Wiem, co jem, i wiem, co kupuję (1/13)

magazyn poradnikowy Polska 2013  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Polak zjada 288 talerzy zupy rocznie, często rosołu. Czasem przygotowujemy go z gotowych kostek wzmacniających smak. Jak ugotować rosół bez tych 'uszlachetniaczy'? Doradza Katarzyna Bosacka.

Oglądaj w telewizji

Wt 19.11 14:25
Food Networklogo

Opis

Katarzyna Bosacka tym razem policzy oka w rosole, doradzi, jak nie schrzanić białej kiełbasy i zapewni widzom szczyptę egzotyki. Odpowie też na pytania od zawsze nurtujące Polaków. Czy kasza jest dobra jak matka nasza, a soja to na pewno przyjaciółka twoja? Jak wybrać w sklepie niezłe ziółka? Co będzie zdrowsze, kefir czy maślanka? Dlaczego większość polędwic jest produkowanych ze schabu? Katarzynie Bosackiej nigdy nie zabraknie spożywczych inspiracji.A co z innymi produktami? Prowadząca sprawdzi, jak nie połamać sobie zębów na paście oraz jak nie naciąć się na noże kuchenne. I jak dopasować jeansy idealnie do figury i portfela. Drżyjcie nieuczciwi sprzedawcy i producenci, jednoczcie się konsumenci!

Rosół - gorący, aromatyczny, w wypadku przeziębienia szybko stawia na nogi. Przeciętnie Polak zjada aż 288 talerzy zupy rocznie, najczęściej rosołu. Coraz częściej jednak przygotowujemy go z kostek, które składają się z soli, utwardzanego tłuszczu, substancji wzmacniających smak i konserwantów. Jak ugotować rosół idealny bez tych chemicznych "uszlachetniaczy"? Razem z Katarzyną Bosacką widzowie zajrzą rosołowi prosto w...oka! A w "Wiem, co kupuję" prowadząca podpowie, jak kupić nóż.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...