Wiem, co jem, i wiem, co kupuję (9/12)

magazyn poradnikowy Polska 2017  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Katarzyna Bosacka przyjrzy się modnym dietom wykluczającym. Zastanowi się, skąd pochodzi trend na omijanie glutenu. Prowadząca sprawdzi też, czy każdy powinien za nim podążać.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Katarzyna Bosacka ponownie wyrusza do sklepów spożywczych, by sprawdzać jakość sprzedawanego tam jedzenia. Powie, jak sprawdzić czy kupowane przez nas produkty są pełnowartościowe. Prowadząca zajmie się również testowaniem przedmiotów codziennego użytku i doradzi, na co trzeba zwrócić uwagę, by nie zostać oszukanym.

Katarzyna Bosacka przyjrzy się modnym dietom wykluczającym. Zastanowi się, skąd pochodzi trend na omijanie glutenu i dlaczego tak szybko zyskał na popularności. Sprawdzi też, czy każdy powinien za nim podążać oraz jak zamieszczona na opakowaniu informacja "bez glutenu" wpływa na sprzedaż produktu. Dzięki ukrytym kamerom dziennikarki programu przekonają się, czy zapewnienia, że w daniach z restauracyjnego menu nie ma glutenu, to szczera prawda, czy tylko chwyt marketingowy. Wiele osób rezygnuje też ze spożywania nabiału. Niektóre gwiazdy twierdzą, że służy to poprawie cery, podobnie jak wyeliminowanie z diety tłuszczu ma pomóc w utracie kilogramów. Redakcyjna koleżanka Kasi opowie, jakich problemów nabawiła się przez to, że odstawiła wszelkie tłuszcze. Bosacka podzieli się też dietą, którą uważa za naprawdę zdrową i skuteczną. W segmencie "Wiem, co kupuję" będzie mowa o rzęsach. Twórcy serii przeprowadzą test wydłużających tuszów i sprawdzą, czy najdroższy produkt daje najlepsze efekty. Eksperci opowiedzą też o niebezpieczeństwach związanych z przedłużaniem rzęs w gabinecie kosmetycznym oraz sztucznych rzęsach dostępnych w każdej drogerii. Makijażystka Kinga Klepacka podpowie, jak je przykleić, by wytrzymały cały dzień. Na koniec odżywki do rzęs, które mogą zarówno pomóc, jak i bardzo zaszkodzić.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...