Wiem, co jem, i wiem, co kupuję (7/12)

magazyn poradnikowy Polska 2016  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Statystycznie każdy Polak zjada 7 kg wędlin rocznie. Twórcy programu zajrzą do tradycyjnej masarni. Katarzyna Bosacka poszuka różnic w smaku między dobrymi wyrobami a produktami niskiej jakości.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Kasia Bosacka depcze po piętach producentom żywności. W tym sezonie m.in. zbada zawartość sklepowych przetworów owocowych, opowie o procederze fałszowania polskich pomidorów oraz o życiu kur hodowanych na fermach. Ukryte kamery pomogą jej poznać prawdę na temat jedzenia kupowanego w budkach. Natomiast w segmencie "Wiem, co kupię" prowadząca zdemaskuje sztuczki akwizytorów i przyjrzy się sklepowym przymierzalniom.

Statystycznie każdy Polak zjada rocznie ponad 7 kg wędlin rocznie. Trzy czwarte z mieszkańców kraju nad Wisłą nie wyobraża sobie sandwicza bez mięsa. W segmencie "Wiem, co jem" twórcy programu odkryją całą prawdę o tym najpopularniejszym dodatku do kanapki: sprawdzą, co kryje się w tanich wędlinach "wysokowydajnych", i zajrzą do tradycyjnej masarni. Kasia Bosacka z pomocą strażaków spróbuje odpowiedzieć na pytanie, czy dobra wędlina różni się w smaku od produktu niskiej jakości. W "Wiem, co kupuję" będzie mowa o smsowych przekrętach i oszukanych bonach rabatowych.

Twórcy

Ładuję...