Makłowicz w drodze (10)

W skrócie
Kucharz zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej i niemal osobiście odbiera je z kutra rybackiego oraz degustuje w portowej jadłodajni. Później gotuje zupę z krewetkami.
Oglądaj w telewizji


Opis
Kulinarno-podróżniczy programu Roberta Makłowicza, który proponuje widzom zwiedzanie świata poprzez pryzmat kulinariów. Cykl ukazuje związki kuchni z kulturą i historią odwiedzanych regionów, odkrywa lokalne tradycje oraz miejscowe specjały i osadza je w kontekście historii małych ojczyzn.
Robert Makłowicz przemierza Tajlandię. Zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej i niemal osobiście odbiera je z kutra rybackiego oraz degustuje w portowej jadłodajni. Później gotuje zupę Tom Yum Kung z krewetkami, a następnie odwiedza Crab House, restaurację wśród lasów namorzynowych, gdzie zamawia kraba w sosie curry i rybę smażoną z imbirem. Wodospad Tatai w dżungli Gór Kardamonowych nastraja Roberta do ważnych podsumowań historycznych.