Z gruntu zdrowo (6)

W skrócie
Tadeusz Müller tym razem zgłębi tajemnice, jakie skrywa popularna marchewka. Prowadzący m.in. porozmawia z Bogusławem, uprawiającym marchew w Umiastowie niedaleko Ożarowa Mazowieckiego.
Oglądaj w telewizji

Opis
Psycholog Tadeusz Muller na co dzień zajmuje się tworzeniem i wdrażaniem food conceptów. Syn Magdy Gessler w swoim programie udowodnia, że polskie warzywa i owoce to bezcenne źródło zdrowia i nieskończona inspiracja do tworzenia pysznych potraw. Tadeusz jedzie na pola, by przekonać się na własne oczy, jak wyglądają uprawy, a w swojej kuchni pokazuje przepisy na dania, które są prawdziwymi bombami witaminowymi.
Tadeusz Müller tym razem zgłębi tajemnice, jakie skrywa marchewka, nieodłączny towarzysz rosołów, sałatek czy groszku. Prowadzący porozmawia z Bogusławem, uprawiającym marchew w Umiastowie niedaleko Ożarowa Mazowieckiego. Następnie przyrządzi surówkę z marchewki i cytryny, którą poda w oryginalnym naleśniku z tego warzywa. Podsunie również przepis na konfiturę marchewkowo-nektarynkową z dodatkiem chilli i imbiru. Pojawi się też ciekawa propozycja marchewek zaserwowanych z musem brokułowym i sernika marchwiowego z fetą.