Food NetworkProgram TV na Niedziela 6.11.2022
| 6:00 |
Bobby Flay zaprasza widzów do udziału w przygotowaniu brunchu. W towarzystwie koktajli prowadzący prezentuje swoje ulubione smaki - od słodkich po pikantne.
|
|---|---|
| 6:30 |
Czterech cukierników szykuje najstraszniejsze wypieki na Halloween. W ciągu dwóch rund muszą wykonać słodkości, wykazać się fantazją do dekoracji, a przede wszystkim skraść podniebienia jury.
|
| 7:30 |
Finałowa czternastka rozpoczyna rywalizację. Dzieci muszą zburzyć mur, by zdobyć fartuchy. Potem prezentują jurorom swoje popisowe dania. W drugiej części odcinka pojawią się tajemnicze skrzynki.
|
| 9:05 |
Kasia odpowie na garść pytań dotyczących ulubionego warzywa Polaków - ziemniaka. Widzowie dowiedzą się m.in. czy lepiej kupować ziemniaki myte czy raczej te oblepione ziemią.
|
|
|
|
| 9:35 |
Polska słynie z kabanosów. Chociaż kiełbaski te stanowią doskonałą przekąskę, lubianą przez naszych rodaków, nie zawsze są zdrowe. Katarzyna Bosacka doradzi, jak wybrać dobry produkt.
|
| 10:05 |
Batony są popularną i łatwo dostępną przekąską. Katarzyna Bosacka przyjrzy się dostępnym na naszym rynku batonom i pomoże wybrać te, które posiadają również wartości odżywcze.
|
| 10:35 |
Robert pojawia się na kambodżańskiej prowincji. Mieszkańcy odwiedzanej przez niego wioski po raz pierwszy goszczą przybysza z Europy. Pieką na powitanie prosiaka i urządzają wielkie przyjęcie.
|
| 11:10 |
Kucharz zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej i niemal osobiście odbiera je z kutra rybackiego oraz degustuje w portowej jadłodajni. Później gotuje zupę z krewetkami.
|
| 11:45 |
Restauratorka udaje się do warszawskiej Kanapy, która słynie z ukraińskich specjałów. Szefem kuchni jest Dmitrij Babak. Jego dania w zaskakujący sposób łączą współczesność i tradycję.
|
| 12:15 |
Dorota Szelągowska i Mateusz Gessler przygotowują tradycyjne desery, wprowadzając w ich receptury innowacyjne zmiany. W menu znajda się wuzetka, szarlotka, ciasto z galaretką i krem sułtański.
|
| 12:45 |
Dorota Szelągowska i Mateusz Gessler polecają przepisy, które pozwolą przygotować atrakcyjne desery dla odwiedzających nas gości. Owoce pod kruszonką z budyniem czy tort ombre to popisowe menu.
|
| 13:15 |
Pandemia koronawirusa sprawiła, że wielu Polaków postanowiło odpoczywać lokalnie. Pozwoliło to docenić im smaki własnego kraju. Samar Khanaferz zabiera widzów do najciekawszych hotelowych restauracji.
|
| 13:45 |
W Woli Batorskiej Lucyna i Marek Gawłowie prowadzą ekologiczne gospodarstwo Słoneczna Zagroda. Tadeusz Muller przygląda się ich uprawie cebuli i rozmawia o tym popularnym warzywie.
|
| 14:15 |
Tomasz Jakubiak stawia na kuchnię inspirowaną Kaszubami. Zajrzy do Celbowa pod Puckiem, gdzie Marek prowadzi karczmę Nordowi Mol. Szefem kuchni jest tu Sławek, który zaproponuje gęś w cydrze.
|
| 14:45 |
Tomasz Jakubiak zdradzi swoje ulubione przepisy na dania z mięsa mielonego. Pokaże, jak je odpowiednio przygotować. Przyrządzi pieczeń rzymską oraz pulpety w sosie musztardowym.
|
| 15:15 |
Tomasz Jakubiak przygotowuje stek zarumieniony na zewnątrz i lekko różowy w środku. Kruche bitki poda z roszponką i marynowanymi burakami. Zaserwuje także wypełnioną mięsem pitę.
|
| 15:45 |
Twórcy odcinka odwiedzają Grzegorza Sowę. Odkrywają sekrety chowu owiec. Widzowie poznają cechy baraniny i jagnięciny. Tomasz przygotuje kofty z jagnięciny w sosie jogurtowym i jagnięce giczki.
|
| 16:15 |
|
| 16:45 |
Daniela Ribezzo pokazuje, jak w łatwy sposób wyczarować słodkie dzieła sztuki. Dzieli się radami, dzięki którym przygotowanie tart, bez, serników i innych słodkości zawsze się uda.
|
| 17:20 |
Ośmiu kucharzy marzy o otwarciu restauracji. Każdy z nich ma swoją wizję, którą musi oczarować jury i przekonać ich, że warto jest inwestować w ten lokal. Kucharze zostają poddani wielu próbom.
|
| 18:20 |
Dwunastu najmłodszych piekarzy przez 10 tygodni uczestniczy w rywalizacji, która sprawdza ich kulinarne umiejętności. Najbardziej utalentowany z nich zdobędzie nagrodę w wysokości 25 tysięcy dolarów.
|
| 19:20 |
Rubio podróżuje po Włoszech, gdzie znajduje najlepsze tradycyjne dania, a następnie rzuca wyzwania miejscowym kucharzom. Jury, złożone z ludzi niezwiązanych z branżą kulinarną, ma wyłonić zwycięzcę.
|
| 19:50 |
Degustatorzy Rhett i Link testują ulubione potrawy Ameryki. Odwiedzają sieciówki, by dowiedzieć się, na czym polega ich sukces. Dowiadują się m.in, jak dobiera się idealną kompozycję smaków.
|
| 20:20 |
Alton Brown bada pochodzenie składników pokarmowych, wyjaśnia zwyczaje kulinarne oraz prezentuje trendy w wyposażeniu kuchni. Program przerywany jest ciekawymi wstawkami i prostymi przepisami.
|
| 21:00 |
Alton Brown bada pochodzenie składników pokarmowych, wyjaśnia zwyczaje kulinarne oraz prezentuje trendy w wyposażeniu kuchni. Program przerywany jest ciekawymi wstawkami i prostymi przepisami.
|
| 21:35 |
Piątka uczestników programu staje przed kolejnym wyzwaniem. Tym razem John przygotowuje "podchwytliwą" sałatkę.
|
| 23:10 |
Zebrani w namiocie cukiernicy przygotowują przerażające ciasta. Piekarz, który zaprezentuje pomysłowy i budzący emocje projekt tortu, wygra 10 000 dol. Rywalizację komentują Vivian Chan i Zac Young.
|
| 23:40 |
Czwórka kucharzy rywalizuje ze sobą w sztuce gotowania. Akcja tego kulinarnego turnieju dzieje się w sklepie. Nad całością czuwa Guy Fieri.
|
| 0:45 |
Restauratorzy, bracia Bryan i Michael Voltaggio, są nauczycielami kolejnych kucharzy podczas intensywnej rywalizacji zespołowej. Nagrodą jest gościnne zastępstwo za szefa kuchni w ich lokalu.
|
| 1:45 |
Kulinarne starcie dwóch par. Ich starania oceniają wymagający jurorzy: Roberto, Csaba oraz Diego. To oni wybiorą uczestników, których uznają za perfekcyjnych gospodarzy.
|
| 2:45 |
Profesjonalni kucharze konkurują z amatorami o wysoką nagrodę pieniężną. Ich zmagania oceniają jurorzy.
|
| 3:45 |
Profesjonalni kucharze konkurują z amatorami o wysoką nagrodę pieniężną. Ich zmagania oceniają jurorzy.
|
| 4:45 |
Agata i Olga sięgną do przepisów, które udało im się zdobyć podczas podróży na Sycylię, na greckie wyspy i do Turcji. Prowadzące podpowiedzą, jak pokonać chandrę dzięki sycylijskim smakom.
|
| 5:15 |
Słodkości w wydaniu Olgi i Agaty to prawdziwa gratka. Coś dla siebie znajdą w tym odcinku także amatorzy kwaśnych smaków - m.in. cytrynowe torciki z bazyliowym syropem i lemon curd.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Film 2
Polsat Seriale
Romance TV
SCI FI
Show TV
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Extra 1
CANAL+ Extra 2
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Extra 1
Polsat Sport Extra 2
Polsat Sport Extra 3
Polsat Sport Extra 4
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.





















