Food NetworkProgram TV na Czwartek 13.06.2024
6:00 |
![]() Anna Starmach podpowie, jak przygotować niedrogie, lecz efektowne potrawy, które będą dopełnieniem romantycznego wieczoru. Prowadząca przyrządzi m.n. ceviche z łososia z awokado i pomidorkami.
|
---|---|
6:35 |
![]() Robert Makłowicz odwiedza Astanę, stolicę Kazachstanu, która niedawno zmieniła nazwę na Nur-Sułtan. Kosztuje dań z repertuaru czołowego szefa miejscowej kuchni m.in. pasztecików z wielbłądziny.
|
7:00 |
![]() Tomasz Jakubiak przygotowuje stek zarumieniony na zewnątrz i lekko różowy w środku. Kruche bitki poda z roszponką i marynowanymi burakami. Zaserwuje także wypełnioną mięsem pitę.
|
7:35 |
![]() Twórcy odcinka odwiedzają Grzegorza Sowę. Odkrywają sekrety chowu owiec. Widzowie poznają cechy baraniny i jagnięciny. Tomasz przygotuje kofty z jagnięciny w sosie jogurtowym i jagnięce giczki.
|
|
|
8:10 |
Kuchnia Bernedetty Parodi to jedyne w swoim rodzaju laboratorium, w którym powstają wyjątkowe potrawy: przystawka, pierwsze i drugie danie, oraz deser.
|
8:45 |
Kuchnia Bernedetty Parodi to jedyne w swoim rodzaju laboratorium, w którym powstają wyjątkowe potrawy: przystawka, pierwsze i drugie danie, oraz deser.
|
9:15 |
![]() Bobby Flay i Michael Symon jako kapitanowie drużyn biorą udział w rywalizacji w grillowaniu. Mogą stracić całą swoją drużynę i odpaść tuż przed finałem. Są gotowi na wszystko, aby pozostać w grze.
|
10:15 |
![]() W kolejnym odcinku programu wszystko, co warto wiedzieć o kurzych jajach. Katarzyna Bosacka tradycyjnie przygląda się produktom na sklepowych półkach oraz odwiedza kurze farmy.
|
10:50 |
![]() Kiełbasa jest lubiana i ceniona przez Polaków, jednak w sklepach coraz trudniej znaleźć smaczny produkt. Badania wykazały, że nawet co siódma kiełbasa nie spełnia obietnic producenta.
|
11:25 |
![]() Prowadząca, Samantha Seneviratne, dzieli się z widzami łatwymi, aromatycznymi przepisami, które może przyrządzić każdy.
|
12:00 |
![]() Prowadząca, Samantha Seneviratne, dzieli się z widzami łatwymi, aromatycznymi przepisami, które może przyrządzić każdy.
|
12:35 |
Robert Irvin ratuje upadające lokale przed zamknięciem. Jedzie do Kalifornia, gdzie odwiedza Roses Cafe. Prowadzi ją Katylin. Dwa lata temu kobieta otworzyła wymarzoną restaurację.
|
13:35 |
![]() Rywalizujący kucharze poznają temat przewodni rundy. Muszą oceniać klientów, gdy ci wychodzą ze sklepu, i próbować odkupić od nich torby z zakupami. Gospodynią konkursu jest Alex Guarnaschelli.
|
14:35 |
![]() Guy Fieri szuka przykładów biesiadowania w dawnym stylu. Odkrywa w amerykańskiej tradycji międzynarodowe korzenie - od smaku meksykańskiego po libański, od włoskiego przez niemiecki i polski.
|
15:10 |
![]() Guy Fieri zaprasza szesnastu najlepszych szefów kuchni Ameryki do udziału w emocjonującej rywalizacji. Zawodnicy nie wiedzą, co będą gotować, dopóki prowadzący nie zakręci kołem z hasłami.
|
16:40 |
![]() Kulinarna podróż do Hiszpanii. Prowadzące zdradzą przepis na pomidory nadziewane boczniakami i dojrzewającą szynką. Pokażą, jak przyrządzić pachnącą pomarańczami sałatkę z kurczakiem.
|
17:15 |
![]() Każdemu zdarzają się takie momenty w życiu, gdy trzeba zacisnąć pasa i zminimalizować wydatki. Wcale nie oznacza to, że trzeba rezygnować z pysznego jedzenia.
|
17:50 |
![]() Według Agaty Ziemnickiej i Olgi Kwiecińskiej najwspanialsze są podarunki przygotowane własnoręcznie - smaczne prezenty pełne aromatów. Bliskich można uszczęśliwić herbatnikami cantucci z pistacjami.
|
18:25 |
![]() Kontrola Inspekcji Handlowej wykazała, że makaron czterojajeczny często zawiera niewiele ponad jedno jajko, a w produktach zwanych 'domowymi' czy 'staropolskimi', można znaleźć orientalną kurkumę.
|
19:00 |
![]() Statystyczny Polak zjada około 12 kg sera rocznie. Inspekcja Handlowa odkryła, że co piąty sklep sprzedaje wyroby seropodobne. Katarzyna Bosacka pokaże, po czym rozpoznać żółtego oszusta.
|
19:35 |
![]() Żadne normy ani polskie, ani europejskie nie określają, ile mięsa i jakiej jakości powinno się znajdować w parówkach. W kolejnym odcinku Katarzyna Bosacka spojrzy ich producentom na ręce.
|
20:10 |
![]() Kurczak jest mięsem lubianym, a co ważniejsze chudym i zdrowym. Olga i Agata zaproponują trzy przepisy, które zrewolucjonizują naszą kuchnię.
|
20:45 |
![]() Agata radzi, na jakim oleju najlepiej smażyć placki, a Olga ujawnia kilka ciekawostek na temat zastosowania ziemniaka. Proponują trzy rodzaje placków, które zadowolą nawet wybredne gusta.
|
21:20 |
Szef kuchni ze Wschodniego Wybrzeża, Eric Adjepong, i szef kuchni z Zachodniego Wybrzeża, Brian Malarkey, pomagają drużynom przejść przez szereg wyzwań. Nagrodą dla zwycięzcy są wakacje na plaży.
|
22:25 |
![]() Właściciele cukierni w Stanach Zjednoczonych zmagają się z wieloma kłopotami. Z pomocą przychodzi im nagradzana cukierniczka Stephanie Boswell, która zawsze potrafi znaleźć rozwiązanie problemów.
|
23:25 |
![]() Benedetta Rossi przedstawia pyszne, domowe przepisy, których nauczyli ją rodzice. Prowadząca wybiera do swoich potraw lokalne produkty, tworząc zdrowe przysmaki oraz sycące obiady.
|
0:05 |
![]() Restaurator Guy Fieri przemierza Amerykę. Odwiedza małe knajpki z tradycyjnymi regionalnymi daniami, podanymi w nowej i zaskakującej odsłonie. Nie tylko je smakuje, lecz także uczy się przyrządzać.
|
0:35 |
![]() Restaurator Guy Fieri przemierza Amerykę. Odwiedza małe knajpki z tradycyjnymi regionalnymi daniami, podanymi w nowej i zaskakującej odsłonie. Nie tylko je smakuje, lecz także uczy się przyrządzać.
|
1:10 |
![]() Prowadząca, Samantha Seneviratne, dzieli się z widzami łatwymi, aromatycznymi przepisami, które może przyrządzić każdy.
|
1:45 |
Kuchnia Bernedetty Parodi to jedyne w swoim rodzaju laboratorium, w którym powstają wyjątkowe potrawy: przystawka, pierwsze i drugie danie, oraz deser.
|
2:15 |
|
2:45 |
![]() Tomasz Jakubiak przygotowuje stek zarumieniony na zewnątrz i lekko różowy w środku. Kruche bitki poda z roszponką i marynowanymi burakami. Zaserwuje także wypełnioną mięsem pitę.
|
3:20 |
![]() Willie Degel wkracza do świata niedoświadczonych restauratorów oraz kucharzy. Pozwala im obserwować, co robią ich pracownicy i klienci.
|
4:15 |
![]() Anna Starmach poda przepis na rozpływające się w ustach kotlety drobiowe i aksamitne purée selerowe. Następnie pokaże, jak przygotować chrupiące udka kurczaka marynowane w miodzie.
|
4:50 |
![]() Czterech szefów kuchni musi odkupić produkty spożywcze od wychodzących ze sklepów klientów, nie wiedząc, co jest w torbach. Otrzymują 500 dolarów na trzy rundy, z których każda ma narzucony temat.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Red Carpet TV
Romance TV
SCI FI
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.