Food NetworkProgram TV na Środa 29.03.2023
5:40 |
![]() Robert Makłowicz obserwuje przygotowania Norwegów do narodowego święta obchodzonego 17 maja. Ocenia potrawy na świątecznych stoiskach kulinarnych: hanzeatycki labskaus i hot- dogi z renifera.
|
---|---|
6:15 |
![]() Podróżujący kucharz ogląda liczne atrakcje turystyczne i kulinarne na lwowskim rynku. Odwiedza działającą w ratuszu kawiarnię Grand Cafe Leopolis. Osobiście przyrządza ormiański chłodnik.
|
6:50 |
![]() Kolejnym przystankiem w podróży Roberta Makłowicza jest Truskawiec, najsłynniejsze ukraińskie uzdrowisko. Kucharz odnajduje tam chleb pieczony na liściach kapusty, strudle i torcik truskawkowy.
|
7:25 |
![]() Luka Terni specjalizuje się w daniach mięsnych. Zaprasza widzów do swojej karczmy położonej na toskańskich wzgórzach. Przyrządza gulasze, pieczenie oraz inne specjały z mięsem w roli głównej.
|
|
|
8:05 |
![]() Luka Terni specjalizuje się w daniach mięsnych. Zaprasza widzów do swojej karczmy położonej na toskańskich wzgórzach. Przyrządza gulasze, pieczenie oraz inne specjały z mięsem w roli głównej.
|
8:45 |
![]() Damiano Carrara, światowej sławy włoski szef kuchni i cukiernik, oraz Gino D'Acampo, legendarny szef kuchni i przedsiębiorca, prowadzą dwa zespoły, które muszą przygotować menu dla 20 osób.
|
9:50 |
![]() Magda Gessler zgodnie z przepisem ugotuje tradycyjne hiszpańskie danie na bazie mięsa z kurczaka, owoców morza i kiełbasy chorizo. Przyrządzi również pomidorowo-czosnkowy sos i mule.
|
10:20 |
![]() Polak zjada 288 talerzy zupy rocznie, często rosołu. Czasem przygotowujemy go z gotowych kostek wzmacniających smak. Jak ugotować rosół bez tych 'uszlachetniaczy'? Doradza Katarzyna Bosacka.
|
11:05 |
![]() Mikołaj piecze tartę z pomidorami malinowymi. Zastanawia się też, czym najlepiej faszerować paprykę, co to jest brusznica oraz czy można ją podać w towarzystwie kaszubskiego sernika.
|
11:40 |
![]() Tomasz Jakubiak odwiedza restaurację Stół i Wół, która słynie z pysznych burgerów i steków. Wraz z szefem kuchni Maciejem przyrządzi burger po lubelsku. Menadżer wyjaśni, jak przygotowuje się steki.
|
12:15 |
![]() Tomasz odwiedzi małopolską restaurację Gęś w Dymie, którą prowadzi utalentowany szef kuchni Marcin Pławecki. Razem przygotują gęsie żołądki. Prowadzący zaproponuje też omlet z cielęciną.
|
12:50 |
![]() Tomasz Jakubiak odwiedza bistro mięsne w Warszawie, prowadzone przez Jurka Sobieniaka. Według gości podawana jest tu najlepsza kanapka z pastrami. Widzowie przekonają się, jak jest ona przyrządzana.
|
13:25 |
![]() Tomasz odwiedza w Kamieniu Pomorskim smażalnię i wędzarnię ryb Natalii Zubowicz. Jej lokal słynie z autorskiego przepisu na łososia. Prowadzący uda się na połów ryb. Następnie przyrządzi zapiekankę.
|
14:00 |
![]() W Nowym Orleanie Casey Webb musi zmierzyć się z luizjańską kanapką z wołowiną i owocami morza. Spróbuje również podołać deserowi z ośmioma gałkami lodów, bitą śmietaną oraz całą masą dodatków.
|
14:35 |
![]() W Łodzi przy jednym stole zasiądą: Agata Biernat - instruktorka tańca, Kamil Lemiszewski - aktor, model, kaskader, Magdalena Rozenfeld - projektantka oraz golfiarz Rafał Wieczorek.
|
15:35 |
![]() Katarzyna Bosacka wyjaśnia, czy ufać rekomendacjom na produktach. Eksperci tłumaczą, jak odróżnić certyfikaty gwarantujące jakość od oszustwa. Widzowie dowiedzą się też, jak wybrać czajnik.
|
16:20 |
![]() Katarzyna Bosacka weźmie pod lupę pasztet. Przed wejściem Polski do UE producentów obowiązywały normy, które określały skład, smak, konsystencję i kolor. Dziś w pasztecie można znaleźć wszystko.
|
16:55 |
Marco Bianchi pokazuje, jakim rodzajem jedzenia pobudzić neurony i poprawić koncentrację. W menu proponuje owies, makrelę z kwasami omega-3, antystresowe awokado i buraki oraz kwercetynę z jabłek.
|
17:35 |
![]() Kolejny odcinek rozpocznie konkurencja przygotowana specjalnie dla dzieciaków, które poprzednio wygrały. Muszą usmażyć jak najwięcej naleśników. Zwycięzca obleje wybranego jurora kolorowym kremem.
|
19:10 |
![]() Propagatorka roślinnego jedzenia Tabitha Brown zbiera w swojej kuchni czwórkę utalentowanych kucharzy. Okaże się, kto z nich przyrządzi najlepszy wegański posiłek. Przed uczestnikami trzy rundy.
|
20:15 |
![]() Rywalizujący kucharze poznają temat przewodni rundy. Muszą oceniać klientów, gdy ci wychodzą ze sklepu, i próbować odkupić od nich torby z zakupami. Gospodynią konkursu jest Alex Guarnaschelli.
|
21:20 |
![]() Dziewięciu właścicieli food trucków wraz ze swoimi zespołami wyrusza w trasę, by gotować przy okazji każdego postoju. Na drużyny czekają skomplikowane wyzwania. Zwycięzcy wygrają 50 tysięcy dolarów.
|
22:25 |
![]() Szefowie kuchni rywalizują przed trójką ekspertów. Zawodnicy muszą przeobrazić koszyk tajemniczych składników w niezwykłe potrawy. Mają 20 minut na przygotowanie dania, a musi ono wyglądać wyjątkowo.
|
23:25 |
Sunny Anderson wraz z grupą zagorzałych miłośników jedzenia dyskutują o swoich ulubionych potrawach. Prowadząca przyznaje punkty tym rozmówcom, których argumenty uznaje za najbardziej przekonujące.
|
23:55 |
Sunny Anderson wraz z grupą zagorzałych miłośników jedzenia dyskutują o swoich ulubionych potrawach. Prowadząca przyznaje punkty tym rozmówcom, których argumenty uznaje za najbardziej przekonujące.
|
0:30 |
Szef kuchni oraz miłośnik mięsnych potraw, Justin Brunson, odbywa podróż po kultowych amerykańskich lokalach. Wybiera restauracje, w których mięso odgrywa główną rolę. Próbuje m.in. prosiaka z grilla.
|
1:00 |
|
2:05 |
Włoski cukiernik i mistrz projektowania ciast, Renato Ardonino, w swojej pracowni przygotowuje desery, które dzięki jego wyrafinowanemu kunsztowi zamieniają się w słodkie rzeźby.
|
3:05 |
W każdym odcinku biorą udział czterej początkujący kucharze. Otrzymują tajemnicze kosze z produktami, które muszą zamienić w niezwykły posiłek. Zwycięzca otrzyma 10 tysięcy dolarów.
|
4:05 |
![]() Guy Fieri ogląda nakręcone przez widzów filmiki, które przedstawiają ich ulubione knajpki. Zwycięzców czeka nagroda pieniężna i udział w odcinku specjalnym. Prowadzący odwiedza także polecane lokale.
|
5:05 |
![]() Michel Moran przyrządzi potrawy dedykowane ludziom, którzy skończyli restrykcyjną dietę czy leczenie szpitalne. Kucharz przygotuje zupę jabłkowo-pietruszkową oraz sałatkę z kaszą jaglaną.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Red Carpet TV
Romance TV
SCI FI
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.