Food NetworkProgram TV na Wtorek 18.03.2025
| 6:00 |
Szef kuchni Misha Sukias prezentuje przepis na tapsilog - klasyczne filipińskie śniadanie składające się z wołowiny, ryżu i jajka, kurczaka po mandaryńsku oraz domowego burgera na bułce z donata.
|
|---|---|
| 6:35 |
Prowadząca proponuje klasyczną serową zapiekankę z ziemniakami polanymi sosem z octu balsamicznego. Szykuje pieczonego kurczaka w sosie z dodatkiem smażonych bananów i klasyczny kubański tost.
|
| 7:10 |
Misha Sukias zdradza swoje przepisy na domowy makaron z sosem, znane na całym świecie taco tex mex oraz na smażonego homara z dodatkami.
|
| 7:45 |
Abner i Amanda Ramirez przygotowują swoje ulubione potrawy. Jako rodzice trójki dzieci i zawodowi muzycy, oddają się przyjemności gotowania, łącząc ją z życiem rodzinnym i twórczymi przedsięwzięciami.
|
|
|
|
| 8:15 |
Abner i Amanda Ramirez przygotowują swoje ulubione potrawy. Jako rodzice trójki dzieci i zawodowi muzycy, oddają się przyjemności gotowania, łącząc ją z życiem rodzinnym i twórczymi przedsięwzięciami.
|
| 8:50 |
Abner i Amanda Ramirez przygotowują swoje ulubione potrawy. Jako rodzice trójki dzieci i zawodowi muzycy, oddają się przyjemności gotowania, łącząc ją z życiem rodzinnym i twórczymi przedsięwzięciami.
|
| 9:25 |
Katarzyna Bosacka wyrusza na poszukiwanie nowalijek. Niestety, w sklepach można znaleźć tylko produkty pełne konserwantów, wyhodowane na nawozach sztucznych.
|
| 10:00 |
Katarzyna Bosacka śledzi tajniki mięsa mielonego, podstawowej bazy naszych kotletów. Sprawdza dania gotowe, mówi o hamburgerach. Na zakończenie rady, jak 'ożywić' tradycyjnego kotleta.
|
| 10:30 |
Katarzyna Bosacka zastanawia się, czy to, co tak chętnie przypiekamy na ruszcie, jest zdrowe i zawiera jakiekolwiek wartości odżywcze. Prowadząca weźmie pod lupę również podpałkę.
|
| 11:05 |
Tym razem Jagna Niedzielska odwiedza Monikę i jej synową. Wspólnie z nimi przygotowuje szybką, ale wyjątkowo zdrową przekąskę. Gospodyni programu sprawdza także, na ile dań można przerobić rosół.
|
| 11:40 |
Polacy bardzo często używają soli. Jednak lekarze przestrzegają, że jej jedzenie w nadmiarze powoduje nadciśnienie i może zabić.
|
| 12:10 |
Program łączy kulinarny maraton z eksperymentem społecznym. 24 szefów kuchni podejmuje 24 wyzwania w ciągu 24 godzin. Zadania są podzielone na 8 części, z których każda sprawdza inne umiejętności.
|
| 13:10 |
Kolejna edycja konkursu, w którym liczą się umiejętności i szybkość. Szefowie kuchni muszą przeobrazić koszyk tajemniczych składników w niezwykłe potrawy. W każdej rundzie odpada jeden uczestnik.
|
| 14:10 |
Najlepsi kucharze w kraju chwalą się swoimi umiejętnościami pieczenia. Szykując najlepsze wypieki na specjalne okazje, muszą udowodnić talent przed Duffem Goldmanem, Lorraine Pascale i Nancy Fuller.
|
| 15:10 |
Jesse Palmer zaprasza do rozgrywki specjalistów od słodkości. Do wygrania jest tytuł mistrza i 25 tys. dol. Uczestnicy wykonają desery inspirowane wiosną oraz wypieki na Dzień Ziemi i Derby Day.
|
| 16:15 |
Magda Gessler zdradza tajniki przygotowania aksamitnego parfait różanego oraz naleśników gundel palacsinta. Do wykonania domowych lodów wykorzystuje konfiturę, wodę różaną oraz płatki róż.
|
| 16:50 |
Magda Gessler serwuje ostrygi na kilka sposobów - tradycyjnie, z sosami oraz z jajecznicą i szparagami. Widzowie dowiedzą się również, jak zrobić domowy kisiel na bazie wywaru z czerwonego wina.
|
| 17:25 |
Magda Gessler przedstawia cztery przepisy na tatar. Jedno danie doprawia lubczykiem, w innym mięso zastępuje świeżymi i suszonymi pomidorami, w kolejnym bakłażanem, w ostatnim - śledziami i orzechami.
|
| 18:00 |
W Katowicach biznesmen Piotr część pieniędzy zarobionych na giełdzie zainwestował w restaurację 'Polski Smak'. Teraz Piotr musi dopłacać, by pokryć koszty jego utrzymania.
|
| 19:05 |
Robert Makłowicz odwiedza nadodrzańskie miasteczka. Degustuje m.in. jagnięcinę z rusztu z miejscowymi dodatkami, podziwia jedną z pierwszych winnic w III RP oraz przyrządza ekologiczną sałatkę.
|
| 19:40 |
Dawniej okolice Zielonej Góry otaczały winorośle. Po latach PRL-owskiej zapaści odradza się tutejsza produkcja wina. Robert Makłowicz przybliża widzom teraźniejszość lubuskiego winiarstwa.
|
| 20:10 |
Kolejna odsłona konkursu kulinarnego, w którym liczą się umiejętności, szybkość oraz pomysłowość. Szefowie kuchni muszą przeobrazić koszyk tajemniczych składników w niezwykłe potrawy.
|
| 21:10 |
W pierwszym zadaniu piekarze wykonują świąteczne tarty ozdobione wzorami zaczerpniętymi ze stylizacji paznokci. W kolejnej konkurencji tworzą jadalne wielkanocne kapelusze inspirowane trendami mody.
|
| 22:15 |
Ela to aktorka w teatrzyku dla dzieci. Janek jest studentem i sędzią na meczach piłki nożnej. Bartek z zawodu jest kucharzem. Strażak Piotr szuka dziewczyny, z którą mógłby się ustatkować.
|
| 23:15 |
Dwie pary konkurują ze sobą w kulinarnym starciu. Wymagający jurorzy - Roberto, Csaba oraz Diego - oceniają, której drużynie należy się tytuł "perfekcyjnych gospodarzy".
|
| 0:15 |
Morgan Witkin proponuje dania wegańskie, bezglutenowe i bez cukrów rafinowanych. Jej przepisy bazują na naturalnych produktach. Przygotowane potrawy gwarantują dobre samopoczucie i są smaczne.
|
| 0:50 |
Kolejna edycja konkursu, w którym liczą się umiejętności i szybkość. Szefowie kuchni muszą przeobrazić koszyk tajemniczych składników w niezwykłe potrawy. W każdej rundzie odpada jeden uczestnik.
|
| 1:50 |
Program łączy kulinarny maraton z eksperymentem społecznym. 24 szefów kuchni podejmuje 24 wyzwania w ciągu 24 godzin. Zadania są podzielone na 8 części, z których każda sprawdza inne umiejętności.
|
| 2:40 |
Najlepsi kucharze w kraju chwalą się swoimi umiejętnościami pieczenia. Szykując najlepsze wypieki na specjalne okazje, muszą udowodnić talent przed Duffem Goldmanem, Lorraine Pascale i Nancy Fuller.
|
| 3:30 |
Podróż po najsmaczniejszych i najpopularniejszych miejscówkach na kulinarnej mapie Ameryki. Widzowie mają okazję poznać wiele nowych knajp oferujących pyszne i jedyne w swoim rodzaju jedzenie.
|
| 4:20 |
Katarzyna zaprosi dwie rodziny, aby dowiedzieć się czegoś więcej na temat ich sposobu odżywiania. Postara się z pomocą specjalistów udowodnić, jak ważne jest jedzenie pełnowartościowych posiłków.
|
| 4:55 |
Czterech restauratorów otwiera pierwsze biznesy. Towarzyszą im partnerzy. Razem muszą stawić czoła przeciwnościom losu i rozwiązywać problemy. Stresujące sytuacje wystawiają na próbę siłę uczuć.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Film 2
Polsat Seriale
Romance TV
SCI FI
Show TV
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Extra 1
CANAL+ Extra 2
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Extra 1
Polsat Sport Extra 2
Polsat Sport Extra 3
Polsat Sport Extra 4
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.














