Food NetworkProgram TV na Piątek 25.10.2024
6:00 |
Rubio podróżuje po Włoszech, gdzie znajduje najlepsze tradycyjne dania, a następnie rzuca wyzwania miejscowym kucharzom. Jury, złożone z ludzi niezwiązanych z branżą kulinarną, ma wyłonić zwycięzcę.
|
---|---|
6:35 |
Rubio podróżuje po Włoszech, gdzie znajduje najlepsze tradycyjne dania, a następnie rzuca wyzwania miejscowym kucharzom. Jury, złożone z ludzi niezwiązanych z branżą kulinarną, ma wyłonić zwycięzcę.
|
7:15 |
Rubio podróżuje po Włoszech, gdzie znajduje najlepsze tradycyjne dania, a następnie rzuca wyzwania miejscowym kucharzom. Jury, złożone z ludzi niezwiązanych z branżą kulinarną, ma wyłonić zwycięzcę.
|
7:50 |
Vivian Chan i Zac Young rzucają wyzwanie trzem drużynom cukierników. Każdy zespół musi połączyć swoje ciasto węża ze słodkim przysmakiem z niespodzianką w środku.
|
|
|
8:25 |
Zebrani w namiocie cukiernicy przygotowują przerażające ciasta. Piekarz, który zaprezentuje pomysłowy i budzący emocje projekt tortu, wygra 10 000 dol. Rywalizację komentują Vivian Chan i Zac Young.
|
8:55 |
Zebrani w namiocie cukiernicy przygotowują przerażające ciasta. Piekarz, który zaprezentuje pomysłowy i budzący emocje projekt tortu, wygra 10 000 dol. Rywalizację komentują Vivian Chan i Zac Young.
|
9:30 |
Odcinek poświęcony kuchni hiszpańskiej. Magda Gessler przyrządzi sałatkę z owocami morza. Podane al dante krewetki black tiger i mule to afrodyzjaki. Prowadząca urozmaici potrawę ziarnami granatu.
|
10:05 |
Magda Gessler przygotuje gazpacho z papryki, arbuza, pomidorów i truskawek i sosu aioli. Drugim daniem będzie carabineros. Prowadząca będzie przekonywać, że można spożywać posiłki w zmysłowy sposób.
|
10:40 |
Magda Gessler lubi kuchnię meksykańską, choć nie jest ona łatwa w przygotowaniu. Przyrządzi potrawę z kuchni azteckiej, wieprzowinę w sosie paprykowo-czekoladowym, oraz truskawki zabaione z szampanem.
|
11:15 |
W kolejnym odcinku programu Magda zaserwuje niebanalne połączenie śledzia i mięsa cielęcego z sosem typu forszmak z ogórkami kiszonymi, twarogiem i jajkami. Warto je zaserwować z lampką białego wina.
|
11:50 |
Magda Gessler zgodnie z przepisem ugotuje tradycyjne hiszpańskie danie na bazie mięsa z kurczaka, owoców morza i kiełbasy chorizo. Przyrządzi również pomidorowo-czosnkowy sos i mule.
|
12:25 |
Czterech szefów kuchni musi odkupić produkty spożywcze od wychodzących ze sklepów klientów, nie wiedząc, co jest w torbach. Otrzymują 500 dolarów na trzy rundy, z których każda ma narzucony temat.
|
13:25 |
Scott Conant rzuca wyzwanie czterem odważnym cukiernikom. Wykorzystując zaskakujące składniki i pracując pod presją czasu, kucharze muszą wykazać się umiejętnościami, koncentracją i wyobraźnią.
|
14:25 |
Aż 36% rodaków deklaruje, że spożywa smażone potrawy. Jednak niewiele osób wie, że taka obróbka jedzenia zmienia strukturę białek w pożywieniu i niszczy enzymy. To z kolei zwiększa ryzyko otyłości.
|
15:10 |
Ośmiu wybitnych rzeźbiarzy dyń walczy o nagrodę w wysokości 25 tysięcy dolarów. Prowadząca Damaris Phillips dołącza do sędziów, Terri Hardin i Ralpha Attanasia, aby ocenić dokonania zawodników.
|
16:10 |
Kasia Bosacka przyjrzy się sklepowym śmietanom i śmietankom w proszku. Podpowie, co powinniśmy znaleźć na etykiecie prawdziwej kremówki i jak odróżnić dobrej jakości produkt.
|
16:45 |
Katarzyna Bosacka weźmie pod lupę pasztet. Przed wejściem Polski do UE producentów obowiązywały normy, które określały skład, smak, konsystencję i kolor. Dziś w pasztecie można znaleźć wszystko.
|
17:20 |
Bakalie stają się symbolem zdrowego trybu życia. Tymczasem Inspekcja Handlowa znalazła w tych produktach m.in. kokony owadów i pleśń. Katarzyna Bosacka demaskuje nieuczciwe sztuczki producentów.
|
17:55 |
Dalsze losy pracowników Carlo's City Hall Bake Shop w Hoboken w New Jersey. Szef Buddy Valastro i członkowie jego rodziny przygotowują zamówienia na torty o niepowtarzalnym wyglądzie.
|
18:30 |
Dalsze losy pracowników Carlo's City Hall Bake Shop w Hoboken w New Jersey. Szef Buddy Valastro i członkowie jego rodziny przygotowują zamówienia na torty o niepowtarzalnym wyglądzie.
|
19:05 |
Sylwia uwielbia zwierzęta, a jej prawdziwą pasją są pandy. W domu dziewczyny można znaleźć wiele gadżetów z tymi misiami. O względy bohaterki odcinka będzie zabiegał m.in. instruktor krav magi.
|
20:05 |
Restauracja i pizzeria God Father wydawała się świetnym interesem. Nowi właściciele zachowali menu i wystrój wnętrza, zmienili tylko nazwę na Good Father. Z czasem pojawiły się problemy.
|
21:10 |
Najlepsze drużyny artystów cukierniczych, rzeźbiarzy i specjalistów od dyni staje do rywalizacji, by stworzyć przerażające i zachwycające dzieła inspirowane horrorem.
|
22:15 |
Siedmiu doświadczonych rzeźbiarzy rywalizuje o tytuł mistrza. Artyści stawiają czoła wyzwaniom, które wystawiają na próbę ich kreatywność i umiejętności, rzeźbiąc sceny przeczące prawom grawitacji.
|
23:15 |
Antonino Cannavacciuolo podejmuje wyzwanie poświęcone morzu i wędkarstwu. Szef kuchni odkrywa przepisy na ryby typowe dla nadmorskich kurortów, poznając tradycje i sztuczki, które wzbogacą danie.
|
0:15 |
Scott Conant rzuca wyzwanie czterem odważnym cukiernikom. Wykorzystując zaskakujące składniki i pracując pod presją czasu, kucharze muszą wykazać się umiejętnościami, koncentracją i wyobraźnią.
|
1:15 |
Szef kuchni Robert Irvine i jego ekipa pomagają restauracjom, którym grozi bankructwo. Każdy odcinek to wizyta w innym lokalu. Widzowie zobaczą, jak przywraca tym miejscom utraconą świetność.
|
2:15 |
Czterech szefów kuchni musi odkupić produkty spożywcze od wychodzących ze sklepów klientów, nie wiedząc, co jest w torbach. Otrzymują 500 dolarów na trzy rundy, z których każda ma narzucony temat.
|
3:15 |
Zestawienie najlepszych lokali, które trzeba odwiedzić w Stanach Zjednoczonych, aby zdobyć jedyne w swoim rodzaju doświadczenia kulinarne. Pyszne jedzenie jest dla wielu turystów ważniejsze niż muzea.
|
4:15 |
Dwunastu młodych piekarzy przyjeżdża do specjalnej szkoły. Na miejscu tworzą niesamowite wypieki inspirowane najlepszymi momentami, jakie wydarzyły się w ich nowej placówce edukacyjnej.
|
5:15 |
Buddy Valastro i jego ekipa stawią czoło największemu wyzwaniu - upieką ciasto z efektami pirotechnicznymi. Z okazji rocznicy ślubu Mauro i Madeline dostaną zaproszenie do kociej kawiarni.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Red Carpet TV
Romance TV
SCI FI
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.