Food NetworkProgram TV na Niedziela 29.09.2024
| 6:00 |
Anna Starmach poda przepis na rozpływające się w ustach kotlety drobiowe i aksamitne purée selerowe. Następnie pokaże, jak przygotować chrupiące udka kurczaka marynowane w miodzie.
|
|---|---|
| 6:35 |
Ania Starmach postara się przekonać widzów, że czasami zamiast kupować, lepiej jest samemu przygotować różnego rodzaju dania i przekąski. Na początek zrobi pełną wartościowych warzyw zupkę chińską.
|
| 7:10 |
Robert pojawia się na kambodżańskiej prowincji. Mieszkańcy odwiedzanej przez niego wioski po raz pierwszy goszczą przybysza z Europy. Pieką na powitanie prosiaka i urządzają wielkie przyjęcie.
|
| 7:45 |
Kucharz zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej i niemal osobiście odbiera je z kutra rybackiego oraz degustuje w portowej jadłodajni. Później gotuje zupę z krewetkami.
|
|
|
|
| 8:20 |
Katarzyna Bosacka weźmie pod lupę truskawki z Hiszpanii, banany z Ekwadoru i pomarańcze z Maroka, czyli całoroczne owoce. Każdego roku do Polski trafia ich aż 1,5 miliona ton.
|
| 9:05 |
Dietetyk pomoże prowadzącej zmierzyć się z uzależnieniem od łakoci. W toruńskiej fabryce pierników kamery podejrzą proces produkcji katarzynek. Będzie też mowa o manipulacji wielkością opakowania.
|
| 9:50 |
Statystycznie każdy Polak zjada 7 kg wędlin rocznie. Twórcy programu zajrzą do tradycyjnej masarni. Katarzyna Bosacka poszuka różnic w smaku między dobrymi wyrobami a produktami niskiej jakości.
|
| 10:35 |
Katarzyna Bosacka zdemaskuje trujące właściwości wędlin. W naszym kraju mięso cieszy się dużą popularnością, lecz nie każdy wie, że nieodpowiednio przechowywane może stać się pożywką dla bakterii.
|
| 11:20 |
Malarz Kris odwiedzi trzy mieszkania i na ich podstawie oceni właścicielki. Pierwsze należy do Katarzyny, romantycznej wielbicielki kotów. Drugie do Renaty - pomysłowej przedsiębiorczyni.
|
| 12:20 |
Robert Makłowicz odwiedza Beskid Niski. Podczas tej wyprawy na prowadzącego czekają takie przysmaki jak pierogi z fasolą i kaczką, domowy barszcz oraz trunek z winnicy w Gliniku Średnim.
|
| 12:55 |
Wieś Ochotnica należy do najdłuższych w Polsce. Robert Makłowicz przypomina wojenną historię regionu. W restauracji zamawia m.in. kapustę zasmażaną z bobem. Przeprawia się czółnem przez Dunajec.
|
| 13:30 |
23-letnia Patrycja została właścicielką restauracji. Kobiecie brakuje doświadczenia w prowadzeniu tego typu lokalu. Interes co miesiąc przynosi straty, do czego dochodzą konflikty z pracownikami.
|
| 14:30 |
Restaurację Zielarnia w Olsztynku otworzyła Ola razem z mężem. Mężczyzna zniknął z kelnerką i utargiem z całego sezonu. Żona postanowiła dowieść, że sobie poradzi. Ciąży na niej zbyt wiele obowiązków.
|
| 15:30 |
Blogerka kulinarna, Molly Yeh, w swoim przytulnym wiejskim domu przygotowuje dania związane z jej żydowskim i chińskim pochodzeniem. Wnosi wielokulturową inspirację i zabawę do amerykańskiej kuchni.
|
| 16:05 |
Blogerka kulinarna, Molly Yeh, w swoim przytulnym wiejskim domu przygotowuje dania związane z jej żydowskim i chińskim pochodzeniem. Wnosi wielokulturową inspirację i zabawę do amerykańskiej kuchni.
|
| 16:40 |
Restaurator Guy Fieri kolejny raz wyrusza w głąb Ameryki w poszukiwaniu najpyszniejszego jedzenia. Odwiedza małe knajpki z tradycyjnymi amerykańskimi daniami, ale podanymi w nowej odsłonie.
|
| 17:10 |
Restaurator Guy Fieri kolejny raz wyrusza w głąb Ameryki w poszukiwaniu najpyszniejszego jedzenia. Odwiedza małe knajpki z tradycyjnymi amerykańskimi daniami, ale podanymi w nowej odsłonie.
|
| 17:40 |
Restaurator Guy Fieri kolejny raz wyrusza w głąb Ameryki w poszukiwaniu najpyszniejszego jedzenia. Odwiedza małe knajpki z tradycyjnymi amerykańskimi daniami, ale podanymi w nowej odsłonie.
|
| 18:15 |
Program łączy kulinarny maraton z eksperymentem społecznym. 24 szefów kuchni podejmuje 24 wyzwania w ciągu 24 godzin. Zadania są podzielone na 8 części, z których każda sprawdza inne umiejętności.
|
| 19:15 |
Bobby Flay i Michael Symon jako kapitanowie drużyn biorą udział w rywalizacji w grillowaniu. Mogą stracić całą swoją drużynę i odpaść tuż przed finałem. Są gotowi na wszystko, aby pozostać w grze.
|
| 20:15 |
Elizabeth Poett zajmuje się prowadzeniem rancza o powierzchni 14 tysięcy akrów, które jest w jej rodzinie od pokoleń. Przygotowuje regionalne potrawy ze składników z własnego ogródka.
|
| 20:50 |
Elizabeth Poett zajmuje się prowadzeniem rancza o powierzchni 14 tysięcy akrów, które jest w jej rodzinie od pokoleń. Przygotowuje regionalne potrawy ze składników z własnego ogródka.
|
| 21:25 |
Kulinarne starcie dwóch par. Ich starania oceniają wymagający jurorzy: Roberto, Csaba oraz Diego. To oni wybiorą uczestników, których uznają za perfekcyjnych gospodarzy.
|
| 22:30 |
Kuchnia Bernedetty Parodi to jedyne w swoim rodzaju laboratorium, w którym powstają wyjątkowe potrawy: przystawka, pierwsze i drugie danie, oraz deser.
|
| 23:05 |
Kuchnia Bernedetty Parodi to jedyne w swoim rodzaju laboratorium, w którym powstają wyjątkowe potrawy: przystawka, pierwsze i drugie danie, oraz deser.
|
| 23:40 |
Robert pojawia się na kambodżańskiej prowincji. Mieszkańcy odwiedzanej przez niego wioski po raz pierwszy goszczą przybysza z Europy. Pieką na powitanie prosiaka i urządzają wielkie przyjęcie.
|
| 0:15 |
Kucharz zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej i niemal osobiście odbiera je z kutra rybackiego oraz degustuje w portowej jadłodajni. Później gotuje zupę z krewetkami.
|
| 0:50 |
Magda Gessler przyrządzi empanadas z makrelą i papryką. Ciasto w tym daniu wyrabia się z mąki, wody, wina i oliwy z oliwek. Prowadząca przyszykuje też sałatę rzymską z bakłażanem, cukinią i papryką.
|
| 1:25 |
Magda Gessler przyrządzi specjalności kuchni portugalskiej. Daniem głównym będzie espetadas, czyli szaszłyki. Mistrzyni smaku wykona je z polędwicy wołowej, którą natrze czosnkiem i liśćmi laurowymi.
|
| 2:00 |
Szef kuchni Tomasz Jakubiak odwiedzi mieszkania trzech dziewczyn. Pierwsze należy do romantyczki Dominiki. Drugie zajmuje energiczna przedszkolanka Ewelina, trzecie - Magdalena, która marzy o miłości.
|
| 3:05 |
Tomasz Jakubiak odwiedza bistro mięsne w Warszawie, prowadzone przez Jurka Sobieniaka. Według gości podawana jest tu najlepsza kanapka z pastrami. Widzowie przekonają się, jak jest ona przyrządzana.
|
| 3:40 |
Tomasz odwiedza w Kamieniu Pomorskim smażalnię i wędzarnię ryb Natalii Zubowicz. Jej lokal słynie z autorskiego przepisu na łososia. Prowadzący uda się na połów ryb. Następnie przyrządzi zapiekankę.
|
| 4:10 |
Daria i jej córki przygotowują potrawy jednogarnkowe. Prowadząca pokazuje jak zrobić spaghetti z aromatycznym sosem gotowane od A do Z w jednym naczyniu oraz trzy różne dania z kurczaka.
|
| 4:45 |
Daria Ładocha i jej córki zdradzą patenty na smakowite przekąski. Prowadząca przygotuje zawijasy z szynki dojrzewającej z egzotycznym owocem, miniburgery z brukselkami oraz warzywny pasztet na zimno.
|
| 5:15 |
Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, w których powstają wyjątkowe produkty regionalne. Następnie tworzy potrawy, czerpiąc z poznanych przepisów.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Film 2
Polsat Seriale
Romance TV
SCI FI
Show TV
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Extra 1
CANAL+ Extra 2
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Extra 1
Polsat Sport Extra 2
Polsat Sport Extra 3
Polsat Sport Extra 4
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.















