Sexy kuchnia Magdy Gessler (3/9)

magazyn kulinarny Polska 2017  b.o.
zdjęcie

W skrócie

W tym odcinku prym będzie wiodła cielęcina, która należy do najdelikatniejszych mięs. Polacy często niestety przyrządzają ją niewłaściwie, gubiąc gdzieś po drodze wszelkie walory smakowe.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Magda Gessler, ambasadorka Food Network, przygotowuje dla widzów autorskie dania. Stosuje intrygujące połączenia smaków i niezwykłe kompozycje kolorystyczne, sięga po ciekawe kształty. Każdy odcinek to nowy przepis oraz rady dotyczące tego, jakich składników użyć, by mieć piękną skórę i lśniące włosy.

W tym odcinku prym będzie wiodła cielęcina, która należy do najdelikatniejszych mięs. Polacy często niestety przyrządzają ją niewłaściwie, gubiąc gdzieś po drodze wszelkie walory smakowe. Magda Gessler na bazie cielęciny przygotuje zraza, do farszu doda morele, pikle z ogórków, musztardę i gruszki. To słodko-ostre połączenie podane będzie na musie śledziowym. Drugim zaproponowanym przez restauratorkę daniem będą żeberka wieprzowe. Przed podaniem muszą być one marynowane w imbirze, papryce chili, cebuli i czosnku przez całą dobę. Podane z zapiekanymi ziemniakami z dodatkiem tymianku okażą się przewyborne.

Twórcy

Ładuję...