka.
|
| 0:50 |
Prowadząca przygotuje pierogi na bazie owoców morze i podrobów. W farszu znajdą się nerki cielęce z koprem i cebulą. Danie poda z zupą krewetkową. Drugą propozycją będą zapiekane ziemniaki.
|
| 1:25 |
Na stole zagości spaghetti a'la carbonara. Prowadząca wzbogaci je o wędzoną słoninę i szynkę prosciutto. Druga propozycja to kurczak faszerowany w hiszpańskiej tapenadzie.
|
| 2:00 |
Damian to prawdziwy wirtuoz w kuchni. Justyna postanowi uwieść go swoim zamiłowaniem do... frytek. W nazwach dań Martyny nie zabraknie nawiązań do znanych na całym świecie bajek dla dzieci.
|
| 3:00 |
Gośćmi odcinka są sympatyczne kosmetolożki Ewa i Magda, bohaterki programu 'Vlogbox. W necie'. To wydanie będzie przepełnione wspomnieniami, a na talerzach pojawią się włoskie kuleczki serowe.
|
| 3:35 |
Gośćmi Michela Morana są Ewa i Agnieszka, czyli bliźniaczki z programu 'Gogglebox. Przed telewizorem'. Na talerzach pojawią się paszteciki, czyli jedna z najszybszych do przyrządzenia potraw.
|
| 4:05 |
Anna Starmach podpowie, jak przygotować niedrogie, lecz efektowne potrawy, które będą dopełnieniem romantycznego wieczoru. Prowadząca przyrządzi m.n. ceviche z łososia z awokado i pomidorkami.
|
| 4:40 |
Anna Starmach zaprezentuje szybki posiłek do pracy. Przyrządzi podpłomyki z dodatkiem kurczaka, sałatkę wietnamską z makaronem ryżowym i kiełkami soi oraz kuskus z grillowaną piersią indyka.
|
| 5:15 |
Tadeusz Müller tym razem zgłębi tajemnice, jakie skrywa popularna marchewka. Prowadzący m.in. porozmawia z Bogusławem, uprawiającym marchew w Umiastowie niedaleko Ożarowa Mazowieckiego.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Film 2
Polsat Seriale
Romance TV
SCI FI
Show TV
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Extra 1
CANAL+ Extra 2
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Extra 1
Polsat Sport Extra 2
Polsat Sport Extra 3
Polsat Sport Extra 4
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.















