Wiem, co jem (6/16)

magazyn poradnikowy Polska 2014  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Katarzyna Bosacka weźmie pod lupę pasztet. Przed wejściem Polski do UE producentów obowiązywały normy, które określały skład, smak, konsystencję i kolor. Dziś w pasztecie można znaleźć wszystko.

Oglądaj w telewizji

Czw 20.03 16:15
Food Networklogo

Opis

Katarzyna Bosacka po raz kolejny przygląda się produktom, które znajdują się na sklepowych półkach. Dla prowadzącej sklep spożywczy stał się niemal drugim domem. Kasia krąży między regałami z żywnością, sprawdzając skład produktów, ich wartości odżywcze, a także smak i jakość.

Prowadząca weźmie pod lupę pasztet. Przed wejściem Polski do Unii Europejskiej producentów obowiązywały normy, które określały nie tylko skład, smak, konsystencję i kolor, a nawet zawartość w nim tłuszczu i soli. Dziś mogą wrzucić prawie wszystko. Katarzyna Bosacka zbada, po co producenci dodają do pasztetów tajemniczych homogenatów i z lupą poszuka w pasztetach... mięsa. Widzowie zobaczą, jak firmy mamią atrakcyjnymi opakowaniami i sugestywnymi hasłami.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...