Food NetworkProgram TV na Sobota 13.07.2024
6:00 |
![]() Katarzyna Bosacka zaprasza do swojego programu znane osoby. Wspólnie gotują ulubione potrawy i rozmawiają. O sobie opowiadają m.in. Ewa Drzyzga, Anna Kalczyńska, Piotr Najsztub i Andrzej Sołtysik.
|
---|---|
6:35 |
![]() Katarzyna Bosacka zaprasza do swojego programu znane osoby. Wspólnie gotują ulubione potrawy i rozmawiają. O sobie opowiadają m.in. Ewa Drzyzga, Anna Kalczyńska, Piotr Najsztub i Andrzej Sołtysik.
|
7:10 |
![]() Robert Makłowicz podróżuje po ukraińskim Zakarpaciu. Mieszkańców Użhorodu łączy miłość do mamałygi z bryndzą i skwarkami. Z kolei w mieście Czop nad Cisą kucharz przyrządzi zupę rybną.
|
7:45 |
![]() Obecnie częścią karpackiej Ukrainy jest górska kraina będąca celem turystycznych wypraw w dawnej Galicji. Pełna jest tradycyjnych strojów, muzyki oraz huculskich przysmaków jak sery czy banosz.
|
|
|
8:20 |
![]() Konsumenci coraz częściej czytają etykiety. Katarzyna Bosacka zwraca uwagę na manipulacje stosowane przez producentów. Rozmawia z ekspertami o tym, jaki wpływ na zdrowie mają odświeżacze powietrza.
|
9:05 |
![]() Tym razem Katarzyna Bosacka obnaży prawdę o składzie gotowych dań obiadowych i zdradzi, czy naprawdę warto po nie sięgać, a także ustali, z myślą o kim ustalone zostały wielkości porcji.
|
9:50 |
![]() Katarzyna Bosacka przyjrzy się modnym dietom wykluczającym. Zastanowi się, skąd pochodzi trend na omijanie glutenu. Prowadząca sprawdzi też, czy każdy powinien za nim podążać.
|
10:35 |
![]() Tematem wydania są wspomagacze odchudzania. Kinga Zawodnik sprawdzi, czy środki hamujące apetyt, spalacze tłuszczu i preparaty przyspieszające metabolizm działają i są bezpieczne dla zdrowia.
|
11:20 |
![]() O względy Moniki walczy trzech mężczyzn. Sebastian to miłośnik gier komputerowych i motoryzacji. Dowcipny Dariusz uwielbia gotować i nie zakłada porażki. Apetyt na miłość ma także Konrad.
|
12:20 |
![]() Morskie wybrzeże Belgii to kolejny punkt na mapie podróży Roberta Makłowicza. Najważniejszym przystankiem na trasie jest Ostenda. Unikatem w skali Morza Północnego jest konny połów krewetek.
|
12:55 |
![]() Robert Makłowicz wybrał się na wybrzeże Belgii. Unikatem jest tam konny połów krewetek w Oostduinkerke. Te i inne owoce morza oferują wielkim wyborze sklepy rybne i restauracje w Nieuvport.
|
13:30 |
![]() Robert Makłowicz odwiedza nadodrzańskie miasteczka. Degustuje m.in. jagnięcinę z rusztu z miejscowymi dodatkami, podziwia jedną z pierwszych winnic w III RP oraz przyrządza ekologiczną sałatkę.
|
14:00 |
![]() Dawniej okolice Zielonej Góry otaczały winorośle. Po latach PRL-owskiej zapaści odradza się tutejsza produkcja wina. Robert Makłowicz przybliża widzom teraźniejszość lubuskiego winiarstwa.
|
14:35 |
![]() Podróż po najsmaczniejszych i najpopularniejszych miejscówkach na kulinarnej mapie Ameryki. Widzowie mają okazję poznać wiele nowych knajp oferujących pyszne i jedyne w swoim rodzaju jedzenie.
|
15:30 |
![]() Zoë François przedstawia swoje ulubione przepisy, od łatwych dań głównych po pyszne desery. W kuchni towarzyszą jej przyjaciele i rodzina.
|
16:05 |
![]() Zoë François przedstawia swoje ulubione przepisy, od łatwych dań głównych po pyszne desery. W kuchni towarzyszą jej przyjaciele i rodzina.
|
16:35 |
![]() Zwycięzcy poprzednich edycji rywalizują o szansę zmierzenia się z jednym z jurorów. Zawodnicy ścigają się, aby zamienić tajemnicze składniki w trzydaniowe posiłki. Liczą się umiejętności i szybkość.
|
17:35 |
![]() Jesse Palmer zaprasza dziesięciu najlepszych piekarzy, którzy chcą wykazać się swoimi umiejętnościami kulinarnymi, wykorzystując świeże składniki, atmosferę beztroski i wakacyjny klimat.
|
18:35 |
![]() W rywalizacji na plaży konkurują ze sobą dwie drużyny, ze Wschodniego i Zachodniego Wybrzeża Ameryki. Zawodnicy konkurują ze sobą przez sześć tygodni, przygotowując najbardziej kultowe dania.
|
19:35 |
![]() Bobby Flay szykuje śródziemnomorskie menu, używając kilku grillowych sztuczek. Używa ulubionego przyrządu do przygotowania cukinii z jogurtowym sosem jalapeno oraz krewetek z olejem kalabryjskim.
|
20:10 |
![]() Molly Yeh, autorka książek kucharskich i blogerka kulinarna, prowadzi spokojne życie na wsi. W swojej kuchni przygotowuje potrawy inspirowane jej żydowskim i chińskim pochodzeniem.
|
20:45 |
![]() Molly Yeh przygotowuje potrawy kuchni żydowskiej i chińskiej. Na przyjęciu z okazji letniego przesilenia serwuje między innymi sałatkę oraz przysmak z sezamem i mrożoną czekoladą.
|
21:20 |
|
22:25 |
Kuchnia Bernedetty Parodi to jedyne w swoim rodzaju laboratorium, w którym powstają wyjątkowe potrawy: przystawka, pierwsze i drugie danie, oraz deser.
|
23:00 |
Kuchnia Bernedetty Parodi to jedyne w swoim rodzaju laboratorium, w którym powstają wyjątkowe potrawy: przystawka, pierwsze i drugie danie, oraz deser.
|
23:35 |
![]() Robert Makłowicz podróżuje po ukraińskim Zakarpaciu. Mieszkańców Użhorodu łączy miłość do mamałygi z bryndzą i skwarkami. Z kolei w mieście Czop nad Cisą kucharz przyrządzi zupę rybną.
|
0:10 |
![]() Obecnie częścią karpackiej Ukrainy jest górska kraina będąca celem turystycznych wypraw w dawnej Galicji. Pełna jest tradycyjnych strojów, muzyki oraz huculskich przysmaków jak sery czy banosz.
|
0:45 |
![]() Walenty odwiedza restaurację Szamma w Gliwicach. Pracującym tam kucharzom przywozi wołowe i końskie penisy. Nie wywołuje tym zaskoczenia, gdyż w menu można znaleźć m.in. żelki z penisów jeleni.
|
1:20 |
![]() Walenty i jego kolega Kuba urządzają grilla. Na ruszt, zamiast zwyczajnej kiełbasy, wrzucają... gołębie. Ptaki otrzymują od hodowcy spod Krakowa. Z piersi przyrządzają szaszłyki, a z korpusów rosół.
|
1:55 |
![]() O względy Moniki walczy trzech mężczyzn. Sebastian to miłośnik gier komputerowych i motoryzacji. Dowcipny Dariusz uwielbia gotować i nie zakłada porażki. Apetyt na miłość ma także Konrad.
|
3:00 |
![]() Tomasz przygotowuje roladki z mięsa indyka. Faszeruje je szpinakiem oraz mielonym mięsem. Pokaże także, w jaki sposób przyrządzić indycze klopsy w sosie pomidorowo-śmietanowym.
|
3:35 |
![]() Tomasz przyrządza pieczone żeberka i sałatkę colesław. Dla miłośników boczku zrobi pyszną z pesto i poda ją z pieczonymi kartoflami.
|
4:05 |
![]() Dominika Orlik, zawodniczka sportów motocyklowych, większość swojego czasu spędza w podróży między turniejami. Jej kamper to nie tylko dom na kółkach, ale także miejsce kulinarnych eksperymentów.
|
4:40 |
![]() W Chmielnie działa Koło Gospodyń Wiejskich 'Ekobabki'. Przepisy zdradzają Honorata i Monika. Jednym z dań jest zupa rybna. Kolejne potrawy - śledzie w zalewie octowej - szykowane są na piknik.
|
5:10 |
![]() Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, w których powstają wyjątkowe produkty regionalne. Następnie tworzy potrawy, czerpiąc z poznanych przepisów.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Red Carpet TV
Romance TV
SCI FI
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.