Co nas truje (1/12)

program rozrywkowy Polska 2018  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Fast foody są smaczne, łatwo dostępne i tanie, co sprawia, że są uwielbiane przez wielu na całym świecie. Katarzyna Bosacka odpowie na pytanie, jakie szkody może wyrządzić takie jedzenie.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Detoks i oczyszczanie organizmu z toksyn stały się bardzo modne. W wielu produktach kryją się trujące składniki, które źle wpływają na nasze zdrowie. Niezdrowe składniki w pożywieniu sprzyjają poważnym schorzeniom i alergiom oraz źle wpływają na nasze samopoczucie. Katarzyna Bosacka odwiedzi polskie rodziny i sprawdzi zawartość ich lodówek. Prowadząca przeanalizuje ich codzienny jadłospis i wyeliminuje wszystko, co może ich truć i negatywnie wpływać na samopoczucie. Widzowie dowiedzą się, czy podawane dzieciom parówki są zdrowe, z jakich składników są produkowane, czy można jeść duże ilości wieprzowiny. W programie Katarzyna Bosacka wraz z ekspertami z różnych dziedzin przyjrzą się także olejowi, chlebowi, frytkom, drobiowi, rybom oraz temu to, co najczęściej znajduje się na polskich stołach. Widzowie przekonają się też, czy cukierki, które w nagrodę podajemy najmłodszym członkom rodziny, mogą być zabójcze dla ich zdrowia.

Fast foody są smaczne, łatwo dostępne i tanie, co sprawia, że są uwielbiane przez wielu na całym świecie. Nazywa się je także śmieciowym jedzeniem, ponieważ są prostą drogą do otyłości i poważnych chorób. Kasia Bosacka odpowie na pytanie jakie negatywne skutki może wyrządzić jedzenie fast foodów. Prowadząca spotka się z różnymi ekspertami. Porozmawia między innymi z kardiologiem oraz technologiem żywności. Weźmie też udział w eksperymentach i przeprowadzi sondy uliczne.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...