Food NetworkProgram TV na Piątek 31.03.2023
| 5:35 |
Omenaa Mensah, znana prezenterka pogody, wspólnie ze swoją 6-letnią córeczką prezentuje dania, które każdemu przypadną do gustu.
|
|---|---|
| 5:50 |
Mikołaj piecze tartę z pomidorami malinowymi. Zastanawia się też, czym najlepiej faszerować paprykę, co to jest brusznica oraz czy można ją podać w towarzystwie kaszubskiego sernika.
|
| 6:25 |
Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, w których powstają wyjątkowe produkty regionalne. Następnie tworzy potrawy, czerpiąc z poznanych przepisów.
|
| 6:55 |
Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, w których powstają wyjątkowe produkty regionalne. Następnie tworzy potrawy, czerpiąc z poznanych przepisów.
|
|
|
|
| 7:30 |
Luka Terni specjalizuje się w daniach mięsnych. Zaprasza widzów do swojej karczmy położonej na toskańskich wzgórzach. Przyrządza gulasze, pieczenie oraz inne specjały z mięsem w roli głównej.
|
| 8:10 |
Enrica zdradza kulinarne sekrety łączące przepisy na chleb i dania, które się z nim komponują. Proponuje ośmiorniczki, krewetki, gulasz z owoców morza, rogaliki, chleb orkiszowy i inne smakołyki.
|
| 8:50 |
Damiano Carrara, światowej sławy włoski szef kuchni i cukiernik, oraz Gino D'Acampo, legendarny szef kuchni i przedsiębiorca, prowadzą dwa zespoły, które muszą przygotować menu dla 20 osób.
|
| 9:50 |
Magda Gessler zdradza tajniki przygotowania aksamitnego parfait różanego oraz naleśników gundel palacsinta. Do wykonania domowych lodów wykorzystuje konfiturę, wodę różaną oraz płatki róż.
|
| 10:20 |
Przeciętny Polak zjada miesięcznie 2 kg wędliny, ale też często na nią narzeka. Prowadząca wyjaśni, dlaczego nie ma przepisów kontrolujących jakość wędlin. Na konsumentów czyha wiele niebezpieczeństw.
|
| 10:50 |
Robert Makłowicz dociera do miasta Brody, wschodniego pogranicza dawnej Galicji, w którym urodził się Joseph Roth. W Podhorcach kucharz przyrządza zupę sprzed wieków - barszcz zielony.
|
| 11:25 |
Miasto Ałmaty, choć nie jest już stolicą Kazachstanu, pozostaje największą aglomeracją w kraju. Zjeżdżając kolejką linową ze stacji narciarskiej do miasta, Robert odkrywa jego kulinarne wizytówki.
|
| 11:55 |
Podróżujący kucharz wyrusza do Kanionu Szaryńskiego. Podziwia krajobrazy i posila się baranimi szaszłykami pieczonymi na wiejskim ruszcie. Widzowie poznają tradycyjne dania regionu: besparmak i syrne.
|
| 12:30 |
Kamila spędza wakacje w Chałupach z dziećmi. Mieszkają i gotują w przyczepie. Ich dania są szybkie, proste i zdrowe. Kobieta przyrządza m.in. shish kebaby z chudego mięsa oraz szaszłyki z kurczaka.
|
| 13:00 |
Początek rywalizacji w Meksyku, do której staje pięcioro uczestników. Pierwszy etap ich przygody to kulinarna podróż po Półwyspie Jukatan. Kucharze odwiedzają popularne, lokalne restauracje.
|
| 14:35 |
W kulinarnej rywalizacji wezmą udział mieszkańcy Torunia, konsultantka w szkole językowej, dyrektor hotelu, przedstawicielka farmaceutyczna oraz proboszcz jednej z tutejszych parafii.
|
| 15:35 |
Prowadząca Katarzyna Bosacka sprawdzi, jak na kaloryczne przekąski nagabują producenci żywności. Podejrzy też pracownice biura i sprawdzi, ile dodatkowych kalorii nieświadomie spożywają w ciągu dnia.
|
| 16:20 |
Jajko to jeden z najbardziej wartościowych produktów. Katarzyna zdradzi, które są lepsze: fermowe czy wiejskie, z ciemną czy z jasną skorupką, od zwykłej kury, zielononóżki, a może od przepiórki...
|
| 16:50 |
Prowadząca proponuje klasyczną serową zapiekankę z ziemniakami polanymi sosem z octu balsamicznego. Szykuje pieczonego kurczaka w sosie z dodatkiem smażonych bananów i klasyczny kubański tost.
|
| 17:30 |
Walenty odwiedza swojego kolegę z Kielc, Marcina, z którym gotuje kolejne zaskakujące dania. Na ruszcie ze znalezionej na złomowisku beczki razem przyrządzają kanapkę z przeponą wołową i ostrym sosem.
|
| 18:00 |
W Bystrzycach Walenty odwiedza hodowlę owiec. Przyrządza dwa różne dania śniadaniowe: jajecznicę z mózgiem oraz jądra baranie z cebulą. Następnie gotuje kwaśną zupę z płucek i serca jagnięcia.
|
| 18:35 |
Walenty umawia się z przyjaciółmi na zajęcia fitnessu. Przygotowuje przekąski. Sprytnie ukrywa larwy w batonach energetycznych, koktajlu i czipsach. Następnie zaprasza gości na pożywną zupę fasolową.
|
| 19:10 |
Walenty odwiedza w Katowicach mały browar prowadzony przez Marka. Przywodzi kilka puszek kiszonych szwedzkich śledzi - specjału znanego z paskudnego zapachu. Mężczyźni uwarzą piwo na rybach.
|
| 19:45 |
Na kolację Magda Gessler proponuje podać świeże pesto, gdyż bazylia uznawana jest za składnik, który pobudza i dodaje sił. Zioło było przed wiekami jednym z głównym elementów napoju miłosnego.
|
| 20:15 |
Michel Moran wraz z Jakubem Felińskim z 'Gogglebox. Przed telewizorem' zainspirują widzów do przyrządzenia steku w czerwonym winie. Będzie to prawdziwa uczta dla oka i podniebienia.
|
| 20:45 |
Monika Pyrek opowie o swoich kulinarnych preferencjach. Jedną z jej ulubionych potraw jest kaczka z kaszą pęczak i warzywami, selerem naciowym oraz burakami. Lubi też awokado z pomidorami i boczkiem.
|
| 21:15 |
Rywalizujący kucharze poznają temat przewodni rundy. Muszą oceniać klientów, gdy ci wychodzą ze sklepu, i próbować odkupić od nich torby z zakupami. Gospodynią konkursu jest Alex Guarnaschelli.
|
| 22:20 |
|
| 0:15 |
W czwartym sezonie prowadzącym jest szef kuchni ormiańskiego pochodzenia, Misha Sukyas. Wyruszy on w podróż po Włoszech, by dowiedzieć się, gdzie zdaniem kierowców ciężarówek są najlepsze lokale.
|
| 1:20 |
Rubio podróżuje po Włoszech, gdzie znajduje najlepsze tradycyjne dania, a następnie rzuca wyzwania miejscowym kucharzom. Jury, złożone z ludzi niezwiązanych z branżą kulinarną, ma wyłonić zwycięzcę.
|
| 1:50 |
Rywalizacja drużyn jest zacięta. Uczestnicy starają się efektywnie ze sobą współpracować. Pary tworzą: Michael Symon i Ching-He Huang, Masaharu Morimoto i G. Garvin oraz Jose Garces z Bobbym Deenem.
|
| 2:50 |
W każdym odcinku biorą udział czterej początkujący kucharze. Otrzymują tajemnicze kosze z produktami, które muszą zamienić w niezwykły posiłek. Zwycięzca otrzyma 10 tysięcy dolarów.
|
| 3:50 |
Roger Mooking wyrusza w kulinarną podróż, by znaleźć potrawy godne uwagi. Dla niego żaden lokal nie jest położony zbyt daleko, a każdy jest wart wyprawy, jeśli to w nim serwują wyśmienite dania.
|
| 4:45 |
Bal Arneson przygotowuje potrawy inspirowane przyprawami. Pokazuje proste techniki wzmacniania smaku i tworzenia kuszących dań w stylu indyjskim. Udowadnia, że każda potrawa może mieć wiele odsłon.
|
| 5:15 |
Prowadząca przygotowuje czterowarstwową potrawkę z zachowaniem najlepszych właściwości warzyw. Następnie szykuje ciasteczka marchewkowe oraz placuszki z cukinii, buraków i marchewki.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Film 2
Polsat Seriale
Romance TV
SCI FI
Show TV
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Extra 1
CANAL+ Extra 2
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Extra 1
Polsat Sport Extra 2
Polsat Sport Extra 3
Polsat Sport Extra 4
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.





















