Food NetworkProgram TV na Niedziela 30.03.2025
6:00 |
![]() Kurczak jest mięsem lubianym, a co ważniejsze chudym i zdrowym. Olga i Agata zaproponują trzy przepisy, które zrewolucjonizują naszą kuchnię.
|
---|---|
6:35 |
![]() Agata radzi, na jakim oleju najlepiej smażyć placki, a Olga ujawnia kilka ciekawostek na temat zastosowania ziemniaka. Proponują trzy rodzaje placków, które zadowolą nawet wybredne gusta.
|
7:10 |
![]() Robert Makłowicz dociera do miasta Brody, wschodniego pogranicza dawnej Galicji, w którym urodził się Joseph Roth. W Podhorcach kucharz przyrządza zupę sprzed wieków - barszcz zielony.
|
7:45 |
![]() Miasto Ałmaty, choć nie jest już stolicą Kazachstanu, pozostaje największą aglomeracją w kraju. Zjeżdżając kolejką linową ze stacji narciarskiej do miasta, Robert odkrywa jego kulinarne wizytówki.
|
|
|
8:20 |
![]() Statystyczny Polak zjada rocznie 5 kg czekolady. Twórcy programu sprawdzą, skąd pochodzą ziarna kakaowca i odwiedzą miejsce, gdzie przysmak wytwarza się najlepszych składników.
|
9:05 |
![]() Kasia Bosacka weźmie pod lupę produkty spożywcze takie jak olej kokosowy czy sól himalajska. Sprawdzi też, ile można zarobić na modach żywieniowych. Przetestuje także popularną ostatnio dietę sokową.
|
9:50 |
![]() Katarzyna Bosacka bierze na warsztat mleko, które w ostatnich latach wzbudza duże kontrowersje jako produkt spożywczy. Prowadząca porozmawia z lekarzami i dietetykami na temat nietolerancji laktozy.
|
10:35 |
![]() Polacy rocznie zużywają około 650 000 plastikowych opakowań. Katarzyna Bosacka sprawdza, jakie substancje mogą zawierać tworzywa sztuczne. Wiele osób nie zdaje sobie sprawy z obecności bisfenolu A.
|
11:20 |
![]() Łukasz nie widzi niczego złego w bieganiu nago po plaży i pójściu do sklepu w bokserkach. W przeszłości chciał zostać fryzjerem, ale musiał zmienić plany. Teraz jednak marzy o prawdziwej miłości.
|
12:20 |
![]() Podróżujący kucharz wjeżdża kolejką na wysokość prawie 2500 m, by podziwiać panoramę Alp Oeztalskich. Sprawdza menu restauracji na stoku i odwiedza najstarszy dom w Kühtai, dawny pałacyk myśliwski.
|
12:55 |
![]() Podróżujący kucharz zabiera widzów w samo serce Karpat. Zdradza tajemnice klasztornych serów i regionalnego dania, zwanego banusz. Odwiedza muzeum instrumentów muzycznych.
|
13:30 |
![]() Restaurację 'Dzikie Wino' wymyśliła matka Asi i Marcina, i żona pana Stanisława. Niestety, zanim ukończono budowę, pomysłodawczyni zmarła. Rodzina zrealizowała jej marzenie, ale popadła w długi.
|
14:30 |
![]() W Kamieńcu Wrocławskim Sebastian z narzeczoną otworzyli Restaurację Filmową. Z nazwą lokal wiąże jedynie parę zakurzonych rekwizytów. Szef kuchni lubi postawić na swoim, co rodzi wiele konfliktów.
|
15:30 |
![]() Autorka książki kucharskiej i kulinarnego bloga, Molly Yeh, w swojej przytulnej kuchni przyrządza potrawy inspirowane jej żydowskimi i chińskimi korzeniami.
|
16:05 |
![]() Autorka książki kucharskiej i kulinarnego bloga, Molly Yeh, w swojej przytulnej kuchni przyrządza potrawy inspirowane jej żydowskimi i chińskimi korzeniami.
|
16:35 |
![]() Eddie Jackson rzuca kucharzom amatorom wyzwanie życia. Muszą oni zmierzyć się w jednorundowym gotowaniu z uznanymi szefami kuchni na świecie. Wszystko, czego potrzebują, to tylko jeden głos uznania.
|
17:10 |
![]() Eddie Jackson rzuca kucharzom amatorom wyzwanie życia. Muszą oni zmierzyć się w jednorundowym gotowaniu z uznanymi szefami kuchni na świecie. Wszystko, czego potrzebują, to tylko jeden głos uznania.
|
17:40 |
![]() Uczestnicy dowiedzą się, z jakich składników będą gotować, podnosząc złote skrzynie. Zadanie polega na stworzeniu nowoczesnej potrawy opartej na polskiej gęsi. Okazuje się ono niezwykle wymagające.
|
19:05 |
![]() Tym razem ekipa przybywa do pięknego Elbląga. W sąsiedzkie szranki stają Ewelina z mieszkającym w klatce obok Piotrem. Ich przeciwnikiem jest Rafał, zawzięty fryzjer z okolicy, wspierany przez Anię.
|
20:05 |
![]() Sarah Benjamin i Nik Michael Imran staje do kulinarnej rywalizacji. Tworzą wyjątkowe i przystępne cenowo dania na rodzinne uroczystości. Po uczcie to goście zdecydują, czyje potrawy podbiły ich serca.
|
20:40 |
![]() Sarah Benjamin i Nik Michael Imran stają do kulinarnej rywalizacji. Tworzą wyjątkowe, a przy tym tanie dania na rodzinne uroczystości. Goście zdecydują, czyje potrawy podbiły ich serca.
|
21:15 |
Eric Adjepong zaprasza najlepszych szefów kuchni do podziemnej gry kulinarnej. Każdy z uczestników wnosi do puli 5 tysięcy dolarów i staje do zaciętej rywalizacji w trzech rundach.
|
22:15 |
![]() Benedetta Rossi, popularna we Włoszech blogerka kulinarna, ujawnia swoje przepisy na przepyszne dania.
|
22:50 |
![]() Benedetta Rossi, popularna we Włoszech blogerka kulinarna, ujawnia swoje przepisy na przepyszne dania.
|
23:25 |
![]() Robert Makłowicz dociera do miasta Brody, wschodniego pogranicza dawnej Galicji, w którym urodził się Joseph Roth. W Podhorcach kucharz przyrządza zupę sprzed wieków - barszcz zielony.
|
23:55 |
![]() Miasto Ałmaty, choć nie jest już stolicą Kazachstanu, pozostaje największą aglomeracją w kraju. Zjeżdżając kolejką linową ze stacji narciarskiej do miasta, Robert odkrywa jego kulinarne wizytówki.
|
0:30 |
![]() Kurczak jest mięsem lubianym, a co ważniejsze chudym i zdrowym. Olga i Agata zaproponują trzy przepisy, które zrewolucjonizują naszą kuchnię.
|
1:05 |
![]() Agata radzi, na jakim oleju najlepiej smażyć placki, a Olga ujawnia kilka ciekawostek na temat zastosowania ziemniaka. Proponują trzy rodzaje placków, które zadowolą nawet wybredne gusta.
|
1:40 |
![]() Łukasz nie widzi niczego złego w bieganiu nago po plaży i pójściu do sklepu w bokserkach. W przeszłości chciał zostać fryzjerem, ale musiał zmienić plany. Teraz jednak marzy o prawdziwej miłości.
|
2:35 |
Magda Gessler jedzie do Krakowa, gdzie w restauracji Fiorentina kosztuje nowoczesnej polskiej kuchni z włoskim akcentem. Jednym z dań jest Pstrąg Ojcowski - ryba wędzona dymem z jabłoni.
|
3:00 |
Magda Gessler sprawdza, co oferuje Rezydencja Luxury Hotel w Piekarach Śląskich. Szef kuchni Mariusz Malinowski łączy smaki francuskie ze śląskimi. Serwuje m.in. tatar ze strusia.
|
3:30 |
![]() W Woli Batorskiej Lucyna i Marek Gawłowie prowadzą ekologiczne gospodarstwo Słoneczna Zagroda. Tadeusz Muller przygląda się ich uprawie cebuli i rozmawia o tym popularnym warzywie.
|
3:55 |
![]() Niedaleko Starogardu Gdańskiego Tadeusz spotyka się ze Sławkiem, który uprawia rzodkiewki od ponad 20 lat. Na miejscu prowadzący przyrządza tatar z rzodkiewki, a w swojej kuchni kiszone rzodkiewki.
|
4:20 |
W każdym odcinku para składająca się z męża i żony, brata i siostry, współlokatorów lub przyjaciół prezentuje we własnej kuchni trzy przepisy na potrawy, które dzięki współpracy zawsze wychodzą.
|
4:55 |
Dwie pary konkurują ze sobą w kulinarnym starciu. Wymagający jurorzy - Roberto, Csaba oraz Diego - oceniają, której drużynie należy się tytuł "perfekcyjnych gospodarzy".
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Film 2
Polsat Seriale
Romance TV
SCI FI
Show TV
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Extra 1
CANAL+ Extra 2
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Extra 1
Polsat Sport Extra 2
Polsat Sport Extra 3
Polsat Sport Extra 4
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.