Sexy kuchnia Magdy Gessler (2/8)
W skrócie
Magda Gessler przyrządzi empanadas z makrelą i papryką. Ciasto w tym daniu wyrabia się z mąki, wody, wina i oliwy z oliwek. Prowadząca przyszykuje też sałatę rzymską z bakłażanem, cukinią i papryką.
Oglądaj w telewizji

Opis
Magda Gessler przygotowuje dla widzów autorskie dania. Stosuje intrygujące połączenia smaków i niezwykłe kompozycje kolorystyczne, sięga po ciekawe kształty. Każdy odcinek to nowy przepis oraz rady dotyczące tego, jakich składników użyć, by mieć piękną skórę i lśniące włosy.
Magda Gessler przyrządzi empanadas, a więc pierogi z pieca z różnym farszem. Wersja kulinarnej mistrzyni będzie zawierać makrelę i paprykę. W tej potrawie bardzo istotne jest ciasto które nie przypomina pierogowego. Wyrabia się je z mąki, wody, wina i oliwy z oliwek. Oprócz tego prowadząca przyszykuje też sałatę rzymską z bakłażanem, cukinią oraz papryką, a wszystko to zapieczone z parmezanem i pistacjami.