Sexy kuchnia Magdy Gessler (5/9)

magazyn kulinarny Polska 2017  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Magda Gessler zgodnie z przepisem ugotuje tradycyjne hiszpańskie danie na bazie mięsa z kurczaka, owoców morza i kiełbasy chorizo. Przyrządzi również pomidorowo-czosnkowy sos i mule.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Nie wszyscy dobrze sobie radzą w kuchni. Są tacy, którym gotowanie kojarzy się z ciężką pracą, nudnymi zakupami oraz sprzątaniem bałaganu. Inni z kolei obawiają się kulinarnej porażki i niezadowolonych min gości. W swoim nowym programie Magda Gessler, ambasador Food Network, przygotowuje dla widzów autorskie dania. Stosuje intrygujące połączenia smaków, niezwykłe kompozycje kolorystyczne, sięga po ciekawe kształty. Każdy odcinek to nowy przepis, m.in. na słodycze, które nie tuczą, a także rady dotyczące tego, jakich składników użyć, by mieć piękną skórę i lśniące włosy.

Hiszpańska tradycja nakazuje, aby paella było w każdym domu przyrządzane przez mężczyznę. Znacznie ważniejszy od efektu, jest sam rytuał przyrządzania tej potrawy. Nie zawsze bowiem jej przygotowanie kończy się sukcesem. Magda Gessler podejmie jednak wyzwanie i zgodnie z przepisem ugotuje to danie na bazie mięsa z kurczaka, owoców morza i kiełbasy chorizo. Ze składników, które nie zostaną wykorzystane, prowadząca w ekspresowym tempie przyrządzi pomidorowo-czosnkowy sos i mule.

Twórcy

Ładuję...