Gwiazdy od kuchni (4/8)
W skrócie
Monika Pyrek opowie o swoich kulinarnych preferencjach. Jedną z jej ulubionych potraw jest kaczka z kaszą pęczak i warzywami, selerem naciowym oraz burakami. Lubi też awokado z pomidorami i boczkiem.
Oglądaj w telewizji
Opis
Katarzyna Bosacka podpatrzy, co gotują ulubieńcy z pierwszych stron gazet. Zapyta ich o kulinarne wspomnienia z rodzinnego domu, z podróży, o anegdoty i ciekawostki związane z gotowaniem. Prowadząca zaprasza aktorów, dziennikarzy i prezenterów i razem z nimi przygotowuje posiłki, doradza im i wymienia się sprawdzonymi, doskonałymi przepisami. Kolejny sezon ,,Gwiazd od kuchni" to kolejna porcja niespodzianek. Robert Biedroń uwierzy, że gotowanie jest OK, Małgorzata Foremniak będzie namawiała Kasię Bosacką do gotowania zgodnie z zasadami kuchni pięciu przemian. Widzowie poznają też kulinarne fascynacje Ewy Gawryluk, która przygotuje babkę ziemniaczaną
Monika Pyrek jest rekordzistką Polski w skoku o tyczce i trzykrotną medalistką mistrzostw świata. Prywatnie zajmuje się macierzyństwem. Bohaterka odcinka opowiada o swoich kulinarnych preferencjach. Okazuje się, że jedną z jej ulubionych potraw jest kaczka, zaserwowana z kaszą pęczak i warzywami, selerem naciowym i burakami. Lubi również danie błyskawiczne - awokado z pomidorami i boczkiem. Na deser Monika wybiera żelki, a Kasia pokaże, jak za pomocą wyłącznie trzech składników można je zrobić samemu w domu.