Food NetworkProgram TV na Piątek 14.10.2022
5:45 |
Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, w których powstają wyjątkowe produkty regionalne. Następnie tworzy potrawy, czerpiąc z poznanych przepisów.
|
---|---|
6:15 |
Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, w których powstają wyjątkowe produkty regionalne. Następnie tworzy potrawy, czerpiąc z poznanych przepisów.
|
6:45 |
Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, w których powstają wyjątkowe produkty regionalne. Następnie tworzy potrawy, czerpiąc z poznanych przepisów.
|
7:15 |
Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, w których powstają wyjątkowe produkty regionalne. Następnie tworzy potrawy, czerpiąc z poznanych przepisów.
|
|
|
7:45 |
W Brugii prowadzący podziwia zabytkowe dzielnice Markt i Burg. Odwiedza sklepy z czekoladą, które przypominają salony jubilerskie. Przyrządza pomidory nadziewane krewetkami z majonezem i awokado.
|
8:15 |
Kucharz przemierza południową Istrię. Opowie o przywódcy socjalistycznej Jugosławii, który na jedną ze swoich rezydencji wybrał Wyspy Briońskie. W Puli zaś przeniesie się do starożytnych czasów.
|
8:50 |
Magda Gessler zaprezentuje, jak przyrządzić frittatę. Restauratorka wybiera warzywną wersję ze szparagami i kwiatami cukinii, ale lista produktów potrzebnych do przygotowania tej potrawy jest otwarta.
|
9:20 |
W kuchni pojawią się ryby i owoce morza. Na początek pstrąg marynowany w cebuli, szczypiorku, z dodatkiem fenkułu, obtoczony w panierce z orzechów laskowych. Potem Magda przyrządzi portugalskie danie.
|
9:50 |
Zestawienie lokali, które trzeba zobaczyć w Stanach Zjednoczonych, by zdobyć jedyne w swoim rodzaju doznania kulinarne. Pyszne jedzenie jest ważniejsze dla wielu turystów niż muzea, hotele i pamiątki.
|
10:50 |
Obecnie częścią karpackiej Ukrainy jest górska kraina będąca celem turystycznych wypraw w dawnej Galicji. Pełna jest tradycyjnych strojów, muzyki oraz huculskich przysmaków jak sery czy banosz.
|
11:25 |
Makłowicz zabiera do kolejnego malowniczego zakątka Ukrainy. Próbuje śniadania w górskim hotelu i wybiera się na obiad do koliby. Przy okazji zdradza przepis na gribną juszkę, czyli zupę grzybową.
|
11:55 |
Czerniowce są ostatnim przystankiem w podróży Roberta Makłowicza po Ukrainie. To miasto, w którym nadal obecne są tradycje wielu kultur. Kucharz przyrządza danie pochodzenia rumuńskiego - tokanicę.
|
12:25 |
Prowadzący przygotowują m.in. słodkie ciasteczka z masłem orzechowym. Następnie wykorzystują aromatyczną czekoladę do przyrządzenia amerykańskich ciastek - piegusków oraz lava cake.
|
12:55 |
Pierwszych pięcioro uczestników programu przygotowuje od podstaw wyjątkowe danie. Następnie osoby biorące udział w rywalizacji przechodzą test smaku.
|
14:35 |
Czworo mieszkańców Krakowa staje do kulinarnej rywalizacji. Udział w konkursie biorą: architektka, koordynatorka w centrum kultury, zawodnik futbolu amerykańskiego i instruktor tańca.
|
15:35 |
Kasia Bosacka bierze pod lupę masło. Sprawdza, czy zawarty w nim tłuszcz rzeczywiście wywołuje choroby serca oraz jak na ludzki organizm wpływa cholesterol. Dowiaduje się, kto powinien unikać masła.
|
16:20 |
Szefowa kuchni Enrica przygotowuje pierożki agnolotti z pomidorowym farszem, które podaje z kremem parmezanowym i chipsami z czarnej kapusty. Do tego serwuje salsę z pieczonych pomidorów z nachosami.
|
17:00 |
Walenty wybiera się do wsi Robaczkowo, żeby odwiedzić swojego znajomego, którego wszyscy nazywają Panem Kozą. Hoduje on w swoim gospodarstwie kozy, a z ich mleka wytwarza smaczne sery.
|
17:30 |
Swoim food truckiem Walenty jedzie w Bieszczady na festiwal 'ZEW się budzi'. Kucharz szykuje dla gości grochówkę z nóżkami wieprzowymi. W menu znajdują się także policzki wieprzowe.
|
18:00 |
Walenty Kania wraz z widzami odkrywa nowe, odważne smaki. W kuchni eksperymentuje z przyjaciółmi z różnych stron Polski i pokazuje, co jeszcze można zjeść. Odwiedza m.in. fanów zdrowego odżywiania.
|
18:35 |
Kucharz Walenty Kania przyrządza hamburgery z mózgiem wieprzowym. Potem częstuje przechodniów byczymi jądrami w sosie owocowym. Na koniec gotuje poczwarki jedwabników.
|
19:10 |
Jakub Porada odkrywa przed widzami najciekawsze miasta i miejsca na weekendowe wyprawy. Przedstawia malownicze ośrodki wypoczynkowe oraz zakątki z piękną przyrodą i regionalnymi potrawami.
|
19:40 |
Magda Gessler gotuje tradycyjny hiszpański chłodnik ajoblanco z prażonymi migdałami oraz doradę, polaną sosem chimichurri.
|
20:10 |
Ceniony kucharz Michel Moran podejmuje się kolejnych kulinarnych wyzwań w towarzystwie gwiazd TTV. Umiejętności jurora polskiej edycji "MasterChefa" sprawdzi dziesięć zadań specjalnych.
|
20:40 |
Alton Brown bada pochodzenie składników pokarmowych, wyjaśnia zwyczaje kulinarne oraz prezentuje trendy w wyposażeniu kuchni. Program przerywany jest ciekawymi wstawkami i prostymi przepisami.
|
21:15 |
Michael Symon odwiedza kolejne miejsca, które serwują najlepsze burgery, żeberka i mięso z rusztu. W swojej podróży po Stanach poznaje prawdziwych mistrzów oraz próbuje ich popisowych dań.
|
21:45 |
Michael Symon odwiedza kolejne miejsca, które serwują najlepsze burgery, żeberka i mięso z rusztu. W swojej podróży po Stanach poznaje prawdziwych mistrzów oraz próbuje ich popisowych dań.
|
22:20 |
|
23:45 |
Siedmiu najlepszych rzeźbiarzy w kraju bierze udział w konkursie, gdzie materiałem do pracy są dynie. W każdym tygodniu mierzą się oni w dwóch wyzwaniach, które sprawdzają ich kreatywność i zręczność.
|
0:50 |
Siedmiu najlepszych rzeźbiarzy w kraju bierze udział w konkursie, gdzie materiałem do pracy są dynie. W każdym tygodniu mierzą się oni w dwóch wyzwaniach, które sprawdzają ich kreatywność i zręczność.
|
1:50 |
Jeff Mauro przedstawia widzom niezliczoną ilość kombinacji, jakie można wykorzystać robiąc kanapkę. Według niego jest ona czymś więcej niż kilkoma składnikami umieszczonymi pomiędzy kromkami chleba.
|
2:20 |
Czwórka kucharzy rywalizuje ze sobą w sztuce gotowania. Akcja tego kulinarnego turnieju dzieje się w sklepie. Nad całością czuwa Guy Fieri.
|
3:20 |
Przy wsparciu barmanów zawodowi kucharze szykują posiłki typowe dla lat 60. XX wieku. Szef kuchni Alex Guarnaschelli i Jeremy Oertel walczą z mistrzem Markiem Forgione i Natashą David.
|
4:20 |
Sherson Lian i jego matka Ann uwielbiają wspólnie spędzać czas na gotowaniu. Ann dzieli się ulubionymi tradycyjnymi przepisami, a Sherson nadaje im nowoczesny akcent, wykorzystując współczesne smaki.
|
4:50 |
Olga powróci do swoich włoskich korzeni, a Agata da się wciągnąć w podróż przez smaki ze słonecznej Italii. Olga zdradzi, jak przygotowywać fantazyjne ravioli, a Agata ossobuco alla Milanese.
|
5:20 |
Omenaa Mensah, znana prezenterka pogody, wspólnie ze swoją 6-letnią córeczką prezentuje dania, które każdemu przypadną do gustu.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Family
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
CBS Europa
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Red Carpet TV
Romance TV
SCI FI
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport
Polsat Sport Extra
Polsat Sport Fight
Polsat Sport News
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.