Food NetworkProgram TV na Czwartek 9.02.2023
5:35 |
![]() Omenaa Mensah, znana prezenterka pogody, wspólnie ze swoją 6-letnią córeczką prezentuje dania, które każdemu przypadną do gustu.
|
---|---|
5:50 |
|
6:20 |
![]() W tym odcinku Tomek zaproponuje królicze combry zapieczone z suszonymi pomidorami i ze szpinakiem, podane z sałatką z kuskus.
|
6:55 |
![]() Tomasz przygotowuje roladki z mięsa indyka. Faszeruje je szpinakiem oraz mielonym mięsem. Pokaże także, w jaki sposób przyrządzić indycze klopsy w sosie pomidorowo-śmietanowym.
|
|
|
7:30 |
![]() Enrica Della Martira przygotowuje dania ze składników zebranych ze swojego ogrodu. W każdym odcinku zdradza widzom kilka swoich popisowych przepisów, w tym na świeży makaron, sos czy przystawkę.
|
8:05 |
![]() Enrica Della Martira przygotowuje dania ze składników zebranych ze swojego ogrodu. W każdym odcinku zdradza widzom kilka swoich popisowych przepisów, w tym na świeży makaron, sos czy przystawkę.
|
8:45 |
Dwie pary konkurują ze sobą w kulinarnym starciu. Wymagający jurorzy - Roberto, Csaba oraz Diego - oceniają, której drużynie należy się tytuł "perfekcyjnych gospodarzy".
|
9:50 |
![]() Na stole zagości spaghetti a'la carbonara. Prowadząca wzbogaci je o wędzoną słoninę i szynkę prosciutto. Druga propozycja to kurczak faszerowany w hiszpańskiej tapenadzie.
|
10:20 |
![]() Katarzyna Bosacka bierze pod lupę masło. Statystyczny Polak zjada go rocznie aż 5 kg. Kontrolerzy znaleźli w nim wodę, łój i najgorszy olej. Katarzyna zdradzi, jak rozpoznać najlepsze masło.
|
10:50 |
![]() Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, w których powstają wyjątkowe produkty regionalne. Następnie tworzy potrawy, czerpiąc z poznanych przepisów.
|
11:20 |
![]() Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, w których powstają wyjątkowe produkty regionalne. Następnie tworzy potrawy, czerpiąc z poznanych przepisów.
|
11:55 |
![]() Daria Ładocha oraz jej córki pieką włoskie herbatniki z przygotowanej przez siebie mąki migdałowej. Dziewczynki zaprezentują też... słodkie straszydła z jabłek i masła orzechowego.
|
12:30 |
![]() Daria Ładocha i jej córki przygotują dwa buliony - warzywny i mięsny. Widzowie dowiedzą się też, jak zrobić domową przyprawę. Akcentem egzotycznym będzie przepis na zupę meksykańską.
|
13:00 |
![]() Mateusz Zielonka, zwycięzca 6. edycji 'MasterChefa', pokaże uczestnikom, jak rozbić skorupkę i oddzielić żółtko od białka w strusim jaju. Dzieci przygotują jajecznicę w dwóch wersjach.
|
14:35 |
![]() Ekipa programu gości tym razem w Cieszynie. Cztery kolejne kolacje przygotują m.in. właścicielka agencji promocji i reklamy, krawcowa, menedżer oraz handlowiec i lider grupy rockowej.
|
15:35 |
![]() Podróbki spożywcze udają oryginał i zachęcają niższą od niego ceną. Zwykle naszpikowane są chemią, wypełniaczami i dziwnymi dodatkami. Katarzyna Bosacka opowiada o oszustwach producentów.
|
16:20 |
![]() Dzienny limit soli to najwyżej 5 gramów. Jej nadmiar grozi nadciśnieniem, na które cierpi już co czwarty Polak. W tym odcinku Kasia Bosacka wyjaśni, czy zdrowsza jest sól kamienna czy morska.
|
16:50 |
![]() Enrica Della Martira, finalistka programu 'Masterchef', zdradza swoje kulinarne sekrety łączące przepisy na chleb i dania, które idealnie się z nim komponują. Proponuje widzom smażone ośmiorniczki.
|
17:30 |
![]() Robert Makłowicz odwiedza niewielki Draguć z XVI-wiecznymi freskami oraz Motovun górujący nad doliną rzeki Mirny. W okolicznych lasach można znaleźć trufle. Podróżnik przygotuje z nimi gnocchi.
|
18:05 |
![]() Tym razem Robert Makłowicz zachwyca się kwitnącymi sadami w Norwegii. Bierze udział w degustacji cydrów w Utne oraz odwiedza chatę wikingów, którzy raczyli się piwem i miodem pitnym.
|
18:40 |
![]() Walenty Kania wraz z widzami odkrywa nowe, odważne smaki. W kuchni eksperymentuje z przyjaciółmi z różnych stron Polski i pokazuje, co jeszcze można zjeść. Odwiedza m.in. fanów zdrowego odżywiania.
|
19:10 |
![]() Kuba wierzy, że uczestnictwo w programie pomoże mu znaleźć miłość życia. Zaimponować mu swoimi umiejętnościami kulinarnymi będzie próbowała m.in. Adrianna, uzdolniona artystycznie bizneswoman.
|
20:10 |
![]() Magda Gessler przedstawia cztery przepisy na tatar. Jedno danie doprawia lubczykiem, w innym mięso zastępuje świeżymi i suszonymi pomidorami, w kolejnym bakłażanem, w ostatnim - śledziami i orzechami.
|
20:45 |
![]() Dokument ukazuje drogę kilku osób, które marzą o prowadzeniu własnej restauracji. Aby ją otworzyć, potrzebują funduszy. By je zdobyć, przygotowują kolację dla inwestorów. Mają na to kilka dni.
|
21:50 |
![]() Złota medalistka olimpijska, Jeannette Bolden Pickens, pragnie ocalić rodzinną cukiernię. W 27th Street Bakery tworzone są pyszne desery ze słodkich ziemniaków. Stephanie Boswell musi odświeżyć menu.
|
22:55 |
![]() Restauracjami zamienią się kolejni kucharze. Grzegorz Firkowski prowadzi Studio Kulinarne we Wrocławiu. Niewielki lokal nie posiada stałego menu ani cen. Szef kuchni dostosowuje się do życzeń gości.
|
0:00 |
W każdym odcinku para składająca się z męża i żony, brata i siostry, współlokatorów lub przyjaciół prezentuje we własnej kuchni trzy przepisy na potrawy, które dzięki współpracy zawsze wychodzą.
|
0:40 |
Dwie pary konkurują ze sobą w kulinarnym starciu. Wymagający jurorzy - Roberto, Csaba oraz Diego - oceniają, której drużynie należy się tytuł "perfekcyjnych gospodarzy".
|
1:45 |
|
2:40 |
![]() Czterej zawodnicy toczą ze sobą zacięte pojedynki w kuchni. Walczą w trzech etapach eliminacyjnych. Rywale mogą utrudniać sobie zadanie. Każdy z kucharzy otrzymuje po 25 tysięcy dolarów.
|
3:40 |
![]() Marco Bianchi wyrusza w podróż, by poznać kulinarne nawyki włoskich rodzin. Odkrywa ich ulubione przepisy, a potem proponuje swoje dania. Pokazuje, jak gotować smacznie, zdrowo i pożywnie.
|
4:40 |
![]() Program o stylu życia i gotowaniu, który koncentruje się na kuchni Nancy Fuller i społeczności rolniczej w dolinie Hudson. Prowadząca zbiera to, co ziemia ma najlepszego do zaoferowania.
|
5:10 |
![]() Gościem Michela Morana jest zafascynowany tematem dietetyki trener Krzysztof Ferenc, znany z programu "Kanapowcy". Wspólnie przygotowują ryżową symfonię dla całej rodziny - smaczną, a w dodatku fit.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Red Carpet TV
Romance TV
SCI FI
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.