Food NetworkProgram TV na Niedziela 20.04.2025
6:00 |
![]() Jak przyrządzić pasztet jednocześnie chudy i zdrowy i dlaczego tak ważne jest solenie wątróbki w trakcie przyrządzania potrawy. Agata i Olga zaproponują wersję wegetariańską pasztetu.
|
---|---|
6:35 |
![]() Desery są bardzo kaloryczne. Czy można wyeliminować ten aspekt, zachowując tak lubiany smak słodkości? Otóż tak. Propozycjami są: zmodyfikowana szarlotka, babeczki sernikowe i deser owocowy.
|
7:10 |
![]() Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, w których powstają wyjątkowe produkty regionalne. Następnie tworzy potrawy, czerpiąc z poznanych przepisów.
|
7:45 |
Gwiazdy zdradzą swoje sposoby na niezapomniane święta. Magda Gessler podzieli się przepisem na jaja faszerowane w barwionych skorupkach, a Anna Kalczyńska podsunie pomysł na zabawę z dziećmi.
|
|
|
8:20 |
![]() Konsumenci coraz częściej czytają etykiety. Katarzyna Bosacka zwraca uwagę na manipulacje stosowane przez producentów. Rozmawia z ekspertami o tym, jaki wpływ na zdrowie mają odświeżacze powietrza.
|
9:05 |
![]() Tym razem Katarzyna Bosacka obnaży prawdę o składzie gotowych dań obiadowych i zdradzi, czy naprawdę warto po nie sięgać, a także ustali, z myślą o kim ustalone zostały wielkości porcji.
|
9:50 |
![]() W ciągu roku Polacy spożywają ponad 2 kg dodatków do żywności. Katarzyna Bosacka ostrzega, że ich nadmiar w organizmie wiąże się z różnego typu zagrożeniami dla zdrowia. Porozmawia o tym z ekspertami.
|
10:35 |
![]() W tym odcinku Katarzyna Bosacka prześwietli sekrety tak zwanej zdrowej żywności, czyli produktów kuchni wegańskiej, sałatek, ciasteczek owsianych i płatków zbożowych oraz diety bezglutenowej.
|
11:20 |
![]() Urodzona na Białorusi Karolina od drugiego roku życia mieszka w Polsce. Dziewczyna ciągle szuka miłości. Swoje menu zaproponuje jej Dawid, od niedawna mieszkaniec stolicy, gdzie czuje się jak turysta.
|
12:20 |
![]() Robert Makłowicz odwiedza Wielkopolskę. W Grodzisku Wielkopolskim smakuje piwo, znane już w średniowieczu jako grodzisz. Poznaje lokalne specjały takie jak ser smażony, pyry z gzikiem i leberka.
|
12:55 |
![]() Robert Makłowicz odwiedza nadodrzańskie miasteczka. Degustuje m.in. jagnięcinę z rusztu z miejscowymi dodatkami, podziwia jedną z pierwszych winnic w III RP oraz przyrządza ekologiczną sałatkę.
|
13:30 |
![]() Restauracja i pizzeria God Father wydawała się świetnym interesem. Nowi właściciele zachowali menu i wystrój wnętrza, zmienili tylko nazwę na Good Father. Z czasem pojawiły się problemy.
|
14:30 |
![]() Karol otworzył z partnerką Agnieszką restaurację typu fast food w Nowym Dworze Mazowieckim. W dniu otwarcia lokal wypełnił się klientami, jednak nikt nie był przygotowany do obsługi pełnej sali.
|
15:30 |
Autorka książki kucharskiej i kulinarnego bloga, Molly Yeh, w swojej przytulnej kuchni przyrządza potrawy inspirowane jej żydowskimi i chińskimi korzeniami.
|
16:05 |
Autorka książki kucharskiej i kulinarnego bloga, Molly Yeh, w swojej przytulnej kuchni przyrządza potrawy inspirowane jej żydowskimi i chińskimi korzeniami.
|
16:35 |
Eddie Jackson zaprasza kucharzy amatorów, by zmierzyli się z szefami kuchni. Wszystko, czego potrzebuje każdy nieprofesjonalny uczestnik rywalizacji, to jeden głos od przypadkowych degustatorów.
|
17:10 |
Eddie Jackson zaprasza kucharzy amatorów, by zmierzyli się z szefami kuchni. Wszystko, czego potrzebuje każdy nieprofesjonalny uczestnik rywalizacji, to jeden głos od przypadkowych degustatorów.
|
17:40 |
![]() Uczestnicy udadzą się do Lyonu. Zostaną tam podzieleni na dwie grupy, a każda z nich będzie miała okazję odwiedzić jedną z renomowanych restauracji serwujących tradycyjne dania z tego regionu.
|
19:05 |
![]() Magda Gessler prezentuje potrawy, bez których nie wyobraża sobie świąt. Restauratorka proponuje autorskie przepisy, które wzbogacą polskie dania domieszką oryginalności i szczyptą charakteru.
|
20:05 |
Malezyjskie gwiazdy uczą się gotować od znanych szefów kuchni, przygotowując wyjątkowe kolacje dla swoich przyjaciół lub rodziny.
|
20:40 |
Malezyjskie gwiazdy uczą się gotować od znanych szefów kuchni, przygotowując wyjątkowe kolacje dla swoich przyjaciół lub rodziny.
|
21:15 |
Eric Adjepong zaprasza najlepszych szefów kuchni do podziemnej gry kulinarnej. Każdy z uczestników wnosi do puli 5 tysięcy dolarów i staje do zaciętej rywalizacji w trzech rundach.
|
22:15 |
![]() Benedetta Rossi, popularna we Włoszech blogerka kulinarna, ujawnia swoje przepisy na przepyszne dania.
|
22:50 |
![]() Benedetta Rossi, popularna we Włoszech blogerka kulinarna, ujawnia swoje przepisy na przepyszne dania.
|
23:25 |
![]() Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, w których powstają wyjątkowe produkty regionalne. Następnie tworzy potrawy, czerpiąc z poznanych przepisów.
|
23:55 |
Gwiazdy zdradzą swoje sposoby na niezapomniane święta. Magda Gessler podzieli się przepisem na jaja faszerowane w barwionych skorupkach, a Anna Kalczyńska podsunie pomysł na zabawę z dziećmi.
|
0:30 |
![]() Jak przyrządzić pasztet jednocześnie chudy i zdrowy i dlaczego tak ważne jest solenie wątróbki w trakcie przyrządzania potrawy. Agata i Olga zaproponują wersję wegetariańską pasztetu.
|
1:05 |
![]() Desery są bardzo kaloryczne. Czy można wyeliminować ten aspekt, zachowując tak lubiany smak słodkości? Otóż tak. Propozycjami są: zmodyfikowana szarlotka, babeczki sernikowe i deser owocowy.
|
1:40 |
![]() Urodzona na Białorusi Karolina od drugiego roku życia mieszka w Polsce. Dziewczyna ciągle szuka miłości. Swoje menu zaproponuje jej Dawid, od niedawna mieszkaniec stolicy, gdzie czuje się jak turysta.
|
2:35 |
![]() Prowadzący odwiedza w Łodzi właściciela studia tatuażu. Na śniadanie Walenty serwuje wątróbkę smażoną z cebulą. Mężczyźni wybierają się też na halę targową w poszukiwaniu składników na czerninę.
|
3:00 |
![]() Walenty jedzie na podkarpacką wieś do swojego przyjaciela Piotra, który zajmuje się hodowlą trzody chlewnej. Mężczyźni decydują się na degustację świeżo spuszczonej świńskiej krwi.
|
3:25 |
![]() Morgan Witkin proponuje dania wegańskie, bezglutenowe i bez cukrów rafinowanych. Jej przepisy bazują na naturalnych produktach. Przygotowane potrawy gwarantują dobre samopoczucie i są smaczne.
|
3:50 |
![]() Morgan Witkin proponuje dania wegańskie, bezglutenowe i bez cukrów rafinowanych. Jej przepisy bazują na naturalnych produktach. Przygotowane potrawy gwarantują dobre samopoczucie i są smaczne.
|
4:15 |
W każdym odcinku para składająca się z męża i żony, brata i siostry, współlokatorów lub przyjaciół prezentuje we własnej kuchni trzy przepisy na potrawy, które dzięki współpracy zawsze wychodzą.
|
4:45 |
Armando przemierza Pingodong w poszukiwaniu świeżych owoców morza. Mierzy się z burzliwymi wodami. Przezwycięża swoją chorobę morską, by złowić cenione stworzenia. Zdradza sekrety słodkiego flanu.
|
5:10 |
Armando zdradza, jak trafić przez żołądek do serca. Rusza do Hualian, gdzie odwiedza hodowcę świń, który traktuje swoje zwierzęta po królewsku. Przedstawia też przepis koktail truskawkowy.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Red Carpet TV
Romance TV
SCI FI
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.