Wiem, co jem (11/15)

magazyn poradnikowy Polska 2011  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Katarzyna Bosacka zastanawia się, czy to, co tak chętnie przypiekamy na ruszcie, jest zdrowe i zawiera jakiekolwiek wartości odżywcze. Prowadząca weźmie pod lupę również podpałkę.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Katarzyna Bosacka przegląda półki z żywnością zarówno w mniejszych sklepach, jak i w supermarketach. Prowadząca podpowiada, jak wybrać zdrową żywność w dobrej cenie. Bezlitośnie obnaża chwyty speców od marketingu i uczy nas, jak możemy ich uniknąć.

Polacy uwielbiają grillować. Katarzyna Bosacka zastanawia się, czy to, co tak chętnie przypiekamy na ruszcie, jest zdrowe i zawiera jakiekolwiek wartości odżywcze, gdyż wiele rodzajów mięs w marynacie składa się głównie z soli i sztucznych konserwantów. Prowadząca weźmie pod lupę również chemiczną podpałkę i sprawdzi, ile toksyn wydziela ten niepozorny drobiazg.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...