Wiem, co jem, i wiem, co kupuję (1/12)

magazyn poradnikowy Polska 2017  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Katarzyna wyjaśni, w jaki sposób przygotować mięso, by zapobiec zakażeniu. Dziennikarki przeprowadzą śledztwo na temat antybiotyków w hodowli drobiu. Druga część odcinka poświęcona jest bieliźnie.

Oglądaj w telewizji

So 23.11 4:40
TVN Stylelogo

Opis

Katarzyna Bosacka ponownie wyrusza do sklepów spożywczych, by sprawdzać jakość sprzedawanego tam jedzenia. Powie, jak sprawdzić czy kupowane przez nas produkty są pełnowartościowe. Prowadząca zajmie się również testowaniem przedmiotów codziennego użytku i doradzi, na co trzeba zwrócić uwagę, by nie zostać oszukanym.

Szacuje się, że aż połowa kurczaków sprzedawanych w polskich sklepach jest zakażona bakterią wywołującą choroby pokarmowe i ostrą niestrawność. Drobnoustrój, o którym tu mowa, atakuje aż trzy razy częściej niż znana wszystkim salmonella. Dzięki eksperymentowi przeprowadzonemu we własnej kuchni Kasia Bosacka będzie mogła wyjaśnić, w jaki sposób przygotować mięso, aby zapobiec zakażeniu. Z kolei miniśledztwo dziennikarek programu ujawni, jak łatwy dostęp do nielegalnie przepisywanych antybiotyków mają często hodowcy drobiu. Tę część odcinka zakończy garść informacji na temat popularnych ostatnio nuggetsów. Specjaliści wyjaśnią, jaki jest ich skład i czy to dobry pomysł, aby karmić nimi dzieci. Natomiast w segmencie "Wiem, co kupuję" pojawi się temat bielizny wyszczuplającej. Nowoczesna odzież tego rodzaju potrafi wyszczuplić noszącą ją osobę nawet o dwa rozmiary, oczywiście, jeżeli jest dobrze dobrana. Dziennikarki przez trzy tygodnie testowały bieliznę modelującą od różnych producentów. W założeniu te "magiczne szorty" powinny je odchudzić, ujędrnić i zniwelować ich cellulit.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...