Food NetworkProgram TV na Sobota 5.10.2024
6:00 |
Katarzyna Meller odwiedza lokal Barka, u brzegu jeziora Jagodne. Restauracja prowadzona jest przez polsko-filipińskie małżeństwo, które łączy smaki kuchni azjatyckiej i mazurskiej.
|
---|---|
6:35 |
Kuchnia Funkcjonalna na warszawskiej Saskiej Kępie pachnie lasem. Katarzyna Meller pomaga w przygotowaniu żołędziowej zupy i cremu brulle o smaku szyszki. Klienci ocenią smaki lasu na talerzu.
|
7:10 |
Podróżujący kucharz przemierza tym razem Wielkopolskę. Przybliża ciekawostki historyczne. Węgorz stanie się podstawą dania, które przyrządzi razem z miejscowym rybakiem.
|
7:45 |
Robert Makłowicz odwiedza Wielkopolskę. W Grodzisku Wielkopolskim smakuje piwo, znane już w średniowieczu jako grodzisz. Poznaje lokalne specjały takie jak ser smażony, pyry z gzikiem i leberka.
|
|
|
8:20 |
Katarzyna wyjaśni, w jaki sposób przygotować mięso, by zapobiec zakażeniu. Dziennikarki przeprowadzą śledztwo na temat antybiotyków w hodowli drobiu. Druga część odcinka poświęcona jest bieliźnie.
|
9:05 |
Statystyczny Polak zjada tygodniowo dwa bochenki chleba. Najczęściej sięga po pieczywo sprzedawane w supermarketach, które w wielu przypadkach pochodzi z głębokiego mrożenia.
|
9:50 |
Częste picie słodzonych napojów gazowanych prowadzi do otyłości, próchnicy i wielu innych problemów. Statystyczny Polak pochłania ich rocznie 50 litrów. Twórcy sprawdzą, ile cukru one zawierają.
|
10:35 |
Kinga Zawodnik zmierzy się z postem przerywanym. Polega on na jedzeniu jedynie przez 8 godzin i powstrzymywaniu się od posiłków przez kolejne 16. Dietetyczka i lekarz ocenią ten sposób odchudzania.
|
11:15 |
Dwaj mistrzowie kuchni zamieniają się miejscami. Muszą poradzić sobie w nowej rzeczywistości. Pierwszymi uczestnikami show są kucharz z Zambrowa oraz Andrzej Polan z warszawskiej Małej Polany Smaków.
|
12:15 |
Kucharz zwiedza Wiedeń. Zagląda na brunch do restauracji z nowoczesną kuchnią i gości w gospodzie, której historia sięga 1536 roku. Przyrządza cielęcą wątróbkę po tyrolsku.
|
12:50 |
Pierwszym celem wyprawy Roberta Makłowicza jest górskie schronisko Dolomiten Hütte. Podróżujący kucharz przyrządza krupnik z pęczaku. Następnie przygląda się, jak powstaje słynny miejscowy sznaps.
|
13:25 |
Ree Drummond świętuje pierwszą rocznicę ślubu Alex i Mauricio. Gotuje potrawy inspirowane ich miesiącem miodowym na Malediwach. W menu są roladki, trufle pistacjowe z białej czekolady i koktajle.
|
14:00 |
Blogerka i autorka książek kucharskich, Ree Drummond, dzieli się swoimi ulubionymi przepisami. Tworzy menu na każdą okazję: od rodzinnych kolacji na ostatnią chwilę po eleganckie uroczystości.
|
14:35 |
Współczesna strefa kulinarna w Charleston to mieszanka tradycyjnej kuchni nadmorskiej i nowatorskich potraw. W rejonie można skosztować klasycznych potraw z Południa oraz bardziej nowoczesnych dań.
|
15:35 |
Elizabeth Poett zajmuje się prowadzeniem rancza o powierzchni 14 tysięcy akrów, które jest w jej rodzinie od pokoleń. Przygotowuje regionalne potrawy ze składników z własnego ogródka.
|
16:10 |
Elizabeth Poett zajmuje się prowadzeniem rancza o powierzchni 14 tysięcy akrów, które jest w jej rodzinie od pokoleń. Przygotowuje regionalne potrawy ze składników z własnego ogródka.
|
16:45 |
W pierwszej rundzie szefowie kuchni otrzymują smażoną niespodziankę i zapuszkowany klasyk. W drugim koszyku znajduje się coś słodkiego, a w finale mierzą się z deserami.
|
17:45 |
Czterech szefów kuchni musi odkupić produkty spożywcze od wychodzących ze sklepów klientów, nie wiedząc, co jest w torbach. Otrzymują 500 dolarów na trzy rundy, z których każda ma narzucony temat.
|
18:45 |
Szef kuchni ze Wschodniego Wybrzeża, Eric Adjepong, i szef kuchni z Zachodniego Wybrzeża, Brian Malarkey, pomagają drużynom przejść przez szereg wyzwań. Nagrodą dla zwycięzcy są wakacje na plaży.
|
19:45 |
Selena Gomez odwiedza Beverly Hills, gdzie szef kuchni Wolfgang Puck poddaje ją dwóm kuchennym testom inicjacyjnym. Dopiero po tym może ona przyrządzić własne pikantne danie z owoców morza.
|
20:15 |
Blogerka kulinarna, Molly Yeh, w swoim przytulnym wiejskim domu przygotowuje dania związane z jej żydowskim i chińskim pochodzeniem. Wnosi wielokulturową inspirację i zabawę do amerykańskiej kuchni.
|
20:50 |
Blogerka kulinarna, Molly Yeh, w swoim przytulnym wiejskim domu przygotowuje dania związane z jej żydowskim i chińskim pochodzeniem. Wnosi wielokulturową inspirację i zabawę do amerykańskiej kuchni.
|
21:25 |
|
22:30 |
Kuchnia Bernedetty Parodi to jedyne w swoim rodzaju laboratorium, w którym powstają wyjątkowe potrawy: przystawka, pierwsze i drugie danie, oraz deser.
|
23:05 |
Kuchnia Bernedetty Parodi to jedyne w swoim rodzaju laboratorium, w którym powstają wyjątkowe potrawy: przystawka, pierwsze i drugie danie, oraz deser.
|
23:40 |
Podróżujący kucharz przemierza tym razem Wielkopolskę. Przybliża ciekawostki historyczne. Węgorz stanie się podstawą dania, które przyrządzi razem z miejscowym rybakiem.
|
0:15 |
Robert Makłowicz odwiedza Wielkopolskę. W Grodzisku Wielkopolskim smakuje piwo, znane już w średniowieczu jako grodzisz. Poznaje lokalne specjały takie jak ser smażony, pyry z gzikiem i leberka.
|
0:50 |
Magda Gessler serwuje smakołyki kuchni portugalskiej. Na danie główne wybiera espetadas, czyli szaszłyki. Przygotowuje je z polędwicy wołowej natartej czosnkiem oraz liśćmi laurowymi.
|
1:25 |
Magda Gessler przygotowuje kaczkę w nowej odsłonie. Zamiast jabłek i pomarańczy do drobiu dodaje modrą kapustę oraz czerwoną cebulę, a danie serwuje w postaci tortu z sosem pomidorowo-śliwkowym.
|
2:00 |
Jakub pracuje w branży telewizyjnej. Chciałby poznać kandydatkę do stworzenia kochającej się rodziny. Odwiedza mieszkania miłośniczki zwierząt Izy, romantyczki Moniki i poetki Marty.
|
3:00 |
Lokal Piotra Szczęsnego oraz Pawła Suwały to sklep mięsny i bistro. Prowadzący wraz z właścicielami przyrządzi porchettę. Zdradzi też recepturę na pieczone żebra wołowe i boloński tort.
|
3:35 |
Tomasz Jakubiak jedzie na Podlasie, by spotkać się z właścicielami farmy ekologicznej Vitalis. Wraz z nimi przygotuje białą kiełbasę. Zdradzi przepis na wieprzowe dzyndzałki i pulpety z fetą.
|
4:05 |
Daria Ładocha z córkami podpowiedzą, jak w polskiej kuchni zrealizować przepisy z odległych krajów. Prowadząca przyrządzi karaibską sałatkę, którą należy zaserwować w ananasie, i kotleciki rybne.
|
4:40 |
Daria Ładocha razem z córkami, Laurą i Manią, podsuną widzom pomysły na słodkie placki z piekarnika ze świeżymi owocami. Oprócz tego pojawią się przepisy na ażurowe naleśniki z kolorową sałatką.
|
5:15 |
Tadeusz Müller opowiada między innymi o zdrowotnych właściwościach buraka. Pokazuje, jak połączyć to warzywo z serem kozim, miodem i orzechami. Przyrządza też zakwas.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Red Carpet TV
Romance TV
SCI FI
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.