Food NetworkProgram TV na Czwartek 30.03.2023
5:30 |
![]() Omenaa Mensah, znana prezenterka pogody, wspólnie ze swoją 6-letnią córeczką prezentuje dania, które każdemu przypadną do gustu.
|
---|---|
5:45 |
![]() Na Podlasiu jednym z szefów kuchni jest Marcin Budynek, który w swojej restauracji - Tawerna Fisza - serwuje mięsne i rybne dania. Marcin zdradza Tomkowi swój przepis na regionalną rybę, sielawę.
|
6:20 |
![]() Tomasz Jakubiak zajmie się wieprzowiną. Zaprezentuje przepisy na gotowane golonki w towarzystwie sałatki z patisonów. Pojawi się też receptura na schab w sosie jabłkowo-musztardowym.
|
6:50 |
![]() Widzowie poznają ulubione przepisy rybne Tomasza Jakubiaka. Prowadzący przygotuje zupę rybną z pulpetami, a także gotowaną rybę w sosie sojowym w towarzystwie dymki oraz sałaty lodowej.
|
|
|
7:25 |
![]() Luka Terni specjalizuje się w daniach mięsnych. Zaprasza widzów do swojej karczmy położonej na toskańskich wzgórzach. Przyrządza gulasze, pieczenie oraz inne specjały z mięsem w roli głównej.
|
8:05 |
![]() Luka Terni specjalizuje się w daniach mięsnych. Zaprasza widzów do swojej karczmy położonej na toskańskich wzgórzach. Przyrządza gulasze, pieczenie oraz inne specjały z mięsem w roli głównej.
|
8:45 |
![]() Damiano Carrara, światowej sławy włoski szef kuchni i cukiernik, oraz Gino D'Acampo, legendarny szef kuchni i przedsiębiorca, prowadzą dwa zespoły, które muszą przygotować menu dla 20 osób.
|
9:50 |
![]() Magda Gessler gotuje tradycyjny hiszpański chłodnik ajoblanco z prażonymi migdałami oraz doradę, polaną sosem chimichurri.
|
10:20 |
![]() Dzienny limit soli to najwyżej 5 gramów. Jej nadmiar grozi nadciśnieniem, na które cierpi już co czwarty Polak. W tym odcinku Kasia Bosacka wyjaśni, czy zdrowsza jest sól kamienna czy morska.
|
10:50 |
![]() Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, w których powstają wyjątkowe produkty regionalne. Następnie tworzy potrawy, czerpiąc z poznanych przepisów.
|
11:20 |
![]() Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, w których powstają wyjątkowe produkty regionalne. Następnie tworzy potrawy, czerpiąc z poznanych przepisów.
|
11:55 |
![]() Daria Ładocha z córkami podpowiedzą, jak w polskiej kuchni zrealizować przepisy z odległych krajów. Prowadząca przyrządzi karaibską sałatkę, którą należy zaserwować w ananasie, i kotleciki rybne.
|
12:30 |
![]() Daria Ładocha pokaże, jak przygotować na śniadanie różowe i zielone bułeczki pełne smakowitych dodatków. Na lunch za to przyszykuje chrupiące kukurydziane placki z pastą z zielonego groszku.
|
13:00 |
![]() Kolejny odcinek rozpocznie konkurencja przygotowana specjalnie dla dzieciaków, które poprzednio wygrały. Muszą usmażyć jak najwięcej naleśników. Zwycięzca obleje wybranego jurora kolorowym kremem.
|
14:35 |
![]() Do kulinarnej rywalizacji staje instruktorka tańca Magdalena z Wrocławia, właściciel agencji reklamowej Marcin, pracująca w amerykańskiej firmie Karolina oraz Tomasz, zaopatrujący dentystów.
|
15:35 |
![]() Producenci wmawiają, że preparaty multiwitaminowe to lekarstwo na przesilenie wiosenne. Kasia zdradza, ile w tym prawdy. W drugiej części programu radzi, czym należy się kierować, wybierając mop.
|
16:20 |
![]() Bakalie stają się symbolem zdrowego trybu życia. Tymczasem Inspekcja Handlowa znalazła w tych produktach m.in. kokony owadów i pleśń. Katarzyna Bosacka demaskuje nieuczciwe sztuczki producentów.
|
16:50 |
Szef kuchni Misha Sukias prezentuje przepis na tapsilog - klasyczne filipińskie śniadanie składające się z wołowiny, ryżu i jajka, kurczaka po mandaryńsku oraz domowego burgera na bułce z donata.
|
17:30 |
![]() Miasto Ałmaty, choć nie jest już stolicą Kazachstanu, pozostaje największą aglomeracją w kraju. Zjeżdżając kolejką linową ze stacji narciarskiej do miasta, Robert odkrywa jego kulinarne wizytówki.
|
18:05 |
![]() Podróżujący kucharz wyrusza do Kanionu Szaryńskiego. Podziwia krajobrazy i posila się baranimi szaszłykami pieczonymi na wiejskim ruszcie. Widzowie poznają tradycyjne dania regionu: besparmak i syrne.
|
18:40 |
![]() Walenty odwiedza swojego kolegę z Kielc, Marcina, z którym gotuje kolejne zaskakujące dania. Na ruszcie ze znalezionej na złomowisku beczki razem przyrządzają kanapkę z przeponą wołową i ostrym sosem.
|
19:10 |
![]() Ola chciałaby poznać mężczyznę, który wywrze na niej wrażenie osobowością i intelektem. Pozna trzech kandydatów, m.in. Maksa, który przez kontuzję porzucił karierę sportową i został kucharzem.
|
20:10 |
![]() Magda Gessler zdradza swoje sposoby na sprawienie, aby zwykły kotlet mielony nadawał się na romantyczną kolację we dwoje. Prowadząca przygotuje go w różnoraki sposób: z kaczki, cielęciny i jagnięciny.
|
20:45 |
![]() Kulisy pracy piekarni, w których powstają najbardziej niezwykłe ciasta, jakie można sobie wyobrazić: torty zaprzeczające grawitacji, repliki zwierząt naturalnej wielkości czy ciasta z niespodzianką.
|
21:20 |
![]() Jedna z cukierni tworzy ciasto z suchym lodem inspirowane podróżą poślubną pewnej pary. Z kolei wyjątkowy tort Route 66 został wyrzeźbiony specjalnie dla legendy muzyki z Teksasu.
|
21:50 |
Bryan FordL Bryan Ford sprawdza, jakie techniki i sposoby kryją się za najlepszymi nowojorskimi wypiekami. Sekret pizzy, croissantów, tortilli, szarlotki czy chleba tkwi w tradycyjnym cieście.
|
22:25 |
![]() Eddie Jackson rzuca kucharzom amatorom wyzwanie życia. Muszą oni zmierzyć się w jednorundowym gotowaniu z uznanymi szefami kuchni na świecie. Wszystko, czego potrzebują, to tylko jeden głos uznania.
|
22:55 |
Justin Brunson odbywa rajd po amerykańskich knajpach znanych z mięsnych smaków. Próbuje najlepszych dań z rusztu oraz poznaje triki, dzięki którym mięso jest nie tylko soczyste, ale i z charakterem.
|
23:25 |
Szef kuchni oraz miłośnik mięsnych potraw, Justin Brunson, odbywa podróż po kultowych amerykańskich lokalach. Wybiera restauracje, w których mięso odgrywa główną rolę. Próbuje m.in. prosiaka z grilla.
|
23:55 |
W każdym odcinku para składająca się z męża i żony, brata i siostry, współlokatorów lub przyjaciół prezentuje we własnej kuchni trzy przepisy na potrawy, które dzięki współpracy zawsze wychodzą.
|
0:35 |
Dwie pary konkurują ze sobą w kulinarnym starciu. Wymagający jurorzy - Roberto, Csaba oraz Diego - oceniają, której drużynie należy się tytuł "perfekcyjnych gospodarzy".
|
1:40 |
|
2:35 |
W czasie kwarantanny wszyscy mają swoje problemy. Amy Schumer ma zamiar trochę rozbawić widzów i przy okazji nauczyć się gotować. W rolę nauczyciela wciela się szef kuchni Chris, czyli jej mąż.
|
3:35 |
Włoski cukiernik i mistrz projektowania ciast, Renato Ardonino, w swojej pracowni przygotowuje desery, które dzięki jego wyrafinowanemu kunsztowi zamieniają się w słodkie rzeźby.
|
4:35 |
![]() Bal Arneson przygotowuje potrawy inspirowane przyprawami. Pokazuje proste techniki wzmacniania smaku i tworzenia kuszących dań w stylu indyjskim. Udowadnia, że każda potrawa może mieć wiele odsłon.
|
5:05 |
![]() Zadaniem Michela jest przygotować posiłek, z którym mógłby wziąć udział w konkursie na najdziwniejsze danie. Kucharz przyrządzi jagnięcinę karmelizowaną na miętowo oraz krem brulee z sera blue.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Red Carpet TV
Romance TV
SCI FI
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.