Szczypta smaku (4/8)

magazyn kulinarny Polska 2014  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Kulinarna podróż do Hiszpanii. Prowadzące zdradzą przepis na pomidory nadziewane boczniakami i dojrzewającą szynką. Pokażą, jak przyrządzić pachnącą pomarańczami sałatkę z kurczakiem.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Olga Kwiecińska do perfekcji opanowała sztukę gotowania i różnorakie kuchenne sztuczki. Agata Ziemnicka jest dietetyczką z pasją, która bez wytchnienia wynajduje różne sposoby na to, żeby jeść zdrowo i smacznie. Obie gotują nowoczesne i lekkie potrawy, wzorując się nie tylko na kuchni tradycyjnej. Każdy odcinek jest pełen inspiracji z innego zakątka świata. Nie zabraknie też pomysłowych łakoci.

Agata i Olga udadzą się w pełną aromatycznych przygód podróż do Hiszpanii. Odkryją smaki prostych przekąsek, czyli tapas. Pokażą, jak przygotować chrupiące grzanki z pyszną i zdrową pastą z krewetek i awokado. Prowadzące zdradzą także przepis na pomidory nadziewane boczniakami i dojrzewającą szynką. Widzowie dowiedzą się, jak szybko i łatwo przyrządzić wspaniałą, pachnącą pomarańczami sałatkę z kurczakiem i orzeszkami pinii.

Twórcy

Ładuję...