Sexy kuchnia Magdy Gessler (3/8)

magazyn kulinarny Polska 2018  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Prowadząca robi knedle z morelami i marcepanem. Morele - jak się okazuje - to afrodyzjaki, podobnie jak goździki, z których zalewę przygotuje Magda. Doda do niej cynamon i aromat kwiatów pomarańczy.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Magda Gessler, ambasadorka Food Network, przygotowuje dla widzów autorskie dania. Stosuje intrygujące połączenia smaków i niezwykłe kompozycje kolorystyczne, sięga po ciekawe kształty. Każdy odcinek to nowy przepis oraz rady dotyczące tego, jakich składników użyć, by mieć piękną skórę i lśniące włosy.

W tym odcinku Magda Gessler przyrządza knedle z morelami i marcepanem. Morele - jak się okazuje - to afrodyzjaki, podobnie jak goździki, z których zalewę przygotuje Magda. Doda do niej cynamon i aromat kwiatów pomarańczy. W drugim przepisie prowadząca zaskoczy nas kuchnią Bliskiego Wschodu - czulentem z tymiankiem, czosnkiem i imbirem. Przygotowanie tego dania wymaga wiele cierpliwości.

Twórcy

Ładuję...