Food NetworkProgram TV na Czwartek 29.09.2022
| 5:45 |
Tomasz Jakubiak przygotowuje stek zarumieniony na zewnątrz i lekko różowy w środku. Kruche bitki poda z roszponką i marynowanymi burakami. Zaserwuje także wypełnioną mięsem pitę.
|
|---|---|
| 6:15 |
Twórcy odcinka odwiedzają Grzegorza Sowę. Odkrywają sekrety chowu owiec. Widzowie poznają cechy baraniny i jagnięciny. Tomasz przygotuje kofty z jagnięciny w sosie jogurtowym i jagnięce giczki.
|
| 6:45 |
|
| 7:15 |
W tym odcinku Tomek zaproponuje królicze combry zapieczone z suszonymi pomidorami i ze szpinakiem, podane z sałatką z kuskus.
|
|
|
|
| 7:45 |
Obecnie częścią karpackiej Ukrainy jest górska kraina będąca celem turystycznych wypraw w dawnej Galicji. Pełna jest tradycyjnych strojów, muzyki oraz huculskich przysmaków jak sery czy banosz.
|
| 8:15 |
Makłowicz zabiera do kolejnego malowniczego zakątka Ukrainy. Próbuje śniadania w górskim hotelu i wybiera się na obiad do koliby. Przy okazji zdradza przepis na gribną juszkę, czyli zupę grzybową.
|
| 8:50 |
W tym odcinku prym będzie wiodła cielęcina, która należy do najdelikatniejszych mięs. Polacy często niestety przyrządzają ją niewłaściwie, gubiąc gdzieś po drodze wszelkie walory smakowe.
|
| 9:20 |
Na kolację Magda Gessler proponuje podać świeże pesto, gdyż bazylia uznawana jest za składnik, który pobudza i dodaje sił. Zioło było przed wiekami jednym z głównym elementów napoju miłosnego.
|
| 9:50 |
Zestawienie lokali, które trzeba zobaczyć w Stanach Zjednoczonych, by zdobyć jedyne w swoim rodzaju doznania kulinarne. Pyszne jedzenie jest ważniejsze dla wielu turystów niż muzea, hotele i pamiątki.
|
| 10:50 |
Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, w których powstają wyjątkowe produkty regionalne. Następnie tworzy potrawy, czerpiąc z poznanych przepisów.
|
| 11:25 |
Jakub Porada prezentuje najciekawsze miasta i miejsca idealne na weekendowe wypady. Widzowie przekonają się, gdzie znaleźć piękne zakątki, zasmakować znakomitej kuchni i niecodziennych aktywności.
|
| 11:55 |
Scott Conant rzuca wyzwanie czterem odważnym cukiernikom. Wykorzystując zaskakujące składniki i pracując pod presją czasu, kucharze muszą wykazać się umiejętnościami, koncentracją i wyobraźnią.
|
| 12:55 |
Rozpoczyna się walka o miejsce w finale. Podczas pierwszego zadania kucharze wybierają składniki, wspinając się na ściance. Szykują z nich popisowe danie. Następnie wraz z gościem przyrządzą eklerki.
|
| 14:35 |
Czworo mieszkańców Poznania zdradza swoje wyjątkowe przepisy kulinarne. Przez cztery wieczory rywalizować ze sobą będą: kosmetolog, konferansjer, fotograficzka i telemarketer.
|
| 15:35 |
Statystyczny Polak zjada tygodniowo dwa bochenki chleba. Najczęściej sięga po pieczywo sprzedawane w supermarketach, które w wielu przypadkach pochodzi z głębokiego mrożenia.
|
| 16:20 |
Prowadząca szykuje chleb żytni, a następnie kurczaka curry z jogurtem oraz fasolką szparagową z zasmażką z sardeli i orzeszków piniowych.
|
| 17:00 |
Podróżujący kucharz zabiera widzów w samo serce Karpat. Zdradza tajemnice klasztornych serów i regionalnego dania, zwanego banusz. Odwiedza muzeum instrumentów muzycznych.
|
| 17:35 |
Robert Makłowicz podróżuje po ukraińskim Zakarpaciu. Mieszkańców Użhorodu łączy miłość do mamałygi z bryndzą i skwarkami. Z kolei w mieście Czop nad Cisą kucharz przyrządzi zupę rybną.
|
| 18:10 |
Obecnie częścią karpackiej Ukrainy jest górska kraina będąca celem turystycznych wypraw w dawnej Galicji. Pełna jest tradycyjnych strojów, muzyki oraz huculskich przysmaków jak sery czy banosz.
|
| 18:45 |
Walenty jedzie do prasłowiańskiej osady w Biskupinie, by odkryć dawne sposoby gotowania. Spotyka się z Krzyśkiem, znawcą w dziedzinie kuchni neolitycznej. W menu pojawiają się m.in. dania z królika.
|
| 19:15 |
Program poświęcony grillowaniu z dużą dawką smaku i humoru. Prowadzący El Laucha wraz z przyjaciółmi przygotowuje przepisy, w których istotną rolę odgrywa technika gotowania, rodzaj mięsa oraz sos.
|
| 19:50 |
Bohater odcinka to 30-letni Wojtek. Jest rzecznikiem prasowym, a jego pasją to taniec i jazda na motorze. O jego względy zawalczy m.in. barmanka Iza oraz Kasia, miłośniczka zdrowego trybu życia.
|
| 20:50 |
Gabriele Bonci podróżuje po Włoszech, by pomagać rozwijającym się biznesom piekarniczym zaistnieć we współczesnym świecie kulinariów.
|
| 22:15 |
Luka Terni specjalizuje się w daniach mięsnych. Zaprasza widzów do swojej karczmy położonej na toskańskich wzgórzach. Przyrządza gulasze, pieczenie oraz inne specjały z mięsem w roli głównej.
|
| 23:00 |
Magda Gessler przyrządzi specjalności kuchni portugalskiej. Daniem głównym będzie espetadas, czyli szaszłyki. Mistrzyni smaku wykona je z polędwicy wołowej, którą natrze czosnkiem i liśćmi laurowymi.
|
| 23:35 |
Restauratorzy, bracia Bryan i Michael Voltaggio, są nauczycielami kolejnych kucharzy podczas intensywnej rywalizacji zespołowej. Nagrodą jest gościnne zastępstwo za szefa kuchni w ich lokalu.
|
| 0:40 |
Guy Fieri jeździ po kraju, by próbować dań w małych knajpkach z tradycyjnym amerykańskim jedzeniem. Nowe pokolenie właścicieli i pyszne domowe jedzenie czynią amerykańską kuchnię ciekawą dla smakoszy.
|
| 1:15 |
Program poświęcony grillowaniu z dużą dawką smaku i humoru. Prowadzący El Laucha wraz z przyjaciółmi przygotowuje przepisy, w których istotną rolę odgrywa technika gotowania, rodzaj mięsa oraz sos.
|
| 1:45 |
Jeff Mauro przedstawia widzom niezliczoną ilość kombinacji, jakie można wykorzystać robiąc kanapkę. Według niego jest ona czymś więcej niż kilkoma składnikami umieszczonymi pomiędzy kromkami chleba.
|
| 2:15 |
W czwartym sezonie prowadzącym jest szef kuchni ormiańskiego pochodzenia, Misha Sukyas. Wyruszy on w podróż po Włoszech, by dowiedzieć się, gdzie zdaniem kierowców ciężarówek są najlepsze lokale.
|
| 3:20 |
|
| 4:20 |
Mama, blogerka i kucharka Daphne Brogdon dzieli się sekretnymi przepisami. Widzowie poznają m.in. jej męża Marka, dwójkę ich dzieci oraz ukochanego psa.
|
| 4:50 |
Juror polskiej edycji 'MasterChefa' i 'MasterChefa Juniora' przekonuje, że gotowanie zawsze jest przyjemnością, niezależnie od tego, jak skomplikowane zadanie zostanie przed nami postawione.
|
| 5:20 |
Omenaa Mensah, znana prezenterka pogody, wspólnie ze swoją 6-letnią córeczką prezentuje dania, które każdemu przypadną do gustu.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Film 2
Polsat Seriale
Romance TV
SCI FI
Show TV
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Extra 1
CANAL+ Extra 2
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Extra 1
Polsat Sport Extra 2
Polsat Sport Extra 3
Polsat Sport Extra 4
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.
























