Food NetworkProgram TV na Poniedziałek 19.02.2024
6:00 |
![]() W pracowni zostaje zamówiony tort dla spadochroniarzy, którzy hucznie rozpoczynają sezon wraz z nadejściem wiosny. Prowadzące zamierzają stworzyć wypiek inspirowany niebem i chmurami.
|
---|---|
6:35 |
![]() W pracowni szykowany jest tort uświetniający wieczór kawalerski. Ma być wyjątkowy i z poczuciem humoru. Agata i Małgorzata zdradzą, jak przygotować porzeczkowy biszkopt oraz bezę szwajcarską.
|
7:10 |
![]() Prowadząca szykuje menu piknikowe: półsłodkie bułeczki oraz sałatkę z krewetek z pomarańczą i sezamem.
|
7:45 |
|
|
|
8:25 |
![]() Benedetta Rossi przedstawia pyszne, domowe przepisy, których nauczyli ją rodzice. Prowadząca wybiera do swoich potraw lokalne produkty, tworząc zdrowe przysmaki oraz sycące obiady.
|
9:00 |
![]() W czwartym sezonie prowadzącym jest szef kuchni ormiańskiego pochodzenia, Misha Sukyas. Wyruszy on w podróż po Włoszech, by dowiedzieć się, gdzie zdaniem kierowców ciężarówek są najlepsze lokale.
|
10:05 |
![]() Dawniej okolice Zielonej Góry otaczały winorośle. Po latach PRL-owskiej zapaści odradza się tutejsza produkcja wina. Robert Makłowicz przybliża widzom teraźniejszość lubuskiego winiarstwa.
|
10:40 |
![]() Robert Makłowicz jedzie w Bieszczady, gdzie odwiedza gospodarstwa agroturystyczne, stadniny koni, miejsca zapewniające turystykę kwalifikowaną oraz ludzi pielęgnujących tradycje kulinarne.
|
11:15 |
![]() Żadne normy ani polskie, ani europejskie nie określają, ile mięsa i jakiej jakości powinno się znajdować w parówkach. W kolejnym odcinku Katarzyna Bosacka spojrzy ich producentom na ręce.
|
11:50 |
![]() W tym odcinku widzowie dowiedzą się wszystkiego o wołowinie. Katarzyna Bosacka sprawdzi, jak oszukują nas producenci mięsa oraz doradzi jaką wybrać patelnię.
|
12:35 |
![]() Bartek jest studentem weterynarii i pasjonatem literatury, muzyki i sztuki. Alicja pracuje jako opiekunka do dzieci, interesuje się sportem i dietetyką. Ewa marzy o założeniu własnego domu weselnego.
|
13:35 |
Włoski cukiernik i mistrz projektowania ciast, Renato Ardonino, w swojej pracowni przygotowuje desery, które dzięki jego wyrafinowanemu kunsztowi zamieniają się w słodkie rzeźby.
|
14:35 |
![]() Katarzyna zaprosi dwie rodziny, aby dowiedzieć się czegoś więcej na temat ich sposobu odżywiania. Postara się z pomocą specjalistów udowodnić, jak ważne jest jedzenie pełnowartościowych posiłków.
|
15:20 |
![]() Gospodarze i sędziowie - Valerie Bertinelli i Duff Goldman - sprawdzają talent dwunastu młodych cukierników, rywalizujących o 25 000 dol., artykuł w magazynie 'Food Network' i tytuł Mistrza Wypieków.
|
16:20 |
![]() Robert Irvine i jego ekipa pomagają restauracjom, którym grozi bankructwo. Każdy odcinek to wizyta w innym lokalu. Widzowie będą mieli okazję zobaczyć, jak przywraca tym miejscom utraconą świetność.
|
17:15 |
![]() Podróżujący kucharz wjeżdża kolejką na wysokość prawie 2500 m, by podziwiać panoramę Alp Oeztalskich. Sprawdza menu restauracji na stoku i odwiedza najstarszy dom w Kühtai, dawny pałacyk myśliwski.
|
17:50 |
![]() Podróżujący kucharz zabiera widzów w samo serce Karpat. Zdradza tajemnice klasztornych serów i regionalnego dania, zwanego banusz. Odwiedza muzeum instrumentów muzycznych.
|
18:20 |
![]() Magda Gessler prezentuje faworki z karpia. Pokrojone filety smaży w głębokim oleju, co gwarantuje chrupkość, a także pozbycie się ości. Danie najlepiej podać z koglem-moglem, wzbogaconym o chrzan.
|
18:55 |
![]() Magda Gessler przyrządzi makaron z dużą ilością chorizo i chili. Warto wiedzieć, że kapsaicyna ma silne właściwości rozgrzewające, co zdaje się istotne, jeśli szykujemy potrawę dla ukochanej osoby.
|
19:30 |
![]() Diana cieszy się powodzeniem u panów. Marzy jednak o wielkiej miłości i o tym, żeby się w końcu ustatkować. Według niej idealny mężczyzna powinien prezentować imponującą muskulaturę.
|
20:35 |
![]() Ciasta ze sklepowych półek nie budzą naszych podejrzeń. Są słodkie, na ogół pyszne i kuszą. Są to serniki, ciasta z galaretką, ciasta owocowe i tiramisu. Okazuje się, że przysmaków tych należy unikać.
|
21:20 |
![]() Właściciele cukierni w Stanach Zjednoczonych zmagają się z wieloma kłopotami. Z pomocą przychodzi im nagradzana cukierniczka Stephanie Boswell, która zawsze potrafi znaleźć rozwiązanie problemów.
|
22:20 |
![]() Rubio odkrywa najbardziej legendarne jadłodajnie Niziny Padańskiej. W podróży towarzyszą mu Andrea oraz Lo Zingaro.
|
23:25 |
Maria Elisabeth i Thomas dzielą się z widzami swoimi ulubionymi przepisami oraz ciekawymi historiami ze swojego życia. Maria zdradza swój sekret na aksamitne ziemniaki i placki z jabłkami.
|
0:05 |
![]() Dawniej okolice Zielonej Góry otaczały winorośle. Po latach PRL-owskiej zapaści odradza się tutejsza produkcja wina. Robert Makłowicz przybliża widzom teraźniejszość lubuskiego winiarstwa.
|
0:40 |
![]() Robert Makłowicz jedzie w Bieszczady, gdzie odwiedza gospodarstwa agroturystyczne, stadniny koni, miejsca zapewniające turystykę kwalifikowaną oraz ludzi pielęgnujących tradycje kulinarne.
|
1:15 |
![]() Żadne normy ani polskie, ani europejskie nie określają, ile mięsa i jakiej jakości powinno się znajdować w parówkach. W kolejnym odcinku Katarzyna Bosacka spojrzy ich producentom na ręce.
|
1:50 |
![]() Polskie masło nie jest najlepszej jakości. Katarzyna Bosacka powie w programie, jak wybierać masło i ile tłuszczu powinno ono zawierać.
|
2:20 |
![]() W pracowni zostaje zamówiony tort dla spadochroniarzy, którzy hucznie rozpoczynają sezon wraz z nadejściem wiosny. Prowadzące zamierzają stworzyć wypiek inspirowany niebem i chmurami.
|
2:55 |
![]() W pracowni szykowany jest tort uświetniający wieczór kawalerski. Ma być wyjątkowy i z poczuciem humoru. Agata i Małgorzata zdradzą, jak przygotować porzeczkowy biszkopt oraz bezę szwajcarską.
|
3:25 |
![]() Diana cieszy się powodzeniem u panów. Marzy jednak o wielkiej miłości i o tym, żeby się w końcu ustatkować. Według niej idealny mężczyzna powinien prezentować imponującą muskulaturę.
|
4:15 |
Maria Elisabeth i Thomas dzielą się z widzami swoimi ulubionymi przepisami oraz ciekawymi historiami ze swojego życia. Maria zdradza swój sekret na aksamitne ziemniaki i placki z jabłkami.
|
4:45 |
Szefowie kuchni prezentują swoje ulubione dania. Są wśród nich potrawy, które wymagają wielogodzinnej pracy i kosztują fortunę, ale i te proste w formie, ale zaskakujące doborem składników.
|
5:10 |
![]() Buddy Valastro to jeden z najsłynniejszych mistrzów pieczenia w Stanach Zjednoczonych. Razem z cukiernikami z Carlo's Bakery w New Jersey tworzy wyszukane torty na każdą okazję.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Red Carpet TV
Romance TV
SCI FI
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.