Food NetworkProgram TV na Piątek 25.10.2024
| 6:00 |
Rubio podróżuje po Włoszech, gdzie znajduje najlepsze tradycyjne dania, a następnie rzuca wyzwania miejscowym kucharzom. Jury, złożone z ludzi niezwiązanych z branżą kulinarną, ma wyłonić zwycięzcę.
|
|---|---|
| 6:35 |
Rubio podróżuje po Włoszech, gdzie znajduje najlepsze tradycyjne dania, a następnie rzuca wyzwania miejscowym kucharzom. Jury, złożone z ludzi niezwiązanych z branżą kulinarną, ma wyłonić zwycięzcę.
|
| 7:15 |
Rubio podróżuje po Włoszech, gdzie znajduje najlepsze tradycyjne dania, a następnie rzuca wyzwania miejscowym kucharzom. Jury, złożone z ludzi niezwiązanych z branżą kulinarną, ma wyłonić zwycięzcę.
|
| 7:50 |
Vivian Chan i Zac Young rzucają wyzwanie trzem drużynom cukierników. Każdy zespół musi połączyć swoje ciasto węża ze słodkim przysmakiem z niespodzianką w środku.
|
|
|
|
| 8:25 |
Zebrani w namiocie cukiernicy przygotowują przerażające ciasta. Piekarz, który zaprezentuje pomysłowy i budzący emocje projekt tortu, wygra 10 000 dol. Rywalizację komentują Vivian Chan i Zac Young.
|
| 8:55 |
Zebrani w namiocie cukiernicy przygotowują przerażające ciasta. Piekarz, który zaprezentuje pomysłowy i budzący emocje projekt tortu, wygra 10 000 dol. Rywalizację komentują Vivian Chan i Zac Young.
|
| 9:30 |
Odcinek poświęcony kuchni hiszpańskiej. Magda Gessler przyrządzi sałatkę z owocami morza. Podane al dante krewetki black tiger i mule to afrodyzjaki. Prowadząca urozmaici potrawę ziarnami granatu.
|
| 10:05 |
Magda Gessler przygotuje gazpacho z papryki, arbuza, pomidorów i truskawek i sosu aioli. Drugim daniem będzie carabineros. Prowadząca będzie przekonywać, że można spożywać posiłki w zmysłowy sposób.
|
| 10:40 |
Magda Gessler lubi kuchnię meksykańską, choć nie jest ona łatwa w przygotowaniu. Przyrządzi potrawę z kuchni azteckiej, wieprzowinę w sosie paprykowo-czekoladowym, oraz truskawki zabaione z szampanem.
|
| 11:15 |
W kolejnym odcinku programu Magda zaserwuje niebanalne połączenie śledzia i mięsa cielęcego z sosem typu forszmak z ogórkami kiszonymi, twarogiem i jajkami. Warto je zaserwować z lampką białego wina.
|
| 11:50 |
Magda Gessler zgodnie z przepisem ugotuje tradycyjne hiszpańskie danie na bazie mięsa z kurczaka, owoców morza i kiełbasy chorizo. Przyrządzi również pomidorowo-czosnkowy sos i mule.
|
| 12:25 |
Czterech szefów kuchni musi odkupić produkty spożywcze od wychodzących ze sklepów klientów, nie wiedząc, co jest w torbach. Otrzymują 500 dolarów na trzy rundy, z których każda ma narzucony temat.
|
| 13:25 |
Scott Conant rzuca wyzwanie czterem odważnym cukiernikom. Wykorzystując zaskakujące składniki i pracując pod presją czasu, kucharze muszą wykazać się umiejętnościami, koncentracją i wyobraźnią.
|
| 14:25 |
Aż 36% rodaków deklaruje, że spożywa smażone potrawy. Jednak niewiele osób wie, że taka obróbka jedzenia zmienia strukturę białek w pożywieniu i niszczy enzymy. To z kolei zwiększa ryzyko otyłości.
|
| 15:10 |
Ośmiu wybitnych rzeźbiarzy dyń walczy o nagrodę w wysokości 25 tysięcy dolarów. Prowadząca Damaris Phillips dołącza do sędziów, Terri Hardin i Ralpha Attanasia, aby ocenić dokonania zawodników.
|
| 16:10 |
Kasia Bosacka przyjrzy się sklepowym śmietanom i śmietankom w proszku. Podpowie, co powinniśmy znaleźć na etykiecie prawdziwej kremówki i jak odróżnić dobrej jakości produkt.
|
| 16:45 |
Katarzyna Bosacka weźmie pod lupę pasztet. Przed wejściem Polski do UE producentów obowiązywały normy, które określały skład, smak, konsystencję i kolor. Dziś w pasztecie można znaleźć wszystko.
|
| 17:20 |
Bakalie stają się symbolem zdrowego trybu życia. Tymczasem Inspekcja Handlowa znalazła w tych produktach m.in. kokony owadów i pleśń. Katarzyna Bosacka demaskuje nieuczciwe sztuczki producentów.
|
| 17:55 |
Dalsze losy pracowników Carlo's City Hall Bake Shop w Hoboken w New Jersey. Szef Buddy Valastro i członkowie jego rodziny przygotowują zamówienia na torty o niepowtarzalnym wyglądzie.
|
| 18:30 |
Dalsze losy pracowników Carlo's City Hall Bake Shop w Hoboken w New Jersey. Szef Buddy Valastro i członkowie jego rodziny przygotowują zamówienia na torty o niepowtarzalnym wyglądzie.
|
| 19:05 |
Sylwia uwielbia zwierzęta, a jej prawdziwą pasją są pandy. W domu dziewczyny można znaleźć wiele gadżetów z tymi misiami. O względy bohaterki odcinka będzie zabiegał m.in. instruktor krav magi.
|
| 20:05 |
Restauracja i pizzeria God Father wydawała się świetnym interesem. Nowi właściciele zachowali menu i wystrój wnętrza, zmienili tylko nazwę na Good Father. Z czasem pojawiły się problemy.
|
| 21:10 |
Najlepsze drużyny artystów cukierniczych, rzeźbiarzy i specjalistów od dyni staje do rywalizacji, by stworzyć przerażające i zachwycające dzieła inspirowane horrorem.
|
| 22:15 |
Siedmiu doświadczonych rzeźbiarzy rywalizuje o tytuł mistrza. Artyści stawiają czoła wyzwaniom, które wystawiają na próbę ich kreatywność i umiejętności, rzeźbiąc sceny przeczące prawom grawitacji.
|
| 23:15 |
Antonino Cannavacciuolo podejmuje wyzwanie poświęcone morzu i wędkarstwu. Szef kuchni odkrywa przepisy na ryby typowe dla nadmorskich kurortów, poznając tradycje i sztuczki, które wzbogacą danie.
|
| 0:15 |
Scott Conant rzuca wyzwanie czterem odważnym cukiernikom. Wykorzystując zaskakujące składniki i pracując pod presją czasu, kucharze muszą wykazać się umiejętnościami, koncentracją i wyobraźnią.
|
| 1:15 |
Szef kuchni Robert Irvine i jego ekipa pomagają restauracjom, którym grozi bankructwo. Każdy odcinek to wizyta w innym lokalu. Widzowie zobaczą, jak przywraca tym miejscom utraconą świetność.
|
| 2:15 |
Czterech szefów kuchni musi odkupić produkty spożywcze od wychodzących ze sklepów klientów, nie wiedząc, co jest w torbach. Otrzymują 500 dolarów na trzy rundy, z których każda ma narzucony temat.
|
| 3:15 |
Zestawienie najlepszych lokali, które trzeba odwiedzić w Stanach Zjednoczonych, aby zdobyć jedyne w swoim rodzaju doświadczenia kulinarne. Pyszne jedzenie jest dla wielu turystów ważniejsze niż muzea.
|
| 4:15 |
Dwunastu młodych piekarzy przyjeżdża do specjalnej szkoły. Na miejscu tworzą niesamowite wypieki inspirowane najlepszymi momentami, jakie wydarzyły się w ich nowej placówce edukacyjnej.
|
| 5:15 |
Buddy Valastro i jego ekipa stawią czoło największemu wyzwaniu - upieką ciasto z efektami pirotechnicznymi. Z okazji rocznicy ślubu Mauro i Madeline dostaną zaproszenie do kociej kawiarni.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Film 2
Polsat Seriale
Romance TV
SCI FI
Show TV
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Extra 1
CANAL+ Extra 2
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Extra 1
Polsat Sport Extra 2
Polsat Sport Extra 3
Polsat Sport Extra 4
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.















