Kuchenne rewolucje (9/13)
W skrócie
W Katowicach biznesmen Piotr część pieniędzy zarobionych na giełdzie zainwestował w restaurację 'Polski Smak'. Teraz Piotr musi dopłacać, by pokryć koszty jego utrzymania.
Oglądaj w telewizji
Opis
Magda Gessler zna receptę na sukces. Jej talent, poczucie smaku, determinacja i doświadczenie pozwoliły zrewolucjonizować setki restauracji, a przede wszystkim sposób myślenia o biznesie u nawet najbardziej opornych właścicieli. W kolejnym sezonie Magda Gessler nie będzie narzekać na nudę. Skonfrontuje się z najtrudniejszymi do tej pory rewolucjami. Przemierzy setki tysięcy kilometrów, by ocalić przed bankructwem podupadające lokale. Odwiedzi restauracje m.in. w Pile, Bolesławcu i Sandomierzu.
W Katowicach biznesmen Piotr postanowił część pieniędzy zarobionych na giełdzie zainwestować w restaurację. Tak powstał w centrum miasta lokal "Polski Smak", w którym serwowane są dania na wagę. Początkowo restauracja przynosiła dochód, ale od jakiegoś czasu Piotr musi dopłacać, żeby pokryć koszty utrzymania lokalu. Szukając przyczyn niepowodzenia, mężczyzna doszedł do wniosku, że trudno mu zarządzać pracownikami, a zwłaszcza porozumieć się z szefową kuchni.