Kuchnia dla odważnych (7/8)

magazyn kulinarny Polska 2019  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Swoim food truckiem Walenty jedzie w Bieszczady na festiwal 'ZEW się budzi'. Kucharz szykuje dla gości grochówkę z nóżkami wieprzowymi. W menu znajdują się także policzki wieprzowe.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Walenty Kania wraz z widzami odkrywa nowe, odważne smaki. W kuchni eksperymentuje z przyjaciółmi z różnych stron Polski i pokazuje, co jeszcze można zjeść. Odwiedza krakowskich fanów zdrowego odżywiania, których karmi robakami. Razem z przyjacielem z Katowic przyrządza szwedzkiego kiszonego śledzia, a także wyrusza w podróż do zarania polskiej cywilizacji - Biskupina. Tam odnajduje smaki prymitywnej kuchni słowiańskiej.

Swoim food truckiem Walenty jedzie w Bieszczady na festiwal "ZEW się budzi". Kucharz szykuje dla gości pożywną grochówkę z nóżkami wieprzowymi, którą podaje z własnoręcznie upieczonym chlebem. W menu głównym znajdują się także policzki wieprzowe z grzybami oraz ogony wołowe z kiełbasą chorizo.

Twórcy

Ładuję...