Co nas truje (6/10)

program rozrywkowy Polska 2019  b.o.
zdjęcie

W skrócie

W sklepach jest duży wybór gotowych dań. Producenci oferują m.in. gołąbki, sajgonki, krokiety, flaki, pizzę czy pyzy. Katarzyna Bosacka i eksperci wyjaśnią, na co zwracać uwagę przy wyborze obiadu.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Trzecia edycja cieszącego się dużą popularnością wśród widzów programu, w którym Katarzyna Bosacka demaskuje różnego typu produkty używane przez nas na co dzień. Okazuje się, że zewsząd czyhają na zdrowie naszego organizmu różne niebezpieczeństwa. W tej serii kolejna dawka szokujących faktów, wywiadów z ekspertami i eksperymentów o niepokojących wynikach.

Nawet 15% rodaków codziennie spożywa gotowe dania. W sklepach jest naprawdę duży wybór - producenci oferują gołąbki, sajgonki, krokiety, flaki, pizzę czy pyzy. Ich składy jednak pozostawiają wiele do życzenia, choćby dlatego że w "gotowcach" jest bardzo dużo wzmacniaczy smaku, spulchniaczy, barwników i innych podejrzanych substancji. Katarzyna Bosacka i eksperci wyjaśnią, na co zwracać uwagę, wybierając dania gotowe. Publiczność dowie się, jaki wpływ na nasz organizm mają wszystkie te dodatki.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...