Food NetworkProgram TV na Poniedziałek 15.08.2022
5:35 |
Anna Starmach zaprezentuje słodkie dania na podwieczorek. Przyrządzi ciasteczka ślimaki z kakao i wanilią oraz czekoladki z dodatkiem bakalii, skórki cytrynowej i porzeczek. Przygotuje też muffiny.
|
---|---|
6:05 |
Propozycje na spotkanie w kobiecym gronie. Prowadząca przygotuje hummus marchewkowy z pałeczkami z ciasta francuskiego. Kolejną potrawą będzie zapiekanka. Na koniec poda ciastko z płynną czekoladą.
|
6:35 |
Ania zaprezentuje menu na specjalne okazje. Na przystawkę poda przepis na proste w przygotowaniu kremowe placki z łososiem. Daniem głównym będzie kurczak duszony w czerwonym winie.
|
7:05 |
Tym razem Robert Makłowicz zachwyca się kwitnącymi sadami w Norwegii. Bierze udział w degustacji cydrów w Utne oraz odwiedza chatę wikingów, którzy raczyli się piwem i miodem pitnym.
|
|
|
7:35 |
Kucharz kontynuuje rozdział norweskich tradycji. Tym razem bierze udział w połowie krabów, odwiedza rybne delikatesy oraz je smażonego z estrogenem dorsza i przegrzebki z zielonymi szparagami.
|
8:10 |
Magda Gessler zaserwuje dorsza z vongole oraz z puree ziemniaczanym z porami i smażonymi karczochami. Według restauratorki dorsz musi znaleźć się w każdej kuchni.
|
8:40 |
Prowadząca robi knedle z morelami i marcepanem. Morele - jak się okazuje - to afrodyzjaki, podobnie jak goździki, z których zalewę przygotuje Magda. Doda do niej cynamon i aromat kwiatów pomarańczy.
|
9:10 |
Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, w których powstają wyjątkowe produkty regionalne. Następnie tworzy potrawy, czerpiąc z poznanych przepisów.
|
9:40 |
Przed jurorami - Anną Starmach, Michelem Moranem i Tomaszem Jakubiakiem - staje siedemnaścioro kucharzy. Pierwsze zadanie w odcinku otwierającym nową edycję polega na przygotowaniu popisowego dania.
|
11:15 |
Uczestnicy podzieleni na trzy drużyny przygotowują posiłek pasujący smakiem i aromatem do wybranego gatunku wina. Ich wysiłki ocenia szef kuchni Dariusz Barański oraz wybitni sommelierowie.
|
12:45 |
Stacja Food Network wybiera prowadzącego do polskiej edycji programu 'Człowiek kontra jedzenie'. Grupa śmiałków mierzy się z niezwykłymi wyzwaniami jedzeniowymi na ringu w Hali Gwardii.
|
13:45 |
Kamil i Maciek ruszają w kulinarną podróż do Radomia. Odwiedzają najpopularniejsze miejsca, w których próbują najeść się do syta. Jedynym ograniczeniem jest budżet, który wynosi 40 zł na cały dzień.
|
14:15 |
Casey Webb wybiera się w podróż po Krainie Ozark, by zmierzyć się z olbrzymim ciastkiem wielkością porównywanym do dwudziestu dwóch ciastek przeciętnych rozmiarów.
|
14:45 |
Casey Webb dociera do Tennessee. Czeka tam na niego kolejne wyzwanie w postaci chrupiącego kurczaka w panierce, który dodatkowo został zatopiony w sosie.
|
15:20 |
Kulisy pracy piekarni, w których powstają najbardziej niezwykłe ciasta, jakie można sobie wyobrazić: torty zaprzeczające grawitacji, repliki zwierząt naturalnej wielkości czy ciasta z niespodzianką.
|
15:50 |
Kulisy pracy piekarni, w których powstają najbardziej niezwykłe ciasta, jakie można sobie wyobrazić: torty zaprzeczające grawitacji, repliki zwierząt naturalnej wielkości czy ciasta z niespodzianką.
|
16:20 |
Sebastian Maniscalco łączy swoje dwie pasje - miłość do komedii i jedzenia. Wciela się w rolę obserwatora społecznego, który próbuje odpowiedzieć na nurtujące go pytania ze świata kulinariów.
|
16:55 |
Sebastian Maniscalco łączy swoje dwie pasje - miłość do komedii i jedzenia. Wciela się w rolę obserwatora społecznego, który próbuje odpowiedzieć na nurtujące go pytania ze świata kulinariów.
|
17:30 |
Sebastian Maniscalco łączy swoje dwie pasje - miłość do komedii i jedzenia. Wciela się w rolę obserwatora społecznego, który próbuje odpowiedzieć na nurtujące go pytania ze świata kulinariów.
|
18:05 |
Dagmara często sięga po przepisy regionalne. Przyrządza foie gras na maśle. Uczy córki robienia pasztetu, a jej mąż prezentuje proces wędzenia. Żona właściciela pasieki szykuje lemoniadę na miodzie.
|
18:35 |
Walenty odwiedza restaurację Szamma w Gliwicach. Pracującym tam kucharzom przywozi wołowe i końskie penisy. Nie wywołuje tym zaskoczenia, gdyż w menu można znaleźć m.in. żelki z penisów jeleni.
|
19:10 |
W Grand Hotelu ponad 30 kucharzy i 40 kelnerów jest w pełnej gotowości niemal całą dobę przez 365 dni w roku. Opowiedzą oni o swojej pracy. Zdradzą, jakie dania zamawiają królowie i celebryci.
|
19:40 |
Misiek Koterski nie potrafi gotować. Michel przyrządza dla niego 'polędwicę Wellington'. Danie okazuje się bardzo łatwe w przygotowaniu. Mężczyźni rozmawiają o rodzinie, panu Kleksie i potrawach.
|
20:15 |
Magda Gessler zaserwuje dorsza z vongole oraz z puree ziemniaczanym z porami i smażonymi karczochami. Według restauratorki dorsz musi znaleźć się w każdej kuchni.
|
20:45 |
Valerie Bertinelli i Duff Goldman wystawiają na próbę talenty dwunastu młodych cukierników, rywalizujących o 25 tysięcy dolarów, artykuł w magazynie Food Network i tytuł Mistrza Wypieków.
|
21:50 |
Czterech najlepszych twórców babeczek w Stanach Zjednoczonych walczy w dwóch rundach o nagrodę w wysokości 10 tysięcy dolarów.
|
22:55 |
Kulisy pracy piekarni, w których powstają najbardziej niezwykłe ciasta, jakie można sobie wyobrazić: torty zaprzeczające grawitacji, repliki zwierząt naturalnej wielkości czy ciasta z niespodzianką.
|
23:30 |
|
1:25 |
Scott Conant rzuca wyzwanie czterem odważnym cukiernikom. Wykorzystując zaskakujące składniki i pracując pod presją czasu, kucharze muszą wykazać się umiejętnościami, koncentracją i wyobraźnią.
|
2:25 |
W czwartym sezonie prowadzącym jest szef kuchni ormiańskiego pochodzenia, Misha Sukyas. Wyruszy on w podróż po Włoszech, by dowiedzieć się, gdzie zdaniem kierowców ciężarówek są najlepsze lokale.
|
3:30 |
Dwie pary konkurują ze sobą w kulinarnym starciu. Wymagający jurorzy - Roberto, Csaba oraz Diego - oceniają, której drużynie należy się tytuł "perfekcyjnych gospodarzy".
|
4:30 |
Autorka książki kucharskiej i kulinarnego bloga, Molly Yeh, w swojej przytulnej kuchni przyrządza potrawy inspirowane jej żydowskimi i chińskimi korzeniami.
|
5:00 |
Michel pokaże, jak przygotować posiłki idealne na wyjazdy, które dodadzą energii, a jednocześnie będą pożywne. Przedstawi dania, które każdy podróżnik powinien zapakować do piknikowego kosza.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Family
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
CBS Europa
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Red Carpet TV
Romance TV
SCI FI
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport
Polsat Sport Extra
Polsat Sport Fight
Polsat Sport News
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.