Rewolucja na talerzu (4/8)
magazyn kulinarny Polska 2010

W skrócie
Agata radzi, na jakim oleju najlepiej smażyć placki, a Olga ujawnia kilka ciekawostek na temat zastosowania ziemniaka. Proponują trzy rodzaje placków, które zadowolą nawet wybredne gusta.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Tym razem Agata pokaże, na jakim oleju najlepiej smażyć placki, a Olga zdradzi kilka ciekawostek na temat zastosowania ziemniaka. Prowadzące zaproponują trzy rodzaje placków, które zadowolą nawet najbardziej wybredne gusta. Pierwsza propozycja to placki ziemniaczane bez mąki, a przede wszystkim bez smażenia. Agata i Olga pokażą także, jak przyrządzić placki z cukinii i szpinaku, które również nie zawierają mąki. Ostatnia propozycja adresowana jest do fanów słodyczy. Są to placki z gruszki na słodko z dodatkiem cynamonu.
Twórcy
Zobacz także
Rewolucja na talerzu (7/8)
Pon, 21.04 0:30
Rewolucja na talerzu (8)
Pon, 21.04 1:05
Rewolucja na talerzu (1/6)
So, 26.04 6:00
i 1 późniejsza emisja
Rewolucja na talerzu (2/6)
So, 26.04 6:35
i 1 późniejsza emisja
Rewolucja na talerzu (3/6)
Nd, 27.04 6:00
i 1 późniejsza emisja
Rewolucja na talerzu (4/6)
Nd, 27.04 6:35
i 1 późniejsza emisja
Rewolucja na talerzu (5/6)
So, 03.05 6:00
i 1 późniejsza emisja
Rewolucja na talerzu (6)
So, 03.05 6:35
i 1 późniejsza emisja