Rewolucja na talerzu (4/8)

magazyn kulinarny Polska 2010  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Agata radzi, na jakim oleju najlepiej smażyć placki, a Olga ujawnia kilka ciekawostek na temat zastosowania ziemniaka. Proponują trzy rodzaje placków, które zadowolą nawet wybredne gusta.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Tym razem Agata pokaże, na jakim oleju najlepiej smażyć placki, a Olga zdradzi kilka ciekawostek na temat zastosowania ziemniaka. Prowadzące zaproponują trzy rodzaje placków, które zadowolą nawet najbardziej wybredne gusta. Pierwsza propozycja to placki ziemniaczane bez mąki, a przede wszystkim bez smażenia. Agata i Olga pokażą także, jak przyrządzić placki z cukinii i szpinaku, które również nie zawierają mąki. Ostatnia propozycja adresowana jest do fanów słodyczy. Są to placki z gruszki na słodko z dodatkiem cynamonu.

Twórcy

Ładuję...