Wszystkiego słodkiego: Nowoczesna klasyka (6/8)

magazyn kulinarny Polska  b.o.

W skrócie

Dorota Szelągowska i Mateusz Gessler przygotowują tradycyjne desery, wprowadzając w ich receptury innowacyjne zmiany. W menu znajda się wuzetka, szarlotka, ciasto z galaretką i krem sułtański.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Dorota Szelągowska i Mateusz Gessler prezentują różnego rodzaju desery. Bywa, że są to proste przekąski, ale nierzadko pokazują także prawdziwe cukiernicze dzieła sztuki. W każdym odcinku pojawiają się nowe przepis, które łączy wykorzystywanie najwyższej jakości produktów i znakomity smak.

Dorota Szelągowska i Mateusz Gessler przygotowują tradycyjne desery, wprowadzając w ich receptury innowacyjne zmiany. Spod ich ręki wyjdą więc: słynna wuzetka, a także szarlotka, ciasto z galaretką i krem sułtański. Na koniec powstanie słodki blok, symbol minionej epoki, którego smak i wygląd może zaskoczyć, jeśli deser zostanie doprawiony odrobiną cukierniczej fantazji.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...