Food NetworkProgram TV na Piątek 5.01.2024
6:00 |
![]() Niedaleko Starogardu Gdańskiego Tadeusz spotyka się ze Sławkiem, który uprawia rzodkiewki od ponad 20 lat. Na miejscu prowadzący przyrządza tatar z rzodkiewki, a w swojej kuchni kiszone rzodkiewki.
|
---|---|
6:35 |
![]() Tadeusz Muller odwiedza miejscowość Łopatki w okolicach Łodzi, gdzie Monika Mrowińska prowadzi ekologiczne gospodarstwo Mrowisko. Właścicielka opowiada o kapuście, którą u siebie hoduje.
|
7:10 |
![]() Morgan Witkin proponuje dania wegańskie, bezglutenowe i bez cukrów rafinowanych. Jej przepisy bazują na naturalnych produktach. Przygotowane potrawy gwarantują dobre samopoczucie i są smaczne.
|
7:45 |
![]() Morgan Witkin proponuje dania wegańskie, bezglutenowe i bez cukrów rafinowanych. Jej przepisy bazują na naturalnych produktach. Przygotowane potrawy gwarantują dobre samopoczucie i są smaczne.
|
|
|
8:20 |
Benedetta Rossi przedstawia pyszne, domowe przepisy, których nauczyli ją rodzice. Prowadząca wybiera do swoich potraw lokalne produkty, tworząc zdrowe przysmaki oraz sycące obiady.
|
9:00 |
![]() Simone Rugiati odwiedza Mediolan, Neapol, Rimini oraz inne włoskie miasta, gdzie spotka się z trzema mieszkańcami, którzy pokazują mu swoją ulubioną restaurację. Wspólnie wybierają jedno danie.
|
10:00 |
![]() Podróżujący kucharz zabiera widzów w samo serce Karpat. Zdradza tajemnice klasztornych serów i regionalnego dania, zwanego banusz. Odwiedza muzeum instrumentów muzycznych.
|
10:30 |
![]() Robert Makłowicz podróżuje po ukraińskim Zakarpaciu. Mieszkańców Użhorodu łączy miłość do mamałygi z bryndzą i skwarkami. Z kolei w mieście Czop nad Cisą kucharz przyrządzi zupę rybną.
|
11:05 |
![]() Widzowie dowiedzą się, jak odmawiać babciom i ciociom, które nieustannie namawiają do jedzenia. Agata Ziemnicka- Łaska poda przepisy na zdrowe, szybkie i łatwe w przygotowaniu dania.
|
11:40 |
![]() Panga cieszy się dużą popularnością wśród Polaków. Nie kosztuje wiele, nie ma ości, a w dodatku jest prawie zupełnie pozbawiona typowego rybiego zapachu. Czy jednak pangę można nazwać rybą?
|
12:15 |
![]() Katarzyna Bosacka zbada wpływ jedzenia zup na organizm. Przeczyta przygotowany przez Inspekcję Handlową raport, z którego wynika, że gotowe zupy sprzedawane w sklepach mogą szkodzić.
|
12:50 |
|
14:40 |
![]() Przeciętny Polak spożywa 44 kg cukru rocznie. Znajduje się on zarówno w słodyczach, jak i wędlinach. Kinga Zawodnik zupełnie go odstawi i przetestuje wyroby light. Przejdzie również kurację chromową.
|
15:25 |
![]() Światowej klasy szef kuchni, Bobby Flay, mierzy się z trzema gigantami kulinarnej sceny. Zwycięzca otrzyma 200 tysięcy dolarów.
|
16:25 |
Prowadzący jedzie do Kalifornii. W Costa Mesa odwiedza Filomena's Italian Kitchen and Market. Właścicielką jest Linda. W ciągu 7 lat istnienia restauracji kobieta zainwestowała milion dolarów.
|
17:20 |
![]() W tym odcinku Tomek zaproponuje królicze combry zapieczone z suszonymi pomidorami i ze szpinakiem, podane z sałatką z kuskus.
|
17:55 |
![]() Tomasz przygotowuje roladki z mięsa indyka. Faszeruje je szpinakiem oraz mielonym mięsem. Pokaże także, w jaki sposób przyrządzić indycze klopsy w sosie pomidorowo-śmietanowym.
|
18:25 |
![]() Walenty odwiedza malownicze Gorce. Na piecu opalanym drewnem ugotuje tradycyjną maczankę, czyli wątróbkę po góralsku. Poda też dania, których składnikiem będą nietypowe, przez niego zebrane grzyby.
|
19:00 |
![]() Walenty odwiedza restaurację Szamma w Gliwicach. Pracującym tam kucharzom przywozi wołowe i końskie penisy. Nie wywołuje tym zaskoczenia, gdyż w menu można znaleźć m.in. żelki z penisów jeleni.
|
19:35 |
![]() Radek to wysoki, przystojny i wysportowany brunet. Jest zwolennikiem zdrowego stylu życia. Dotąd nie znalazł jednak idealnej partnerki. Dziś pozna trzy kandydatki walczące o jego względy.
|
20:35 |
![]() Kobiety często zajadają stres, nagradzają się też przekąskami lub sięgają po smakołyki, by zapomnieć o problemach. Niekiedy taki sposób radzenia sobie z trudnościami może spowodować nadwagę.
|
21:20 |
![]() Gospodarze i sędziowie - Valerie Bertinelli i Duff Goldman - sprawdzają talent dwunastu młodych cukierników, rywalizujących o 25 000 dol., artykuł w magazynie 'Food Network' i tytuł Mistrza Wypieków.
|
22:20 |
![]() Prowadzący przyrządza smażone filety rybne w zalewie ziołowo-warzywnej, szykuje weki z pstrągiem, kuskusem i jarzynami, a na deser podaje puszysty torcik z bitą śmietaną, konfiturą i borówkami.
|
23:20 |
![]() Luka Terni specjalizuje się w daniach mięsnych. Zaprasza widzów do swojej karczmy położonej na toskańskich wzgórzach. Przyrządza gulasze, pieczenie oraz inne specjały z mięsem w roli głównej.
|
0:05 |
![]() Podróżujący kucharz zabiera widzów w samo serce Karpat. Zdradza tajemnice klasztornych serów i regionalnego dania, zwanego banusz. Odwiedza muzeum instrumentów muzycznych.
|
0:35 |
![]() Robert Makłowicz podróżuje po ukraińskim Zakarpaciu. Mieszkańców Użhorodu łączy miłość do mamałygi z bryndzą i skwarkami. Z kolei w mieście Czop nad Cisą kucharz przyrządzi zupę rybną.
|
1:10 |
![]() Widzowie dowiedzą się, jak odmawiać babciom i ciociom, które nieustannie namawiają do jedzenia. Agata Ziemnicka- Łaska poda przepisy na zdrowe, szybkie i łatwe w przygotowaniu dania.
|
1:45 |
![]() Panga cieszy się dużą popularnością wśród Polaków. Nie kosztuje wiele, nie ma ości, a w dodatku jest prawie zupełnie pozbawiona typowego rybiego zapachu. Czy jednak pangę można nazwać rybą?
|
2:15 |
![]() Niedaleko Starogardu Gdańskiego Tadeusz spotyka się ze Sławkiem, który uprawia rzodkiewki od ponad 20 lat. Na miejscu prowadzący przyrządza tatar z rzodkiewki, a w swojej kuchni kiszone rzodkiewki.
|
2:50 |
![]() Tadeusz Muller odwiedza miejscowość Łopatki w okolicach Łodzi, gdzie Monika Mrowińska prowadzi ekologiczne gospodarstwo Mrowisko. Właścicielka opowiada o kapuście, którą u siebie hoduje.
|
3:15 |
![]() Radek to wysoki, przystojny i wysportowany brunet. Jest zwolennikiem zdrowego stylu życia. Dotąd nie znalazł jednak idealnej partnerki. Dziś pozna trzy kandydatki walczące o jego względy.
|
4:05 |
![]() Luka Terni specjalizuje się w daniach mięsnych. Zaprasza widzów do swojej karczmy położonej na toskańskich wzgórzach. Przyrządza gulasze, pieczenie oraz inne specjały z mięsem w roli głównej.
|
4:40 |
Gwiazdy Food Network opowiadają o różnych potrawach, które uważają za najlepsze, jakie jedli. Odwiedzają miejsca, w których przygotowywane są te wyjątkowe dania i rozmawiają z szefami kuchni.
|
5:05 |
![]() Enrica Della Martira przygotowuje dania ze składników zebranych ze swojego ogrodu. W każdym odcinku zdradza widzom kilka swoich popisowych przepisów, w tym na świeży makaron, sos czy przystawkę.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Red Carpet TV
Romance TV
SCI FI
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.