Kolekcja smaków (7/8)

magazyn kulinarny Polska 2021  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Misiek Koterski nie potrafi gotować. Michel przyrządza dla niego 'polędwicę Wellington'. Danie okazuje się bardzo łatwe w przygotowaniu. Mężczyźni rozmawiają o rodzinie, panu Kleksie i potrawach.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

W drugiej serii autorskiego programu charyzmatyczny mistrz kuchni z Andaluzji, Michel Moran, zaprasza do wspólnego gotowania przedstawicieli świata sztuki, muzyki i telewizji. Szykuje egzotyczne dania kuchni azjatyckiej, ale sięga też po polską klasykę w nowym wydaniu. Ponadto coś dla siebie znajdą wegetarianie oraz weganie. Widzowie zobaczą, czy Rafał Cieszyński, Joanna Przetakiewicz, Filip Chajzer, Reni Jusis, Ewa Kasprzyk, Natalia Przybysz, Ewa Gawryluk i Misiek Koterski sobie poradzą. Zdaniem gospodarza programu, nie ma nic lepszego, niż gotowanie dla kogoś, teraz zaś będzie gotować wspólnie z gośćmi. Kuchnia jest jednocześnie najlepszym miejscem do tego, by się zwierzać czy poznawać bliżej. To właśnie cechy nowego sezonu - obecność wspomnień, humoru, zaskakujących wyznań, śpiewu, pysznych patentów.

Misiek Koterski nie potrafi gotować, je natomiast ze smakiem wszystko. Michel przyrządza dla niego "polędwicę Wellington". Danie okazuje się bardzo łatwe w przygotowaniu. Mężczyźni rozmawiają o rodzinie, panu Kleksie i rozmaitych potrawach, tj. knedle czy zupa pomidorowa.

Twórcy

Ładuję...