Co nas truje (12)
W skrócie
Katarzyna Bosacka bierze na warsztat mleko, które w ostatnich latach wzbudza duże kontrowersje jako produkt spożywczy. Prowadząca porozmawia z lekarzami i dietetykami na temat nietolerancji laktozy.
Oglądaj w telewizji
Opis
W drugiej edycji programu Katarzyna Bosacka zdradza, na co warto zwracać uwagę podczas zakupów spożywczych. Wyjaśnia, które produkty mogą przyczyniać się do rozwoju chorób w naszym organizmie i pogorszenia samopoczucia. Prowadząca daje liczne wskazówki, jak wyeliminować szkodliwe składniki z diety i jak je zastąpić, by podwyższyć jakość posiłków. Zagląda do polskich rodzin, by zbadać i ulepszyć ich jadłospis, przeprowadza sondy uliczne, a także konsultuje się z ekspertami - lekarzami i technologami żywienia.
Katarzyna Bosacka bierze na warsztat mleko, które w ostatnich latach wzbudza duże kontrowersje jako produkt spożywczy. Prowadząca porozmawia zarówno z przeciwnikami picia mleka, jak i ze zwolennikami wprowadzania go do diety. Porozmawia również z lekarzami i dietetykami na temat alergii i nietolerancji laktozy - dzięki czemu dowiemy się, jak odróżnić te dwie dolegliwości.